VATAN ÜRETİM DEVRİMİ YAPACAK

ETV'de usta sunucu Belgin Koçak'ın Seçim Masası adlı programına konuk olan Vatan Partisi milletvekili adayları iktidar olmaları halinde üretim ve istihdam devrimi yapacaklarını söylediler.

Güncel 8.05.2023 15:35:00 0
VATAN ÜRETİM DEVRİMİ YAPACAK

ETV'de usta sunucu Belgin Koçak'ın ilgiyle izlenen Seçim Masası adlı programına konuk olan Vatan Partisi Manisa milletvekili adayları iktidar olmaları halinde üretim ve istihdam devrimi yapacaklarını söyledi. Belgin Koçak'ın sorularını yanıtlayan Vatan Partisi milletvekili adayları Mustafa Daban, Onur Özcan ve Göknur Kılınç parti programlarının her iki ittifaktan da farklı olduğunu, tam bağımsız bir Türkiye için üretim ve istihdama dayalı ekonomik modeli öngördüklerini ifade etti.

"MANİSA'NIN ÖNCELİĞİ TARIM"

Belgin Koçak ilk sorusunu 1'nci sıra adayı Mustafa Daban'a yöneltti; "Manisa'nın en önemli sorununu hangisi olarak görüyorsunuz?" sorusuna  Daban şu cevabı verdi: "Manisa'nın en önemli üç sorunu Üretim, Sulama ve Ulaşım sorunudur. Üretimin önündeki en büyük engel Büyükşehir yasasıdır, ki bu yasayla köyler mahalle olmuştur, meralar, hazine arazileri belediyeye geçmiştir ve üretime izin verilmemektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapanlar mera bulamadıkları gibi devletten yeterli destek de alamıyorlar, et fiyatları artıyor, nihayetinde vatandaş et yiyemiyor. Oysa üretim varsa fiyat düşer, üretim yoksa fiyat artar, biz bu sorunu Et ve Balık Kurumu gibi topluma faydalı yapılara yeniden işlevsellik sağlayarak çözeceğiz. Soğuk hava depolarını, Süt enstitülerini yeniden hizmete sunacağız. Özelleşen bu kurumları yeniden kamulaştırarak piyasayı denetlenebilir hale getireceğiz. Devlet fiyatları belirleyemez ve piyasayı denetleyenezse vatandaşlarımız hiç bir zaman et yiyemez. Bu anlamda üretimi destekleyeceğiz ve kırsala, köylere ulaşımı, erişilebilirlik arttıracağız. Çiftçimiz, gençlerimiz köylerinde her türlü imkana sahip olabilecekler, üretim

"KADINLAR ÜRETECEK"

Belgin Koçak'ın kadın sorunlarına yönelik sorusuna ise Göknur Kılınç yanıt verdi: "Bir toplum kadına tahammülü ile sınanır, ülkemizde kadın dünden bugüne toplumun, siyasetin, yaşamın içinde engelleniyor, bir de üstüne şiddet görüyor. Kadın hakları yasasının kaldırılması gündeme geldi, ki biz bunun tamamen karşısındayız, değil kaldırılması, gündeme gelmesine bile karşıyız. Kadın ve kadını koruyan kanunların yürürlükte kalması için mücadele vereceğiz, bu anlamda İstanbul sözleşmesinin güçlendirilmesi taraftarıyız, bunu sadece kadınlar olarak değil kadın-erkek birlikte yapacağız, toplumsal alanda ve hukuksal anlamda mücadelemiz devam edecek. Kadın kooperatiflerini arttıracağız, kreş ve yaşlı bakım merkezleri kurarak buralarda kadınların bakım elemanı olarak çalışmalarını ve istihdama katılmalarını sağlayacağız, ekonomik özgürlüklerini arttıracağız, bütün kız çocuklarının eğitim görmesini sağlayacağız."

"ÜRETİM VE İSTİHDAM DEVRİMİ YAPACAĞIZ"

Usta sunucu Belgin Koçak'ın "Ekonomik sıkıntıları nasıl çözeceksini?" sorusunu ise Onur Özcan yanıtladı. Özcan şunları söyledi: "Üreticinin yoksullaştırılıp aracının zenginleştirildiği bir sistemi devam ettirmeyeceğiz, çünkü bu sistemde Devlet ve üretenler sürekli borçlu durumda bırakılıyor, hem Cumhur hem de Millet ittifakı bu düzeni devam ettirmek istiyor. Borçlanma ekonomisini savunanlar Türkiye'ye bir fayda sağlamaz, o nedenle biz köklü devrimci çözümler getireceğiz, üretim ve istihdamdan yana bir ekonomik model benimseyeceğiz, üretim devrimi modelini getireceğiz, bizim kalkınma modelimiz budur. Örneğin SEKA'yı ve onun gibi özelleştirilen bir çok kurumumuzu yeniden kamulaştıracağız, üretebilir hale getireceğiz, istihdamı, iş gücünü arttıracağız, Türkiye Avrasya'daki hak ettiği yere gelecek. Komşularımızla güvene dayalı iyi ilişkiler kuracağız, yurtdışı bankalarda bulunan hesapları ülkemize taşıyacağız, bu gelirle fabrikalar kuracağız."


Anahtar Kelimeler: VATAN ÜRETİM DEVRİMİ YAPACAK
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °