SELÇUK ÖZDAĞ; “CENGİZ ERGÜN MAL VARLIĞINI NEDEN AÇIKLAMIYOR?”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ halkın sandığa gitmesine 11 gün kalmasına rağmen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Cengiz Ergün’ün mal varlığını hala açıklamadığını hatırla

Güncel 20.03.2024 14:12:00 0
SELÇUK ÖZDAĞ; “CENGİZ ERGÜN MAL VARLIĞINI NEDEN AÇIKLAMIYOR?”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ  halkın sandığa gitmesine 11 gün kalmasına rağmen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Cengiz Ergün’ün mal varlığını hala açıklamadığını hatırlattı. Selçuk Özdağ halkın; 3 dönem Manisa’ya belediye başkanlığı yapan ve 4. dönem içinde halkın oyunu isteyen Cengiz Ergün’ün, hala şeffaf olmamakla direttiğine dikkat çektiği açıklamasında; “Cengiz Ergün, adaylığını ilk açıkladığı tarihte mertçe mal varlığını da açıklamalıydı. 15 yıl önce parası ve mal varlığı neydi, 15 yıl sonra ne kadar daha zenginleşti? Halkın bunları bilmeye hakkı var. Sayın başkan mal varlığınızı neden açıklamıyorsunuz? Neyi veya neleri saklıyorsunuz?” diye sordu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ  seçim çalışmalarına  Manisa’nın her bir köşesine bizzat giderek, geceli gündüzlü devam ediyor. Selçuk Özdağ Alaşehir’in Tepeköy Mahallesi vatandaşları ile yaptığı istişareler sırasında yaptığı konuşmada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Cengiz Ergün’ün, mal varlığını hala neden açıklamadığını sordu.
“MAL VARLIĞINIZI NEDEN AÇIKLAMIYORSUNUZ SAYIN BAŞKAN?”
Selçuk Özdağ konuya ilişkin açıklamasında; “Bu şehri  dürüstçe yönet diye, halkın oyunu verdiği ve güvendiği Sayın Cengiz Ergün… ‘ben çok dürüstüm. 15 yılda alnıma hiç kara leke sürmedim, sürdürmedim. Belediye’nin hiçbir unsurundan nemalanmadım.  Sadece çıplak belediye başkanlığı maaşımla ve ailemden kalan miraslarla bu kadar mal varlığının sahibi oldum’ diyebilir misin? Eee çık de o zaman. Seni tutan mı var? Bekliyoruz. Ama diyemiyorsun, bu konu ile ilgili tek kelam çıkmıyor ağzından. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Cengiz Ergün; mal varlığını neden açıklamadın? Veya nerede açıkladın da biz duymadık, bilmedik, okumadık, izlemedik. Sayın başkan zaten aileden dolayı çok zengin olduğunu ve Kocaman bir Mahalle olan Uncubozköy Mahallesi’nin,  neredeyse yarısının sahibi olduğunu da biliyoruz. Doğru, aileden kalan miraslarda var ama… Sonrasında edindiklerini de bu halkın bilmeye hakkı var. Bu halktan yine oy isteyemeye soyunmuş isen; halkın bu şehirde  veya başka şehirlerde ne kadar daha mal varlığı edindiğini, nasıl edindiğini bilmesi en doğal hakkı. Mal varlığını neden açıklamıyorsun sayın başkan? Ya da en azından; mal varlığını neden açıklamadığının bilgisini vermelisin. Mesela ‘Paşa keyfim böyle istedi, o nedenle açıklamıyorum’ da diyebilirsin. Veya ‘benim mal varlığımdan kime ne.  İster açıklarım, ister açıklamam’ da diyebilirsin. Ama bir şeyler söyle ki, halk ikna olsun.” İfadelerine yer verdi.
“MANİSA HALKININ İYİ NİYETİNİ SAĞIYOR”
Selçuk Özdağ, Cengiz Ergün’ün Manisa halkının iyi niyetini suiistimal ettiğini iddia ettiği konuşmasında; “29 Mart 2009 tarihinden bu yana, yani 15 yıldır bu şehrin belediye başkanlığını yapmış  ve bu  şehir sayesinde bir statü elde etmiş bir protokol insanı; 4. Dönem için halkın karşısına “bana yine oyunuzu verin ve beni yine seçin” diyecekse, önce ne kadar dürüst olduğunu ispatlamalı. Ben daha adaylık açıklamamı yaptığım gün mal varlığımı açıkladım.  Ama sayın Cengiz Ergün 15 yıldır bu şehrin halkına hizmet götürmekle mükellef, büyükşehir belediyesinin başkanı olmasına rağmen; halka borçlu olduğu şeffaflığı umursamıyor bile. Kafasına ne esiyorsa onu yapıyor. Gücü eline almış, inşaat baronları ve iş yaptığı  menfaat sağlayıcı lordlar Kamarası ile Manisa halkının iyi niyetini sağıyor. Sayın başkan Manisa halkının iyi niyetini suiistimal ediyor. Manisa halkının engin sabrını sınıyor.” dedi.
SELÇUK ÖZDAĞ MAL VARLIĞINI BİR KEZ DAHA AÇIKLADI
Selçuk Özdağ kendi mal varlığını, adaylığını açıkladığı lansman töreninde kalem kalem kamuoyuna duyurduğunu hatırlatarak; “yediğiniz ekmek helal para ile alınmış ise neyiniz var, neyiniz yok ortalığa dökmekten hiç korkmaz, çekinmezsiniz. Ben tüm mal varlığımı adaylığımı açıkladığım ilk gün, lansman töreninde zaten açıkladım. Kaçıranlar için yeniden hatırlatma olsun. Ankara da 2 evim var. Bu evlerin birini TOKİ konutlarından aldım. 2017 model Mercedes  bir arabam var. Manisa’da Sancaklı İğdecik’te 4 dönüm tarlam var. Muğla’da 5,5 dönüm tarlam var. Eşim adına da Muğla’da 1 ev ile 1 araba var.  1987 den bugüne çalıştığım bürokrasi, üniversite öğretim üyeliğinden emekliyim; emekli maaşım var. 4 dönem milletvekilliğim nedeniyle, milletvekilliği maaşım var. Eşim 26 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nda kuran kursu öğreticisiydi. Buradan emekli oldu ve eşimin de emekli maaşı var.  İşte bu kadar  basit, açık ve net olacaksınız.” Diye konuştu.
“HALKA ŞEFFAFLIK BORCUNUZ YOK MU?
Selçuk Özdağ halkın; 3 dönem Manisa’ya belediye başkanlığı yapan ve 4. dönem içinde halkın oyunu isteyen Cengiz Ergün’ün, hala şeffaf olmamakla direttiğine dikkat çektiği açıklamasında; “Cengiz Ergün adaylığını ilk açıkladığı tarihte mertçe mal varlığını da açıklamalıydı. 15 yıl önce parası ve mal varlığı neydi, 15 yıl sonra ne kadar daha zenginleşti? Halkın bunları bilmeye hakkı var. Sayın başkan mal varlığınızı neden açıklamıyorsunuz? Neyi veya neleri saklıyorsunuz? Ben kendi mal varlığımı aylar önce açıkladım. Üstüne her gittiğim yerde de sorana söylüyorum, mini mitinglerde de dinleyen herkese ilan ediyorum. Çık sende açıkla. Mert ol, şeffaf ol. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün; şimdi bir daha soruyorum size.  Babanızdan ve ailenizden kalan miraslar dışında, 15 yılda çocuklarınız ile birlikte  ne kadar mal varlığına sahip oldunuz? Nasıl bu kadar büyüdünüz, geliştiniz ve güçlendiniz?  Manisa'da 3 dönem üst üste seçilen  bir belediye başkanı olarak, halka şeffaflık borcunuz yok mu?” diye sordu.  
“BU SEÇİM MASRAFLARINA KAÇ LİRA VE HANGİ BÜTÇEDEN HARCADINIZ?”
Selçuk Özdağ Cengiz Ergün’ün seçim kampanyasını çok lüks yürüttüğünü ifade ederek, kampanya bütçesinin nereden karşılandığını da sordu. Özdağ; “Hasetlikten çıldırdılar. Benim raketlerimi topladılar sokaklardan, yırttılar. Benim sokağa atacak param yok. Biz arkadaşlarımızla aramızda topladığımız paralarla ve şahsi bütçemle bu seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Biz bu seçim çalışmalarını, şahsi bütçelerimizle 3 milyon lira ile tamamlayacağız. Onlar 30-40 milyon lira ile tamamlayacaklar. Kimlerden veya nerelerden aldılar bu paraları. 2 ay boyunca, bir otobüs kiralaması 1 milyon lira. 10 otobüs kiralasan, 10 milyon lira. Bu seçim masraflarına kaç lira harcadınız ve hangi bütçeden harcadınız? Şahsi bütçenizden mi harcadınız? Yoksa belediyenin bütçesini mi harcadınız?” ifadelerine yer verdi.
“31 MART, BUNLARI  ZAMK GİBİ YAPIŞTIKLARI KOLTUKTAN, SÖKÜP ÇIKARMA VAKTİDİR” 
Selçuk Özdağ; “Tüm Manisa halkına  sesleniyorum; 31 Mart’ta parti gözetmeksizin; sizin yanınızda kim olacak, kimler olacaksa ona göre oyunuzu verin. Manisa’ya ve 17 ilçesine hak ettiği hizmeti vermeyenleri bu sefer affetmeyin.  Bunların bir beş yıl daha sefa, Manisa halkının da bir 5 yıl daha cefa çekmesine neden olmayın. Sefa sürenleri; sefalarına devam etmeye Çeşme’ye tatile gönderin. 15 yıldır cefa çeken Manisa halkının da artık, Şehzadeler şehri Manisa’nın sefasını sürmesine vesile olun.   Hizmet yoksunu bu zihniyetin baş aktörlerine, iyi bir ders verme zamanıdır. Zamk gibi yapıştıkları koltuktan, söküp çıkarma vaktidir. 31 Mart, Manisa halkının geleceğinin şekilleneceği gün. Herkes kendi kaderi ve geleceği için oy kullanacak. 31 Mart’ta kendi geleceğinizi tayin edeceksiniz. Bu nedenle herkesi vereceği tek bir oy için çok iyi düşünmeye davet ediyorum. Ya olması gereken belediye hizmetleri için bunları göndermeye karar vereceksiniz. Yada halinizden şikayet etmeyip, bir 5 yıl daha cefa çekmeye razı geleceksiniz.” İfadelerine yer verdi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °