TARIM BAKANI KİRİŞCİ, "TARIM CEBİMDE" UYGULAMASINI TANITTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,"Tarım Cebimde" uygulamasını tanıttı.1 Ocak itibarıyla uygulamanın kullanıma açıldığını belirten Kirişci,“Tarım Cebimde 1.0, her bakımdan Bakanlığı’mıza ait yerli ve milli bir uygulamadır" dedi

Güncel 2.01.2023 13:17:00 0
TARIM BAKANI KİRİŞCİ,

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tarım Cebimde" uygulamasını tanıttı. 1 Ocak itibarıyla uygulamanın kullanıma açıldığını belirten Kirişci, “Tarım Cebimde 1.0, her bakımdan Bakanlığı’mıza ait yerli ve milli bir uygulamadır. Herhangi özel bir bütçe oluşturulmaksızın kendi iç kaynaklarımızla bu uygulamayı hayata geçirmiş olmamızdır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün “Tarım Cebimde” uygulaması tanıtım toplantısında konuştu. Kirişci, tanıtılan mobil uygulama ile üreticilerin tarım il ve ilçe teşkilatlarına gitmeden bakanlığın hizmetlerinden yararlanabileceğini söyledi.

Mobil uygulamada “bitkisel ve hayvansal” üretim başlıklarının altında ÇKS belgesi alma, örtü altı ürünler, tarımsal destekler ve hayvan küpe gibi alt başlıkların sistemde yer aldığını belirten Kirişci, uygulamayı ÇKS’ye kayıtlı olmayan vatandaşların da kullanabileceğini söyledi.  

Kirişci, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Her alanda olduğu gibi, tarımda da dijitalleşme bir tercihten öte rasyonalitesi olan bir zorunluluk haline gelmiştir. Dijitalleşme konusundaki çalışmalarımız tıpkı diğer çalışmalarımızda olduğu gibi, planladığımız şekilde gerek içerik gerekse takvim olarak, aksaklık yaşanmaksızın devam etmektedir.

Bu uygulama, bir mobil uygulama olup burada paylaşacağımız da uygulamanın birinci versiyonu olacaktır. ‘Tarım Cebimde 1.0’, her bakımdan bakanlığımıza ait yerli ve milli bir uygulamadır. İlk günden bugüne uygulamanın geçirilmesinde dökülen akıl ve alın teri tamamıyla Bakanlığımız personeline aittir. Herhangi özel bir bütçe oluşturulmaksızın kendi iç kaynaklarımızla bu uygulamayı hayata geçirmiş olmamızdır. Tarım Cebimde 1.0 mobil uygulaması, 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla tüm mobil marketlerden indirilebilmekte ve uygulama mobil cihaza indirilip açıldığında herhangi bir kayıt işlemi gerektirmeden ana sayfaya erişilebilmektedir.

Mobil uygulamamızı kullanacak olanları iki gruba ayırmak mümkündür. Bakanlığımıza kayıtlı olan çiftçiler… Diğerleri de üreticilerimizin dışında bu uygulamada yer alan modüller üzerinden bakanlığımızın faaliyetleri veya kendileriyle ilgili birtakım çalışmalar konusunda genel bilgi almak isteyen diğer kullanıcılardır. Tarım Cebimde mobil uygulaması il ve ilçe teşkilatlarına gitmeden bakanlığımızın hizmetlerine başvuru yapabilecekleri, tarım ile ilgili bilgilere tek bir noktadan ulaşabilecekleri mobil uygulamalardır. ÇKS’ye kayıtlı olmayan kullanıcılar da bunu kullanacaklardır.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °