TYB Muğla İl Temsilciliği'nden İsrail'e tepki

Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilciliği, İsraili kınayan basın bildirisi yayınladı.

Güncel 19.10.2023 13:51:00 0
TYB Muğla İl Temsilciliği

Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilciliği, İsraili kınayan basın bildirisi yayınladı. Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan açıklamada TYB İl temsilcisi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, İsrail'in Gazze'de yaptığı mezalimin insanlık için yüz karası olduğunu ve bunu kınama amacıyla bir basın bildirisi hazırladıklarını söyledi. Basın bildirisini TYB basın bildirisini TYB sözcüsü yazar Erdal Çil sundu.
 

TYB Muğla İl Temsilciliği'nin yaptığı açıklama şu şekilde;

Yüce Türk Milleti,

Üzerinde yaşadığımız Ortadoğu coğrafyası insanlık tarihinin şekillendiği, bütün kutsal kitapların indiği ve peygamberlerinin de gönderildiği topraklardır. Bunun yanı sıra tarihi, kültürel zenginlikleri yanında yer altı ve yer üstü zenginlikleri açısından da bütün dünyanın gözünü üzerine çevirecek kadar da zengin ve önemli bir coğrafyadır.

İşte bu kadar önemli bir coğrafya üzerinde batılı emperyalistler tarafından geçen asırda buraya layık görülerek peydahlanan terörist İsrail devletinin arkasındaki bütün güçlere rağmen devlet olamadığı, çevresiyle ve insanlık değerleriyle uyum sağlayamadığı son yaptığı saldırılar, işlediği cinayetler, karıştığı vahşet olayları ve katliamlarla belgelenmiş bulunmaktadır.

Gözü dönmüş caniler son bir haftada Gazze’de işledikleri cinayetler yetmezmiş gibi 17 Ekim 2023 akşamı da Al-Ahli ve Al-Mamedani Hastanelerini hedef alarak yüzlerce sivil ve çocuğu vahşice katletmişlerdir.    

Kurulduğu yıldan bu yana ismi hep benzer katliam ve vahşetlerle anılan İsrail’in bir devlet olamadığı gibi, devletlerarası hukuk kurallarına uymayı bırakın insanlıktan zerre kadar nasiplenmediği de bu son olayla gün yüzüne çıkmış bulunmaktadır.

Bu yüzden biz bölge sakinleri olarak bütün emperyalist güçlere en açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki biz artık çevremizde, coğrafyamızda hatta yeryüzünde bebekleri, anneleri, sivilleri katleden; devlet görünümlü böyle bir terörist caniler topluluğu istemiyoruz.

Bütün dünyadaki akl-ı selimin şu saatten sonra şunu bilmesi lazım ki artık bardak taştı ve bu cinayetleri, bu katliamları yapanlar kadar bunlara seyirci kalanlar da, cılız şekilde göstermelik kınama mesajları yayınlayanlar da en az bu caniler kadar suçlu ve sorumludurlar.

Koca bir dünyanın artık İsrail gibi bir günahı taşıma mecburiyeti yoktur.

İsrail katildir, canidir, teröristtir ve yok olup gitmelidir.

Bütün devletleri, başlarındaki vicdan sahibi yöneticileri bu vahşete karşı bir olmaya, Gazze’nin sesini duymaya ve İsrail’e karşı en sert şekilde tavır almaya davet ediyor, Türkiye Cumhuriyetinin 3 günlük yas ilan etmesini de son derece isabetli buluyor ve yüce Türk milletine saygılar sunuyoruz.      

                   TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ


Anahtar Kelimeler: Muğla Temsilciliği' İsrail' tepki
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °