Selçuk Özdağ; “Bu zihniyetin yönettiği ekonomiyi Adam Smith gelse düzeltemez”

MB’nın Para Politikaları Faizini yüzde 8.5’ten yüzde 15’e yükseltmesini değerlendiren Selçuk Özdağ, “Bu zihniyetin yönettiği ülke ekonomisini değil Mehmet Şimşek, Adam Smith ya da Keynes gelse düzeltemez" dedi.

Güncel 22.06.2023 16:33:00 0
Selçuk Özdağ; “Bu zihniyetin yönettiği ekonomiyi Adam Smith gelse düzeltemez”

Merkez Bankasının Para Politikaları Faizini yüzde 8.5’ten yüzde 15’i değerlendiren Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ve iktidarı ironik ve sert bir yaklaşımla eleştirdi. Özdağ, “Ekonomiyi Nass’la bağdaştıran Sayın Erdoğan şimdi milletinden bir kez daha özür dileyecek mi? Her şeyden önce samimiyete ihtiyacımız var. Şayet samimi olsalardı bir “kararname” ile bütün faizleri sıfıra çekerdi. Buna çiftçinin esnafın tüccarın vatandaşın bütün kredi borç ve cezalarına uygulanan faizleri de dahil ederdi” dedi.

EKONOMİYİ DİNİ DEĞERLERE ALET EDERSENİZ ALTINDA KALIRSINIZ

“Ekonominin kurallarını dini inançlara alet ederseniz böyle altında kalırsınız” diyerek paylaşımlarına devam eden Özdağ, Bakınız yine söylüyorum: Bu zihniyetin yönettiği ülke ekonomisini değil Mehmet Şimşek, Adam Smith ya da Keynes gelse düzeltemez. Batırdıkları ülke ekonomisini kurtarması için “dolandırıcı” dedikleri Mehmet Şimşek’i getirdiler. Ve sanırım Sayın Şimşek, kendisine dolandırıcı diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan intikam almak için bu görevi kabul etti. Yoksa izzetli bir devlet insanı bu görevi kabul etmez. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinden özür dilediğini de duymadık. Allah’ın emri varken sana bana ne oluyor diyen Erdoğan, faizleri yükseltmek için ekonominin başına M Şimşek’i getirirken ne düşünmüş olabilir. Faiz sebep enflasyon sonuç teorisi fos çıkınca yeni teorisi ne olacak acaba” şeklinde konuştu.

SORUYORUM ŞİMDİ, ALLAH’IN EMİRLERİNE KİM KARŞI GELDİ?

“Faizlere güya bu kadar karşı çıkan ve bunun haram olduğunu söyleyen biri eğer ki samimi olsaydı bir “Kararname” ile bütün faizleri sıfıra çekerdi. Buna çiftçinin esnafın tüccarın vatandaşın bütün kredi borç ve cezalarına uygulanan faizleri de dahil ederdi” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Elbette bunu yapmadı çünkü yapamaz. Bugün Merkez Bankası para politikaları faizini yüzde 8.5’den yüzde 15’e yükselttiğine göre şimdi soruyorum Sayın Erdoğan’a; Allah’ın emirlerine kim karşı gelmiş oldu? Mehmet Şimşek mi yoksa ona bu talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan mı?

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °