SELÇUK ÖZDAĞ: ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ BELEDİYENİN TÜM İMKANLARINDAN FAYDALANACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği’ni ziyaret etti.

22.02.2024 12:26:00 0
SELÇUK ÖZDAĞ: ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ BELEDİYENİN TÜM İMKANLARINDAN FAYDALANACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği’ni ziyaret etti. Özdağ burada yaptığı konuşmada; Şehit ve gazilerine sahip çıkan toplumların millet olmayı başarabilmiş, dayanışma duyguları yüksek, güçlü toplumlar olduğunu söyledi. Özdağ; “Düşünsenize vatan için, millet için; canından olmuş, sevdiklerinden olmuş şehitlerimiz var. Vücudunun bir uzvunu kaybetmiş gazilerimiz var. Onlar sosyal belediyeciliğin bütün imkanlarından faydalanmayı hak ediyor. Seçilmemiz halinde; Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak tedbirler ve sağlanacak desteklerle, sosyal belediyeciliği Manisa’da yeniden harekete geçireceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı 

 İbrahim Sagun ve yönetimini ziyaret etti. Selçuk Özdağ’a dernek ziyaretinde; Saadet- Gelecek Partisi Manisa Şehzadeler İlçe Belediye Başkan adayı Ramazan Duman’da eşlik etti.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÇOK KIYMET VERİYORUM”

Şehit ve gazi ailelerine çok kıymet verdiğine vurgu yapan Selçuk Özdağ, Manisa’da sosyal ve sorumlu belediyeciliği yeniden hareketlendirmeye söz verdiklerini ifade etti. Selçuk Özdağ; “Düşünsenize vatan için, millet için; canından olmuş, sevdiklerinden olmuş şehitlerimiz var. Vücudunun bir uzvunu kaybetmiş gazilerimiz var. Onlar sosyal belediyeciliğin bütün imkanlarından faydalanmayı hak ediyor. Şehit ve gazilerine sahip çıkan toplumlar millet olmayı başarabilmiş, dayanışma duyguları yüksek, güçlü toplumlardır. Bu çerçevede sadece devlete değil, yerel yönetimlere, yani belediyelere düşen görevler vardır. Anayasamızda bu görev çok açık ve güçlü bir şekilde ifade edilmiştir. Anayasamızda harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı; harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri koruyarak toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu kapsamda Devletimizin ve belediyelerin şehit yakınları ve gazilerimizi koruyucu ve kollayıcı tedbirleri alması anayasal bir zorunluluktur. Seçilmemiz halinde bizde Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, bu kıymetli ailelerimize destek olacağız. Bu konuda projelerimiz hazır. Şehit yakınları ve gazilerimizin yaralarını ve yaşadıkları acıları tamamen ortadan kaldırmak elbette mümkün değil. Ancak yaşanan sorunların çözümüne yönelik Manisa büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak tedbirler ve sağlanacak desteklerle bu acılara maruz kalan şehit yakınları ile gazilerimiz ve ailelerinin yaşamlarını bir ölçüde kolaylaştırmak mümkündür. Biz bu destekleri ve sosyal belediyeciliği Manisa’da yeniden harekete geçireceğiz” görüşlerine yer verdi.


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °