Hakan Özen


19 Mayıs'ın mesajını almalıyız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs günü bağımsız ve istikbal mücadelesine başlarken "Paran yok" dediler "Bulunur", "Cephanen yok" dediler "Yapılır" dedi. Bu inanç ve kararlılık içerisinde emperyalizme meydan okuyup, bozguna uğrattık.


Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 84 yıl önce Bandırma vapuruyla Samsun'dan yola çıktığında vatanın tüm kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış ve içi boşaltılmıştı o ve silah arkadaşları o günkü durumun imkan ve şeraitini bir an olsun düşünmediler.

"Paran yok" dediler "Bulunur", "Cephanen yok" dediler "Yapılır" dedi. Bu inanç ve kararlılık içerisinde emperyalizme meydan okuyup, bozguna uğrattık.

Büyük önderimiz geride karanlık bir ülke bırakmak isteyenlere inat aydınlık bir Türkiye 'yi başta gençlere dolayısıyla biz Türk milletine armağan etti. Bize düşen ise bu mirası en sıkı bir şekilde korumak, sanayi teknoloji bilim ve her alanda korumakla kalmayıp ileri taşımak, bizden sonraki kuşaklara emanet etmektir.

Asla yılgınlığa kapılmayacak, çok çalışıp, mücadele edecek ve güzel ülkemizi emperyalizmin ve Türkiye düşmanlarının insanlık dışı emellerine terketmeyecek, üç kuruşluk menfaatlerimizin ve ekonomik bireysel kaygılarımızın esiri olmayacağız.

Bizden daha değerli olanın vatan, bayrak, devlet olduğunu idrak edeceğiz. Bunun yegane yolu da üretimden, devletimizin bölünmez bütünlüğüne inanıp sahip çıkmaktan ve vatan, bayrak, devlet aşkından geçmektedir.  Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve cennet vatanımız uğruna hayatını kaybetmiş tüm Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun