Şifalı otlar Manisa'da festivalde sergilenecek

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şube Başkanı Muzaffer Yurttaş, Manisalıları Şifalı Otlar Festivali’ne davet etti.

Güncel 19.02.2024 11:17:00 0
Şifalı otlar Manisa

Manisa’da bu sene ikincisi düzenlenecek Şifalı Otlar Festivali’ne Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şube Başkanı Muzaffer 

 Yurttaş'tan davet mesajı geldi.

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Türkiye’nin şifalı bitkiler açısında zengin olduğunu belirten Yurttaş, “Bu kadar geniş bitki çeşitliliğine sahip bir bölgede bulunup bunları tanımamak ve tanıtmamak büyük bir eksiklik olacaktır. Manisa Şifalı Otlar Festivali olarak bizler, halkımızın binlerce yıldır doğadan toplayıp sofrasına koyduğu ve faydalarının dilden dile aktarıldığı şifalı bitkilerimizi ve şifalı otlarımızı tanıtmak amacıyla 2. Şifalı Otlar Festivalini düzenleyeceğiz. Bunun geleneksel hale gelmesini diliyoruz.” İfadelerinde bulundu.

ŞİFALI OTLARI TANITMALI DOĞAYA SAHİP ÇIKMALIYIZ 

Şifalı otları tanıtmak ve doğaya sahip çıkmak için her bahar başlangıcında, doğadan toplayıp halkımıza gelecek yıllarda da festivallerin devam edeceğini vurgulayan Yurttaş, Manisalılarla birlikte çıkacakları bu yolculuğun her yıl bir öncekinden daha güzel hale geleceğine inandığını söyledi.

BAŞKAN YURTTAŞ'TAN MANİSALILARA DAVET!

“Festivale tüm halkımızı davet ediyoruz. Baharın başlangıcında tarihi handa şifalı otları satın alabileceğiniz ve güzel bir gün geçirebileceğiniz bu festivale bekliyoruz. Manisa için ben de destek vermek istiyorum diyen herkesin bu alanda yeri olacaktır.
Şehzadeler Belediyesi desteğiyle Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi'nin öncülüğünde bu sene ikincisini düzenleyeceğimiz Şifalı Otlar Festivali 03 Mart 2024 Pazar günü saat 09.00 – 18.00 arasında Tarihi Kurşunlu Han'da düzenlenecek. Festivale Şehzadeler Belediye Başkanlığı, Manisa Pazarcılar Odası, Manisa İl Tarım Müdürlüğü, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak oluşturduğumuz festival komitesi olarak çalışmalarımızı tamamladık ve tüm halkımızı şifalı otlarla buluşmaya davet ediyoruz" dedi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °