Türk Büro-Sen; "En düşük memur maaşı 27 Bin TL olmalı"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney yapmış olduğu açıklamayla 2023 yılı Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşının 27 Bin TL olması gerektiğini savundu.

Güncel 11.06.2023 18:50:00 0
Türk Büro-Sen;

Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve yurt genelindeki Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen “İstişare

 ve Değerlendirme Toplantısı" Ankara'da yapıldı. Gerçekleşen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılı Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşının 22 Bin TL olacağıyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney en düşük memur maaşının 27 Bin TL olması gerektiğini savunarak konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

22 BİN TL ALIM GÜCÜNDE YAŞANAN ERİMEYİ TELAFİ EDEMEYECEKTİR

“Seçimler öncesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en düşük dereceli memur maaşının temmuz ayında 22 bin TL’ye yükseltileceğini ifade etmişti” diyen Genel Başkan Türkeş Güney, Türkiye Kamu-Sen olarak bu vaadi, devletimizin bir sözü olarak kabul ediyoruz. Ancak yaşanan son ekonomik gelişmeler, döviz kurunun bir hafta içerisinde yaklaşık yüzde 25 değer kazanması ile birlikte değerlendirildiğinde temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL düzeyine çıkarılmasının alım gücünde yaşanan erimeyi telafi edemeyeceğini ortaya koymaktadır" dedi.

“Mayıs ayı başında ortalama dolar kuru 19 TL dolayında bulunmaktaydı. Buna göre 22 bin TL olacak en düşük memur maaşı 1158 dolar civarına yükselecekti. Şimdi ise dolar kuru 23,40 TL düzeyindedir. Buna göre 22 bin TL olacak en düşük memur maaşı da 940 dolara denk gelecektir. Kaldı ki, döviz kurundaki bu artış bütün harcama kalemlerinin fiyatına da fazlasıyla yansıyacak, dolayısıyla memurun alım gücünde bir iyileşme olmayacaktır” şeklinde konuşan Güney sözlerini şöyle sürdürdü;

ADALETİN GEREĞİ YERİNE GETİRİLMELİ

“Türkiye Kamu-Sen olarak Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün gereğinin yerine getirilmesini bir gereklilik olarak görmekle birlikte, bu artışın bir anlam ifade etmesi için yapılacak artışın 2023 Temmuz zammı ve enflasyon farkı hesabına dahil edilmemesi, yapılacak bu artışın refah payı olarak verildikten sonra temmuz zammı olan yüzde 6 artış ve ortaya çıkacak enflasyon farkının uygulanmasıyla memurlarımızın bir nebze olsun rahat nefes almasının sağlanması gerektiği inancındayız. Ayrıca yapılacak artışların bütün memurlara ve emeklilere aynı miktar ve oranda uygulanmasının adaletin bir gereği olduğunu düşünmekteyiz.”


Anahtar Kelimeler: -; " düşük memur maaşı olmalı"
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °