Türkiye'den saygısızlığa tepki!

Türkiye'den saygısızlığa tepki!

Dünya 28.01.2023 12:10:41 0
Türkiye

Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Hollanda'dan sonra Danimarka'da da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara yönelik, bu eyleme izin verilmesini kınayan yazılı açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilerek, saygısızlığa tepki gösterildi.

İsveç ve Hollanda’dan sonra bu defa Danimarka’da gerçekleştirilen bu alçak eylemin tüm uyarılarımıza rağmen engellenmemesi Avrupa’da dini hoşgörüsüzlük ve nefretin sözde özgürlük ortamını suistimal ederek eriştiği tehlikeli boyutları ortaya koyması bakımından endişe vericidir.

Avrupa’da milyonlarca insanın hassasiyetlerini rencide eden bu tür iğrenç eylemlere müsamaha gösterilmesi barış içinde birarada yaşama pratiğini tehdit etmekte ve her gün Avrupa’nın bir yerinde meydana gelen ırkçı, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı saldırıları kışkırtmaktadır.

Avrupa toplumunun ayrılmaz parçası olan Müslümanları ötekileştiren bu eylemler karşısında tepkisiz kalan yönetimlere sorumluluklarını hatırlatıyor, savunduklarını iddia ettikleri evrensel değerlerin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmamaya davet ediyoruz."


Anahtar Kelimeler: Türkiye' saygısızlığa tepki!
Salı 10.9 ° / 7.3 °
Çarşamba 14.5 ° / 6 °
Perşembe 10 ° / 6.6 °