Mehmet Anıl Korkmaz

Tarih: 08.01.2022 10:01

Ey Cehapeli Belediyeler Bu Sözlere Kulak Verin

Facebook Twitter Linked-in

Çok kızgınım. Ayda beş yüz lira doğalgaz faturası desteği sunan Mansur Yavaş, bütün bunlar yetmez gibi bir de Halk Ekmek büfelerine ekmeğin maliyetini astırarak zararına satış yaptıklarını deklare ediyor.

Ey Ankara Büyükşehir Belediyesi, size mi kaldı milleti ısıtıp karnını doyurmak? Belediye kesinlikle bu işlere girişmemeli. Bakın dün aslında mükemmel bir olayı tecrübe etmiş olduk.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile Beylikdüzü Belediyesi bir adet polis merkezi ile diyanet hizmetleri için bir adet müftülük, taziye evi ve Kuran kursu inşa etti. Açılışa, bu yerleşkeleri teslim alacak bir devlet görevlisi gelmedi. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu iyi bir derstir. Artık dünkü dersi iyi tahlil etmeli ve belediye hizmetlerini buna göre planlamalısınız. Ne mi yapalım diyorsunuz. Önce yapmamanız gerekenleri yazalım:

Daha yazarım lakin sanırım demek istediğimi anlatabildim. Başta Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olmak üzere CHP’li belediye başkanları siyasetçi değiller. Siyaset böyle yapılmaz. Sizler devlet adamısınız, güzel adamlarsınız. Gerçekten çok güzel adamlarsınız da çok yanlış yapıyorsunuz. Kurun sosyal tesisleri, mülakattan elenen gençleri buralarda istihdam edin. Gerekli gereksiz yerlere alt üst geçitleri yapın, başlarına da güvenlikçi dikin ve yine istihdam eyleminde bulunun. Belediyelerin marketlerini çoğaltın ve yaptığınız gıda desteklerinin harcamalarını da sadece buralarla sınırlı tutun. Bu yazdıklarımı dahi uygularsanız önümüzdeki genel ve yerel seçimler sizler için çantada keklik olur. Seçimler umurunuzda değilse de böyle yapmaya devam edin. Gönülleri bir buçuk yıl daha kazanırsınız sadece.

***

Milli Eğitim Bakanının Şanlıurfa ziyaretini izleyince aklıma rahmetli Levent Kırca geldi. “Olacak O Kadar” programı çekiliyor olsaydı, rahmetli bu konudan sağlam skeç yapardı. Öğrencilerin önünde tokatlardı yerel idarecileri. Gerçi ha tokat vurmuşsun ha o sözleri söylemişsin onlarca öğrencinin önünde. İkisinin sizce farkı var mı?


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —