Hakan Özen


Erken seçim beklentileri ve Manisa siyaseti

Erken seçim beklentileri ve Manisa siyaseti


Öncelikle Merhaba! 33 yılını basında geride bırakan bir Gazeteci olarak tüm Enpolitik okurlarına saygılarımı sunarak ilk yazımı sizlerle paylaşıyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bugünkü yazımda sizlerle erken seçim beklentilerini, siyasilerin düşüncesini ve siyaset nabzının attığı önemli şehirlerimizden biri olan Manisa'da ki gözlemlerimi paylaşacağım...

Her ne kadar iktidar partisinin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim olmayacağını dile getirse ve 2023 yılı için sandığı gösterse de özellikle ekonomik kriz öne sürülerek Ekim veya Kasım ayında olası bir erken seçimin yapılmasının kuvvetli bir ihtimal olduğu gerçeği muhalefet partisinin kurmayları ve çeşitli kesimler tarafından gündemde yerini koruyor. 3600 ek gösterge beklentisi, EYTve asgari ücret düzenlemesini AK Parti'nin sürekli gündemde tutması ve bu beklentilerle ilgili Temmuz ayı içerisinde seçmenin gönlünü fethetmeye çalışacak iddiaları erken seçim ihtimallerini ve beklentilerini hızlandırıyor.

Erken seçim konusunda muhalefette farklı görüşler ortaya atılsa da en son Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun evsahipliğinde gerçekleşen 6'lı masa toplantısının 7 saat 15 dakika sürmesi olası erken seçim öncesi hangi ismin Cumhurbaşkanı adayı mı konuşuldu? Soru ve söylentilerini gündeme bir kez daha getirdi. Muhalefet kanadından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ erken seçim tarihi konusunda kuvvetli ihtimal olarak beklentisinin 6 Kasım olduğunu vurgularken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise erken seçim beklemediğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaybedeceğini bile bile kolay kolay erken seçime gitmeyeceğini kaydediyor. İYİ Parti cephesinde ise Sonbahar'da erken seçim beklentisi bir hayli yüksek. İYİ Parti'nin önde gelen isimleri Cumhur ittifakının ve iktidar partisinin vatandaşa ve ülkeye bu süreçten sonra zarardan başka bir şey veremeyeceğini iddia ediyor. DEVA Partisi'nde ise şartların ancak iktidarın lehine dönebileceği durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından erken seçim kararı verileceğini belirterek iktidarın bu manada bir yol arayışında olduğu ifade ediliyor.

Diğer taraftan iktidar cephesine yani AK Parti ve MHP tarafına baktığımızda ise ekonominin abartıldığı kadar kötü olmadığı ve seçim tarihinin 2023'den önce olmadığı öne sürülüyor. Tüm ayrıntılarıyla erken seçim tartışmaları devam ederken ve özellikle çalışanların taleplerinin bir an önce hayata geçmesi beklenirken siyaset arenası da her geçen gün daha da kızışıyor.

Siyaset dünyasının Manisa'da gündemdeki yerini koruyan isimlerinden biri de hiç kuşkusuz Selçuk Özdağ. Bilindiği üzere Manisa'da 3 dönem Milletvekilliği yapan, partili partisiz herkesimden saygı ve ilgi gören Özdağ 2024 yılında yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iddialı isimlerinden biri olmayı sürdürüyor. 2019 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı kesin gözle bakılan ancak AK Parti ile MHP'nin ittifak yapmasından dolayı aday olamayan ama mücadeleci ve çileli gençlik yıllarının önemli şehri olarak belirttiği Manisa'dan hiç bir zaman bağını koparmayan Özdağ geçtiğimiz hafta Manisa'nın merkezi ve çevre ilçelerinde dur durak demeden yoğun bir program dahilinde Manisalılarla buluşmaya devam etti. Milletvekilliğinden sonra popüleritesi düşer diye beklenen ama bu beklentileri boşa çeviren ve sıkmadık el, gitmedik yer bırakmamak üzere çalışan Özdağ'a vatandaşın ilgi ve saygısı da bir o kadar derecede karşılık bulmaya devam ediyor.

3 dönemdir Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Cengi Ergün'ün ise artık hedefinin Ankara olduğu tarafıma gelen kulis bilgileri dahilinde. Belediye Başkanlığı'ndaki tecrübesi ile Ergün'ün Manisa'da önemli çalışmalara imza atabileceği ve hatta bu çalışmaların kendisini Bakanlığa kadar taşıyabileceği kaydediliyor.

CHP'de Manisa İl Başkanı Semih Balaban'ın, İl Başkan Yardımcısı Engin Uzun'un. AK Parti'de Belediye Başkanlığı tecrübesi ve başarısıyla İl Başkanlığında yine yaptığı başarılı çalışmaları ve hoşgörülü idareciliğiyle Salih Hızlı'nın, 7'den 70'e herkesle dost olmayı başaran ve mütevazi kişiliğiyle Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir'in, geçmiş dönem İl ve İlçe Başkanlığı tecrübesiyle Berk Mersinli'nin, İYİ Parti cephesinde ise bazı kesimlerin kendisini yıpratma senaryolarına başarılı çalışmalarıyla adeta cevap veren ve mütevaziliğini bırakmayan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz'ın hedeflerinde Milletvekilliği olduğu ve bu isimlerin bu dönem Milletvekili adaylığı olmasa da partilerinde yine önemli görevler üstlenecekleri tarafıma gelen kulis bilgileri arasında Yerel siyasete bakıldığında isepartili, partisiz her kesimden gördüğü takdir, çalışkanlığı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş'la Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin isimlerinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda geçtiği kaydediliyor.

Bu isimler haricinde Manisa siyasetinin topluklu efesi olacağını yapmış olduğu çalışmalar, duruşu, hitabı, kısa sürede elde ettiği başarısı ve çalışkanlığıyla ortaya koyan ve adeta İl Başkanlığı görevine getirildikten sonra pratik zekasıyla kendisinden önceki hatalar zincirine rötbalans ayarı yaparak partisinin Manisa'daki oyunu en az 3-4 puan arttıran Nurten Onultmak gerçeği var ki liderliği ve idareci planlamadaki ustalığıyla, “ister yerel ister genel siyasette Manisa'da artık Gelecek var” izlenimi bırakmaya devam ediyor. İnanıyorum ki Onultmak Başkanlığı'nda Gelecek Manisa'nın oy grafiği her geçen gün daha da artacak....

Erken seçim beklentileri, Manisa siyaseti ve öne çıkan isimleri daha aktarmaya devam edeceğim. Ümit ediyorum ki kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam olarak işletildiği, insan haklarından ve demokrasiden yana, katılımcı ve çoğulcu siyaset anlayışıyla yerel ve genel seçimler sırasıyla bizleri bekliyor olacak. Bizler de objektif ve ilkeli gazetecilik anlayışıyla bize gelen tüm bilgileri ve gözlemlerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Esenlikle kalın....