“SUYUN FAHİŞ FİYATI BU HALKA ZULÜMDÜR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özdağ Manisalıların sağlıklı suyunu temin etmekle yetkilendirilmiş MASKİ’nin; suyu halka fahiş fiyata sattığını dikkat çekerek; bu yüksek fiyatlandırmanın adaletsizlik olduğuna vurgu yaptı.

Güncel 8.03.2024 15:52:00 0
“SUYUN FAHİŞ FİYATI BU HALKA ZULÜMDÜR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Özdağ Manisa halkının sağlıklı  suyunu temin etmekle yetkilendirilmiş MASKİ’nin; suyu halka fahiş fiyata sattığını dikkat çekerek; bu yüksek fiyatlandırmanın adaletsizlik olduğuna vurgu yaptı. Selçuk Özdağ; “Suyun fahiş fiyatı bu halka zulümdür. Siz halkın sırtından MASKİ’nin tüm zararını ve maliyetlerini karşılayamazsınız. Bu şehri ve MASKİ’yi yönetemeyişinizin faturasını, temel ihtiyaç su üzerinden halka kesemezsiniz. Bu vicdansızlıktır, zulümdür, hakkaniyetsizliktir, kul hakkıdır, haramdır” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda MASKİ Genel Müdürlüğü, gündemi meşgul eden ve Türkiye’de suyu en pahalı kullanan ilin Manisa Büyükşehir Belediyesi olduğuna yönelik haberlerin gerçekdışı olduğunu iddia ederek, diğer ücret kalemlerinin tamamı eklendiğinde MASKİ’nin, su fiyatlarında Şubat ayı itibariyle 30 Büyükşehir içerisinde 15. sırada yer aldığını açıklamıştı.  
MANİSA’NIN SU MESELESİ
MASKİ’nin açıklaması ve iddiasına göre iller bazında faturalara yansıyan tüm bedeller ile 1 metreküplük su fiyatları şöyle;
İzmir İZSU: 122,85 TL  ile  vatandaşa en pahalı suyu ulaştıran büyükşehir belediyesi olarak birinci sırada. Aydın ASKİ: 86,83 TL ile ikinci sırada.  Muğla MUSKİ: 78,07 TL ile 3. Sırada.   Trabzon TİSKİ: 62,63 TL ile 4. Sırada. Balıkesir BASKİ: 53,57 TL ile 5. Sırada. Sakarya SASKİ: 49,58 TL ile 6. Sırada. Mersin MESKİ: 49,01 TL ile 7. Sırada. Ordu OSKİ: 48,55 TL ile 8. Sırada. Kocaeli İSU: 48,24 TL ile 9. Sırada.  Tekirdağ TESKİ: 43,40 TL ile 10. Sırada. Adana ASKİ: 42,21 TL ile 11. Sırada. Gaziantep GASKİ: 41,43 TL ile ile 12. Sırada. Bursa BUSKİ: 39,40 TL ile 13. Sırada. Erzurum ESKİ: 38,86 TL ile 14. Sırada ve Manisa MASKİ: 36,22 TL ile 15. Sırada.
Ancak MASKİ'nin su fiyatlarında 30 büyükşehir arasında Manisa'yı 15. sırada gösteren listeye; 4 Büyükşehir Belediyesi; İZMİR ( İZSU), AYDIN (ASKİ), MUĞLA (MUSKİ) ve Sakarya (SASKİ) yaptıkları yazılı açıklama ile itiraz etmişti. Dört büyükşehir belediyesi de; fiyatların gerçeğe aykırı ve hayal ürünü olduğu belirtmiş, 'Broşürdeki rakamlar gerçek dışı itibar etmeyin.' Demişti.
“MASKİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞIN İTİBARINI, GÜVENİRLİĞİNİ KAYBETTİ”
Seçim çalışmaları sırasında her gittiği mahalle, köy veya ilçede su fiyatlarının yüksekliğinden yakınan halkın şikayetlerine artık cevap veremez hale geldiğini anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Özdağ; “MASKi gibi Manisa için çok önemli olan bir kurum ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın üzerindeki itibarını, güvenirliğini kaybetti. MASKİ ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı yalan haber yaptıran  bir konuma düştü. Çok ayıp.  Bu resmen halkı yanıltmak ve kandırmaktır. Halk eline faturaları aldığı zaman, zaten gerçekleri o faturalarda görüyor.  Seçim arifesinde halkın gözünü boyuyorlar, halkını gazını alıyorlar.  Çünkü mevcut büyükşehir belediye başkanı her gittiği yerde tepki alıyor. Vatandaş kendi büyükşehir belediye başkanı ile burun buruna ağız dalaşına giriyor.” Dedi.
“SU MESELESİ, SUDAN BİR MESELE DEĞİLDİR”
Suyun en temel hayat kaynağı olduğunu ve Su meselesisin, sudan bir mesele olmadığını dile getiren Selçuk Özdağ; “vatandaş su içecek,  banyo yapacak; musluğu açmaya korkuyor faturasını ödeyemeyecek diye. Manisa halkını ne hale düşürdüler. Vatandaş içtiği ve kullandığı suyun hesabını yapar oldu. Su meselesi, sudan bir mesele değildir. En hayati konudur su.  MASKİ yine suya zam yapacak. Vatandaşımı düşünecekler. Vur abalıya. Bütün yük zaten vatandaşın sırtında. Bir zam daha, sonrasında bir zam daha. Nasıl olsa vatandaş sessiz.  Hırpaladıkça hırpalayacaklar vatandaşı.” Dedi.  
Özdağ:
“Peki içme suyuna fahiş ücretler alan ve Manisalıları canından bezdiren Büyükşehir belediyesi yağmur yağdığında ne yapıyor? Manisa merkez ve ilçelerinde her yağmurda ev ve işyerlerini su basan, lağım kokusuna düçar olan hemşerilerimin şikayetlerini bile dikkate almıyor. Bugün Salihli ilçemizde Atatürk mahallesi başta olmak üzere birçok mahallemizi ziyaret ettim ve vatandaşlarımızla buluştum. Gördüğüm manzara berbattı. Sıradan bir yağmurda bile ev ve işyerleri su basan hemşerilerimin şikayetlerini umursamayan bir belediye yönetiminden bahsettiler. Çok yazık. 15 yılın sonunda Manisa ve ilçelerini lağım kokusuna maruz bırakan, her yağmur yağdığında ev ve işyerlerinin sular altında kalmasını çözmeyen, vurdumduymaz bu belediyeyi tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Manisalıyı bu kibirli yönetimden kurtaracağız.” açıklamasını yaptı.
“EN UYGUN FİYATA İÇME SUYUNU MANİSALILARIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”
Selçuk Özdağ seçilmesi halinde yapacakları projelerden bahsederek; “Biz seçildiğimizde; Su havzalarını ve Gediz’i kurtarmak için fabrikalardaki zehirli atıkları kontrol edecek yeni arıtma tesislerini hemen hizmete sokacağız. Hem sağlıksız hem de en pahalı içme suyunu reva görenlerin aksine, temiz ve de en uygun fiyata içme suyunu Manisalıların hizmetine sunacağız. Ön ödemeli sayaçları kaldıracağız.”  diye konuştu.
“MANİSA EN PAHALI SUYU KULLANMADA REKOR KIRIYOR”
Yeni yapılacak zamla Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan halkın Manisa halkı olacağını  söyleyen Selçuk Özdağ; “Bu zamla birlikte Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Manisalılar, zirvede başı çekecek.  Manisa en pahalı suyu kullanmada rekor kırıyor. Yazık bu halka. Hem en temel ihtiyaç suyu vatandaşa fahiş fiyatla veriyorlar. Hem de yalan haber yaptırıp, itibarlarını yerle yeksan ediyorlar. Suyun fahiş fiyatı bu halka zulümdür. Siz halkın sırtından MASKİ’nin tüm zararını ve maliyetlerini karşılayamazsınız. Bu şehri ve MASKİ’yi yönetemeyişinizin faturasını, temel ihtiyaç su üzerinden halka kesemezsiniz. Bu vicdansızlıktır, zulümdür, hakkaniyetsizliktir, kul hakkıdır, haramdır” dedi.” dedi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °