Nezih Varol


CHP'DE ÖZGÜR'LE, ÖZGÜRCE, ÖZGÜRLEŞME VAKTİ

Geç olsun, güç olmasın derler, ama hem geç oldu, hem de güç oldu CHP'yi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtarmak.


Geç olsun, güç olmasın derler, ama hem geç oldu, hem de güç oldu CHP'yi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtarmak.

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olması da çok geç oldu, en geç 5 yıl önce başa gelmeliydi ve bugün önü alınamayan büyük sıkıntılar, travmalar ve kaos yaşanmamalıydı.

Göreceksiniz içindeki çetelerden kurtulmuş, simsarlardan arınmış, arazi takibi yapan, rant peşinde koşan, çek-senet mafyasını yok etmiş bir CHP ile tanışacaksınız.

Ben biliyorum ki Özgür Özel'in olduğu yerde asla ve kata bu sosyal demokrat görünen, göründüğü gibi yaşamayan, her türlü yasal ve yasa dışı pisliğe bulaşmış iki yüzlü rantiyecilere rastlamayacaksınız.

Özgür Özel'i eczacılık yıllarından, Manisa Eczacılar Odası Başkanlığı dönemine ve bu güne kadar takip eden, tanıyan ve bilen biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirim; Manisa'da ne kadar rakibi, yüzüne veya arkasından konuşan partilisi varsa, hepsi AKP'lilerle iş tutan kişilerdir.

Kendi gözümle gördüm, kulaklarımla duydum ki söylüyorum ve yazıyorum; Manisa'da AKP yönetenleri Özgür Özel karşıtı olan ve onunla rekabet eden her CHP'li yöneticiyi hem siyasi, hem de ticari hayatında destekler.

Neyse ki Manisa delegasyonu da bu gerçeği geç de olsa gördü ve idrak etti ki, Özgür Özel'in rakiplerinin çamur attığı gibi memleketinde istenmeyen değil, çok da istenen, başlara taç edilen bir siyasetçi olduğu gerçeği ortaya kondu.

Bu öyle net, öyle açık bir gerçek ki Manisa'da alev alan, İstanbul'da körüklenen ve Türkiye'de yangına dönen sevgi ve güven nihayet Özgür Özel'in liderliği ile taçlandırıldı.

Şimdi artık AKP'liler için paçaların tutuşacağı, panik atakların peş peşe yaşanacağı, pıhtı atmalarının ve kalp spazmlarının sıklıkla görüleceği bir döneme giriyoruz.

Şimdi artık bilerek ve isteyerek, sadece AKP'ye oy kazandırmak için pot kırıp, boş konuşup, taviz verip, tükürdüğünü yalayan ve kendi olmaktan vazgeçip, rakibi gibi olmaya çalışan, partisini de bu cibilliyetsizliğin peşinde sürükleyen bir Kılıçdaroğlu olmayacak.

Şimdi artık Atatürk ilke ve  devrimlerini sonuna kadar savunan, kamu mallarını koruyan, liyakata önem veren, demokrasinin savunucusu, laik yaşamın teminatı, insan hak ve onurunu önceleyen, adalet isteyen ve tüm bunları kısa sürede tesis etme kabiliyetine sahip bir lideri var CHP'nin.

Şimdi artık bu ahval ve şerait içinde dahi vazifesi Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmak olan, muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcut olan bir lideri var CHP'nin.

Şimdi artık Atatürk'ün askeri olan bir Genel Başkanı var CHP'nin.

Şimdi başı ve gövdesiyle, birlik ve beraberlik içinde, bir ve bütün CHP var.

Şimdi Özgür'le, özgürce, özgürleşme vakti.

Halkın iktidarı yakındır.