Süleyman Kalaycı


6LI MASANIN CUMHURBASKANI ADAYI(MI)


  Dün (30 Ekim 2022) kiliçdaroglu gönüllüleri mersin gençlik gurubu tarafindan,  CHP genel baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilacagi bir toplantiya davet edildim. Çankaya Zübeyde Hanim sosyal tesislerinde gerçeklesen toplanti,  gençlerin agirlikta oldugu bir faaliyetti. Elbette ki gençlerin Türk siyasetine ve özellikle toplantinin ana basligi olan Türk milliyetçiligine bu kadar duyarli olmalari beni cezbetti. Zaten konu basli basina benim için enteresandi. CHP ve 21. Yy Türk milliyetçiligi….
   Bu toplantidan bazi notlar aktarmak istiyorum. Öncelikle Sayin Kiliçdaroglu’nun salona gelisi… Ana muhalefet partisi lideri cok az bir koruma ve mütevazi bir araçla geldi. Araçtan inerek kendisini karsilayan gençlerle birer birer tokalasarak hal hatir sordu. Korumalar sessiz ve sakindi kimseyi itip kakmadi… Salonda içimize karisarak sahneye yakin bir masaya oturdu. Ve toplanti basladi.
   Konusmaci gençler, Atatürk milliyetçiliginden. Türk birligine, Basbug Alparslan Türkes’ten Turan idealine kadar bir milliyetçilik tanimi yaptilar. Bu arada salondan “BOZKURT KEMAL” SLOGANLARI YUKSELMEYE BASLADI… Kemal bey hiç itiraz etmedigi gibi memnuniyet te belirtti… Bir ara kendime “BEN NEREDEYIM YA HUU DEDIM. Ülkü ocaklarinin bir Sempozyumu’nda miyim ne ?”  sonra konusmaci Prof. Dr. Orhan Aslan Bey çikti kürsüye Kiliçdaroglu’nun tesekkür ve tebrik duygularini iletti ve dedi ki, CHP den Kemalistleri gönderdiniz ama Atatürkçüleri degil, milliyetçileri kucakladiniz, basörtüsü konusundaki samimiyetiniz ve adalet yürüyüsünüz için size tesekkür ediyorum dedi. 
      Kiliçdaroglu’nun kürsüye çikinca, yine “BOZKURT KEMAL” SLAGONLARI YÜKSELDI. Kemal bey halden memnun ve dedi ki, Bende ÜLKÜCÜYÜM ….  Sonrasin da Türk birligi üzerine nefis bir konusma yapti. Türk cografyasini Hristiyan, Sünni. Sii gibi ayrismalarla degil, Türk olmak öznesiyle BIR etmenin geregini anlatti. 
   Bu degisim, günün gereklerimi, ülkücülerin sokak hâkimiyetine olan ihtiyaç mi, yoksa 6 li masanin bir kerametimi? Bilemem ama ülkem adina sevindim
   Ve KILIÇDAROGLU  konusmasini Harika bir finalle noktaladi. “ ÜRETEN EMPERYALIST GÜÇLERIN, TÜKETEN PAZARI OLMAK DEGIL, ÜRETEN BIR TÜRKIYE OLMAK GEREKLIDIR… 
   Galiba sayin kiliçdaroglu CUMHURBASKANLIGINA ADAY OLACAK.  VESSELAM