“Umuda Engel Yok” Etkinlikleri Basın Tanıtımı Yapıldı…

6 Şubat 2023 ‘de, 11 ilimizi etkileyen iki büyük depremde 50 bin vatandaşımızı kaybettik, bir çok vatandaşımız da engelli kaldı.

Kültür-Sanat 7.04.2023 14:45:00 0
“Umuda Engel Yok” Etkinlikleri Basın Tanıtımı Yapıldı…

6 Şubat 2023 ‘de, 11 ilimizi etkileyen iki büyük depremde 50 bin vatandaşımızı kaybettik, bir çok  vatandaşımız da engelli kaldı.

17-20 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde düzenlenen Engelliler Haftası kapsamında deprem bölgesinde “engelli kalan vatandaşlarımız yararına” bir etkinlik yapılacak.

Konu: DEPREMDE ENGELLİ KALANLAR YARARINA ETKİNLİK

Amaç: DEPREMZEDE ENGELLİLERE BİR TIR DOLUSU YARDIM...

Deprem nedeniyle engelli kalan bir çok  vatandaşlarımızın sorunlarına yerel ve merkezi hükümetin dikkatini çekmek, kamuoyunu bilgilendirmek ve engelli kalan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak, imkanlarımız dahilinde ortez, protez, akülü ve manuel tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve tıbbi malzeme desteği sağlamak amacıyla Görülmeyen Gazete ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi işbirliğiyle bir dizi kültür sanat, spor gösterileri ve bir konser programı gerçekleştirilecek. 

İBB’nin büyük  destekleriyle final 20 Mayıs 2023 akşamı, Yenikapı ‘da yapılacak…

Basın toplantısında ilk olarak Görülmeyen Gazete Yayın Yönetmeni Saime Oğuzhan konuşma yaptı; 

“Basınımızın çok değerli güzide temsilcileri, Görülmeyen Gazete ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile düzenlediğimiz “UMUDA ENGEL YOK” etkinlik tanıtımımıza hoş geldiniz.

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkisi altına alan iki büyük deprem de 50 binin üzerinde insanımızı yitirdik. Birçok vatandaşımız da uzuvlarını kaybederek engelli kaldı. Deprem yaralarını el ele vererek sarmaya çalışan bir milletiz. Depremin ilk gününden itibaren Sivil Toplum Kuruluşları ve hayır sever halkımız bölgeye akın akın yardımlarını ulaştırdılar.

Ülkemizde, engellilik alanında çalışmalar yürüten en köklü STK’lardan 

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi ve Engellilerin Sesi Görülmeyen Gazete işbirliğinde; sanatın, sporun ve dayanışmanın iyileştirici gücü ile (Görülmeyen Gazete Spor Festivali, deprem bölgesi fotoğraf sergisi, kültür sanat etkinlikleri ve “Umuda Engel Yok” Afet Bölgesine Umut Olacak yardım konvoyuyla deprem bölgesindeki engellilere ulaştırılmak üzere, imkanlarımız dahilinde; ortez, protez, akülü ve manuel tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve tibbi malzeme desteği sağlamak ve deprem sonrası engelli kalarak yaşama tutunmaya çalışan bireylerin sorunlarına dikkat çekmek bu sorunlarla ilgili kamuoyu oluşturmak amacıyla bu etkinliğimizi

düzenliyoruz.

Görülmeyen Gazete, 2007 yılından günümüze engellilerin haberlerini yapan ve Braille Alfabesi ile basılan ülkemizde ki tek gazetedir. Deprem sonrası bölgede ki görme engelli okurlarımıza ulaşmaya çalıştık, ne yazık ki gelen acı haberler bizleri de derinden yaraladı. Onlarca görme engelli okurumuzu deprem sonucu kaybettik. Acımız sonsuz, depremde yaşamını

kaybeden engellilerimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yüce milletimizin başı sağ olsun. Sizleri etkinlik kapsamında yapılacak haber amaçlı  toplantılarımızda ve yarışmalarımızda görmeyi umuyoruz.

İkinci konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Sn. Şükrü Boyraz yaptı; “Derneğimiz ülkemizdeki en eski engelli derneklerinden biri olarak 58 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. Derneğimize gelen, telefon ve mail yoluyla ulaşan engelli vatandaşları; Anayasal hakları konusunda, bilgilendirip ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmekteyiz.  Hayırsever bağışçılarımızın yardımları ve dernek imkanlarıyla temin ettiğimiz tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bağışçılarımız tarafından derneğimize gönderilen muhtelif giysiler dilekçe ile müracaat eden engelli ihtiyaç sahibi üyelerimize ve tüm Türkiye’de bulunan şubelerimizin engelli üyelerine dağıtılmaktadır. Eğitimde eşitliğin sağlanması için engelli üniversite öğrencilerine bağışçılarımızın, dernek imkanları ve kontenjanlarımız dahilinde her eğitim öğretim yılı içerisinde burs yardımı yapılmaktadır. Bu güzel proje ile engelli kardeşlerimize yarar sağlayacağımız için gururluyuz.”

Süpertürk Yayıncılık’dan Sn. Hakan Ertürk; “Özellikle etkinlik de yer alacak spor karşılaşmaları ve finali hakkında bilgi verdi. Önce takımlar halinde yarışılacak, sonra her birinci gelen ekip 20 Mayıs’da 3’er dakikalık gösteri maçı yapacaklar” dedi.” 

Sorulara verilen cevaplarda; “Şimdiye kadar deprem nedeniyle engelli olanların sayısı hakkında net bilgi olmadığı, bu arada Türkiye Sakatlar Derneği tarafından  hızlı bir tarama yapılacağı, etkinliğin resim, güzel sanatlar ve müzik ayağı ile bütünleştirileceği, bilet satımı yapılmayacağı, tamamen gönüllü, sponsor, yardım v.b. ile destek verilebileceği de” açıklanmış oldu. 

Sponsor olmak isteyenlerin LCV: Görülmeyen Gazete Yayın Yönetmeni Saime Oğuzhan’ı O541 965 33 44 araması yerinde olacaktır. 

 


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °