Selçuk Özdağ, “İktidar sarayda, halk açlık ve yoksulluk altında

TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verilerinin ne kadar makyaj yapılırsa yapılsın Türkiye gerçeklerini ve yaşanan acı tabloyu gizleyemediğini belirtti.

Güncel 11.09.2023 20:39:00 0
Selçuk Özdağ, “İktidar sarayda, halk açlık ve yoksulluk altında

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verilerinin ne kadar makyaj yapılırsa yapılsın Türkiye gerçeklerini ve yaşanan acı tabloyu gizleyemediğini kaydeden TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ “Ülke yönetme becerisini kaybeden iktidar mensupları saraylarda, altın kaşıkla yemeklerini yerken, vatandaşlarımız açlık ve yoksulluk altında sefalet çekmektedir” diye konuştu.

TÜİK’E GÖRE İŞSİZ SAYILMAK İÇİN SİHİRBAZ OLMAK LAZIM

TÜİK tarafından Temmuz ayına ait işsizlik oranını yüzde 9.4 açıklamasının inandırıcılıktan ve gerçeklerden çok uzak olduğunu ifade eden Özdağ, “TÜİK’in bu yüzde 9.4’nün içine girmek için işsiz bir vatandaşın resmen sihirbaz olması gerekiyor. Mesela Mevsim etkisinden arındırılmış olacaksınız. Öyle evde oturup iş aramayan birisi iseniz işsiz sayılmıyorsunuz. İş ararken gidip çarşı pazar dolaşmayacaksınız, İŞ-KUR’a dilekçe verip kaydolacaksınız. Son bir ayda iş arayan ve 15 gün içinde istihdam edilebilecek durumda değilseniz işsiz sayılmıyorsunuz. Evde oturup iş aranmaktan vazgeçmiş iseniz, ücretsiz ve mecburi izinde iseniz, eğer kazayla bir iki gün yevmiyeli bir işte çalışıp bütün bir ay boşta iseniz işsiz sayılmıyorsunuz. Asker, öğrenci, ev kadını iseniz işsiz sayılmıyorsunuz. Yani TÜİK’e göre işsiz sayılmak için iğne deliğinden deveyi geçirmek gerekiyor. Bütün bunlardan sonra işsizlik statüsünü (!) elde ettiyseniz bu yüzde 9.4”ün içine girmeye hak kazanıyorsunuz. Yahu bu ülkede işsiz sayılabilmek bile TÜİK’e göre iş bulmak kadar zor!” dedi.

VATANDAŞLARI 40 SATIR MI 40 KATIR MI ÇARESİZLİĞİNE DÜÇAR ETTİLER

işsizlik oranlarının gerçek manada hesaplandığında işsizlik oranının en az yüzde 30’a dayandığını iddia eden Özdağ, “Eğer İşsizlik bir insan için büyük bir yıkım ama çalışanların da hali perişan. İktidar, 21 yılın sonunda vatandaşları 40 satır mı, 40 katır mı çaresizliğine düçar etti” şeklinde konuştu.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °