Selçuk Özdağ Muğla'dan Milletvekili seçildi

28. Dönem Türkiye genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muğlalılar tercihini CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakından yana kullandı. Halkın büyük desteğiyle Selçuk Özdağ Millet İttifakından CHP Milletvekili seçildi

Güncel 15.05.2023 00:20:00 0
Selçuk Özdağ Muğla

28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muğla seçmeni tercihini CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakından yana kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı Muğla'dan 5 milletvekili çıkarırken, Ak Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı ise 2 milletvekili çıkarabildi. 

28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muğla seçmeni tercihini CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakından yana kullandı.

Her seçimde Muğla'da birinci parti olan CHP, bu seçimde de ilk sırada yer alan parti oldu. Ak Parti ise Muğla'da ki ikinciliğini koruyan taraf oldu. İYİ Parti ve MHP 24 Haziran seçimdeki aldıkları oylarını korudu. 

Millet İttifakından CHP Muğla'da resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 37,22'sini alırken, İYİ Parti yüzde 17,23 oy aldı. Cumhur ittifakından Ak Parti Muğla seçmeninden oyların yüzde 24.24'ünü alırken, MHP yüzde 6,13, Yeniden Refah Partisi yüzde 0,61, BBP ise yüzde 0,29 oy oranında kaldı. 

Bu sonuçlara göre meclise CHP Muğla'da 4, İYİ Parti 1 ve AK Parti 2 milletvekili gönderdi. 

CHP'den Avukat Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici ve kontenjan adayı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ milletvekili seçilen isimler oldu. Ak Parti'de ise eski il başkanı Kadem Mete ve görevinden istifa ederek aday olan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, meclise giden isimler arasında yer aldı.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °