Alper Aksoy


Korona Üstünden Siyaset Yapmak

Korona Üstünden Siyaset Yapmak


Televizyon kanallarına Amerika'dan bağlanan, 'bilim insanı' görünümlü parti yalakalarına aman ha dikkat! Zaten içlerinde bir gram vatan sevgisi olsaydı beyin göçü yapıp Amerika'lara gitmezlerdi. Önce tıp adamı olarak ekrana çıktılar şimdilerde ise parti propagandasına başladılar.

ABD'de Korona virüs tedavisi 20.000 dolarmış... Doğrudur ama bu rakam ABD vatandaşı olmayan Doğu Asyalılar, Güney Amerikalılar içindir. Almanya'dan geçici oturum isteyin, bütün şartları yerine getirin, en sonunda diyor ki Almanlar 'Hadi bakalım 5 yıl süreli sağlık sigortasını da al getir'... Ödeyeceğiniz para ise 20.000 Euro, üstelik hepsini peşin vereceksiniz. Bırakın geçici oturumu 1 aylık vize için bile Almanlar sağlık sigortası istiyor, yoksa 'hadi yallah, vize yok' diyor.

Siz herkesi Türkiye mi zannettiniz? 5 Milyon Suriyeliyi sağlık sigortası olmadan ülkeye aldınız bir de karınlarını doyuruyorsunuz, şimdilerde ise vatandaşlara IBAN veriyorsunuz.

'Amerika'da sağlık sistemi Türkiye'den geridir' palavralarına da kulak tıkayın. Korona testlerine ABD, Türkiye'den bir hafta sonra başladı, ulaştığı sayı 700.000, Türkiye ise 60.000 rakamına daha yeni ulaştı. Bu mu gerilik?

Korona mücadelesi siyasetin propaganda zemini olamaz. Sakın ha yandaş kanalların algı tuzağına düşmeyin.

***

Bizim kuşağın gençlik yıllarında hoşgeldin öpüşmesi yoktu. Önce kadınlar kadınlarla, erkekler erkeklerle tek yanaktan öpüşme başladı... Sonra cinsiyete bakmaksızın iki yanaktan öpüşme geldi, herkes tuttuğunu öptü... Son 20 yılda özellikle gençler arasında yanaktan  3 kere  öpme moda haline geldi. 

Sayı ne kadar artarsa 'O kadar özledim' mantığı gelişti.

Kafa tokuşturma önce ülkücüler tarafından icat edildi... İlk çıktığında bunun adı 'Üç hilal yapmak' idi ve oldukça sertti... Sonra yumuşayarak toplumun bütün kesimlerine yayıldı, ülkücü imajı silindi. Ama kafa tokuşturma sadece erkek cinsi arasında kaldı.

Korona'dan sonra yeni bir kültür gelişecek, yanaktan öpüşme ve kafa tokuşturma tarih olacak... İslami bir gelenek olan 'musafaha yapmak'ın da papucu dama atılacak... İyi de olacak...

***

İlk defa Trump'un bir sözüne katıldım:

'Çin Korona'dan ölenlerin sayısını gizledi.'

Bu gizleme sonucu Türkiye dahil dünya devletleri gevşedi, önlem almakta çok geciktiler, yavaştan aldılar.

Şu an da bile ölü sayısını az gösteren devletler var.

'Hangileri?' diye sormayın.

Ben ipuçlarını vereyim gerisini siz bulun.

Yetkinin tek elde toplandığı, yerel yönetimlerle paylaşılmadığı, rakamların tek kişi tarafından açıklandığı bütün devletlerin ölü sayısı masa başında kararlaştırılmıştır.

Örneğin İran gibi.

Rakamlardan sıfır atmanın vatandaşa faydası yok aksine zararı var çünkü halk gevşiyor, önlem almayı bırakıyor ve bu nedenle Korona daha hızlı yayılıyor, daha çok insan ölüyor.