Selçuk Özdağ; "İktidar kök maaş saçmalığına son vermelidir"

TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ emeklilerin yükselen enflasyon karşısında her geçen gün erimeye devam ettiğini kaydederek, "İktidar kök maaş denen bir saçmalığa son vermelidir" dedi.

Güncel 3.09.2023 17:15:00 0
Selçuk Özdağ;

TBMM Gelecek-Saadet Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, 2008 yılında çıkartılan ve emekli aylığı bağlama oranlarını yeniden düzenleyen 5510 sayılı yasanın getirdiği kök maaş saçmalığına son verilmesi gerektiğini kaydetti. Özdağ yaptığı açıklamasında, “Devlet vatandaşını dolandırır mı? Elbette hayır. Peki devleti yönetenler bunu yapar mı? Bakınız: Emeklilerimizin niçin düşük maaş aldığını biliyor musunuz? Sebebi; bu iktidarın 2008 yılında çıkardığı ve emekli aylığı bağlama oranlarını yeniden düzenleyen 5510 sayılı yasadır. Bugün emeklilerimiz daha önceki yıllarda emekli olanlara göre çok daha düşük emekli maaşı almaları, bir nevi çalışanların haklarının ve evlatlarının rızkının gasbıdır. İktidar kök maaş denen bir saçmalığı çalışanlarımıza ve de emeklilerimize dayattı” dedi.

İKTİDAR RESMİ SOYGUNCULUĞU MEŞRULAŞTIRIYOR

“En düşük emekli maaşı 7500 TL iken yüzde 25 zamma rağmen neden en düşük emekli maaşı neden yine 7500 TL'da kaldı?” sorusunu yönelten Özdağ, “İşte bu kök maaş saçmalığından.! Çalışırken güya beyefendinin yüksek katından verilen seyyanen zamlar maktu olup emekliliklere ve sigorta primlerine hiçbir şekilde yansıtılmıyor. EYT çıkınca milyonlarca çalışan emekli olacaktı, oldu mu? Elbette hayır. Niçin? Çünkü bir baktılar ki alacaklarını, hesap ettikleri emekli maaşları nerdeyse yarısı bile değil. 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasa emekli maaşlarını  her sene bir önceki seneye göre düşürüyor. Bir başka ifadeyle ne kadar çok çalışıp prim ödersen o kadar düşük emekli maaşı alıyorsun. Söz konusu yasadan önce mesela bugün emekli olan bir kişinin en düşük emekli maaşı yaklaşık 25.000TL. olacaktı. Aradaki farkı görebiliyor musunuz? Bu resmen soygunculuktur. Peki iktidar bunu nasıl meşrulaştırıyor? Efendim yüksek prim ödeyen fazla, düşük prim ödeyen daha az emekli maaşı alacak diyor. Buradan soruyorum: Peki iktidar olarak kamuda çalışan memurun emeklilik primlerini niçin tam yatırmıyorsun? Emekli maaşlarını düşük ödemek için mi? Mesela bugün, 35.000 TL. maaş alan bir uzman kamu çalışanının emeklilik primini niçin20-25 bin TL. den gösteriyorsun. Bunun adı dolandırıcılık değil mi?” diye sordu.

TURPUN BÜYÜĞÜ İLE EMEKLİLİK KAPIYA DAYANDIĞINDA KARŞILAŞILACAK

Özdağ sözlerine şöyle devam etti; Şimdi bazıları, yine bazı çalışanlarda dahil olmak üzere, “Böyle önemli bir konudan niye çoğu kimsenin haberi yok, buna niçin itiraz etmiyorlar, sen abartıyorsun” diyebilir. Bunu defalarca dile getirmiş biri olarak diyorum ki;  Bu yasa 2008 yılında çıktı ve bugün çalışanların büyük bir kısmı o tarihten sonra işe girenlerden oluşmaktadır. Ve henüz emekliliklerine daha çok uzun  yıllar olduğu için olayın vehametinin farkında değiller. Maalesef turpun büyüğü ile emekliliklerine  yaklaştığında karşılaşacaklar."

 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °