Mehmet Anıl Korkmaz


ABD, Dezenformasyon Yasasi ve Kemal Kiliçdaroglu


“Yaz, neden yazmiyorsun, hani yazacaktin” diyenlere karsi hep “bugün yazacagim” diyerek cevap verdim.

Evet, bugün yazacagim; su an yaziyorum…

29. maddeyi bekliyordum. Geçiverdi meclisten; milletin meclisinden…

Ben teferruati o muhtesem vekillerimizin açiklamalarina birakacagim. Bir noktaya deginip yazimin özüne dönecegim. Gece söyle bir haber düstü ekranima:

“TBMM Genel Kurulu’nda "sansür yasasi" elestirilerine neden olan, iktidarin "dezenformasyonla mücadele kanunu" olarak niteledigi teklifinin görüsmeleri sirasinda AK Parti milletvekili Ahmet Özdemir’in "Amerikali ilgililerle bu yasayi ve özellikle 29’uncu maddeyi konustuk" sözlerine muhalefet tepki gösterdi.

Internet medyasi ve sosyal medyaya yeni yaptirimlar öngören kanun teklifinin görüsmeleri, TBMM Genel Kurulu’nda sürerken AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Ahmet Özdemir konusma yapti.

Elestirilere yanit veren Özdemir, "Sunun bilinmesini istiyorum: Biz, Meclis kapanmadan önceki dönemde, bu konuya ilgi duyan Amerikali ilgililerle bu yasayi ve özellikle 29’uncu maddeyi konustuk. Amerikan Büyükelçiligi Basmüsaviri, Uluslararasi Politikalar Sefi… Onlar bizimle bu yasayi görüsmek istediler” diye konustu.

Sonunda sunu söylediler, konusmalar kayit altinda, evraklara bakabilirsiniz: 'Bizim dezenformasyon yasamizla sizin yasaniz birebir örtüsüyor' dediler, toplantiyi öyle bitirdik. Daha sonra Venedik Komisyonuyla toplanti yaptik. O bugün burada zikredilen o raporlarin içeriginde benim de görüslerim var.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydin da "Sayin Baskan, sunu bir muhalefete anlatsaydiniz ortak geçerdi, Amerikalilara anlatiyorsunuz ya" elestirisinde bulundu.”

Demek ki mesele sadece Amerikalilar ile görüsülen konunun muhalefet ile görüsülmemesiymis.

Bütün bunlar olurken Kemal Kiliçdaroglu nerede?

Amerika Birlesik Devletlerinde.

Kemal Bey bu arada hem ana muhalefet lideri hem de sürekli cumhurbaskani adayi oldugunu iddia ettiren kisi.

Diyeceksiniz ki “Mehmet Anil kardes, Erdogan nerede?”

O cumhurbaskani vazifeleri ekseninde Rusya ile görüsmelerini sürdürüyor. -ki konu “Türkiye’yi dogalgaz toplama – dagitim merkezi yapmak”-

Ana muhalefet lideri ve millet ittifakinin adayligina soyunan sahis nasil böylesine önemli bir günde milletin meclisinde bulunmaz akil alir gibi degil.

Sekiz saat ortadan kaybolmasini ve nerede sekiz saat geçirdigi hakkindaki yorumlarimi yazmayacagim…

Mansur Yavas’in, Ankara’nin baskent olusunun 99. Yildönümü için vermis oldugu resepsiyona rekor sayida olmak üzere 71 büyükelçiligin 54’ünün Büyükelçi seviyesinde katilmasina dair yorumlarimi da yazmayacagim.

Sadece bir çagrida bulunacagim ve daha fazla yazmayacagim…

Cumhuriyet Halk Partisi, IYI Parti, Halklarin Demokratik Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Zafer Partisi, Deva Partisi, Memleket Partisi ve Deva Partisi milletvekillerini sine-i millete dönmeleri için istifaya davet ediyorum. Bu onlar için millet nezdinde bir samimiyet testidir.

Son olarak;

“Sen yanmasan,

Ben yanmasam,

Biz yanmasak;

Nasil çikar karanliklar aydinliga?”