Nusret Çiçek


SOL TEKER PATLADI

Son anda gündeme bomba gibi düşen şantajın adını koymak lazım.


Son anda gündeme bomba gibi düşen şantajın adını koymak lazım.

Başa dönelim.

Muharrem İnce’nin  adaylıktan çekilmesini veya CHP sofrasına katılmasını kim istiyordu? İstek yerine gelmeyince şantaj ve tehdit yerine geldi.

En azından hava raporu öyle gösteriyor.

Cumhuriyet dönemi hep komplo hep darbe.

 Türkiye’ye istikamet vermek isteyen güçlerin eli boş durmaz, bir yandan teröre destek verirken diğer yandan komplo teorileri işliyor.

İktidar uğruna bakanları ile başbakanları idam edilen bir ülkeyiz.

Huylu huyundan asla vazgeçmeyecek.

Dün Baykal bu gün de Muharrem İnce…

 Kimse kimseyi kandırmaya kalkışmasın…

Daha önce Baykal olayında gördüğümüz filmin aynısı. 

Sahibinin sesi.

 İmam çocuğu olan Baykal, çarşafa rozet takınca CHP’nin öyle bir ortama selam vermesini dahi istemeyenler hemen kasetini hazırladılar.

Adeta kamera şakası!

Gelmem diyen yerine geldi oturdu.

Şimdi de cümlemizi kuralım.

CHP’den gelen Muharrem İnce’nin başkanlık yarışında en azından yüzde iki oranında oy almasından kim tüylenir kim huylanırsa şantajın arkasında o vardır.

Aksi halde…

Katil silahı komşunun bahçesine atarak cinayeti onun üzerine yıkmak iftiranın alası olur.  Bu iftiraya da kimseler inanmaz…

Şantajcı bellidir, kenarda durmuş kelle gibi sırıtıyor.

Sıcağı sıcağına, Kılıçaroğlu’nun geçmiş olsun diyeceği yerde  “Buyur sofraya sen de katıl” demesinin anlamı başkadır. Bu komplo şüphesiz iktidarın işine yaramaz. Sol oylar Erdoğan’a gitmeyeceğine göre kime gidecekse onun işine yarayacak amma ben o kadar da emin değilim. 

Sol yazarlar, ilk türü sayıklıyorlar.

Milletin iradesi neyse saygı duyarız.

 Ama göreceğiz, bu sayıklama gerçeğe dönüşmediği taktirde CHP adeta kazan gibi kaynayacak. Belki de siyaset tablosunda önemli gelişmeler  olacak. 

Her ne olursa olsun şüpheli bakışlar CHP yönetiminin üzerinde.

Kendi eliyle kendi dalını kesme teşebbüsünde bulunmuşsa  ciddi anlamda yara alacağını düşünüyorum. Bu arada yeni oluşumlara can suyu akmaya başlayacak. …

Çaresizlik insan psikolojisini etkilediği gibi toplum psikolojisini de etkiler. 

CHP bu seçimi de kaybederse harakiriden başka yapacağı bir şey kalmıyor. 

İşte o zaman Muharrem İnce’nin CHP yönetimi hakkındaki eleştirileri puan toplayacağından partinin başına geçmesi veya Memleket partisini güçlendirme ihtimali kuvvetlenir.   İnce’nin kartları görüp de çekilmesi siyasi benliğini tamamlayan doğru bir harekettir. Aslında gelecekteki umududur. 

ÜÇ gün sonra şapka düşer kel görünür.

Muharrem İnce’nin siyasi arenada hangi aşamada olduğunu hep birlikte göreceğiz. CHP solunun tekeri patlamıştır bu şartlarda artık dikiş tutmaz.