Selçuk Özdağ, “Bitmedi daha yeni başlıyoruz”

CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde açıklanan oyların asla yılgınlığa ve umutsuzluğa yol açmaması gerektiğini kaydederek, “Bitmedi daha yeni başlıyoruz” dedi.

Güncel 16.05.2023 13:24:00 0
Selçuk Özdağ, “Bitmedi daha yeni başlıyoruz”

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler sonucunda Millet İttifakından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili seçilme başarısını gösteren Selçuk Özdağ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu yapılan açıklamaya göre 2. tura kalmasının ardından açıklamada bulundu. Özdağ sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada, “Ülkemizi otoriter tek adamlığa ve mafya çetelerine teslim etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İktidar ittifakının devlet kurumlarını da arkasına alarak muhalif kesimlere yönelik orantısız ve meşakkatli bir seçim süreci yürüttüğünü kaydeden Özdağ, “Her şeye rağmen milletimiz bu süreçten alnının akıyla çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhur ittifakı az farkla çoğunluğu sağladı ancak her üç aday da Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda çoğunluğu sağlayamadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ikinci tura kaldı. Millet ittifakı olarak ilk turda kazanamamış olmanın hüznünü yaşamakla birlikte kritiğini de elbette yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde çıkan oyların başlangıçta moral bozukluğu ve kızgınlık yaratsa da  tüm negatif enerjilerin dışarı atılmasını ve dünde bırakılmasını isteyen Özdağ, “Yarın yeni bir sabaha, taze bir umuda merhaba diyelim. Tüm insani tepkileri asla yok sayamayız. Hepsi çok değerli, tümü çok haklı olabilir ama haklı olmak, ‘ben demiştim, bizi dinlemediniz’ demek bizi bu aşamada bir sonuca ulaştırmayacaktır. Öncelikle yanan evimizi yangından kurtarma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu ülkemizin 13. Cumhurbaşkanını seçtirmek için yollara revan olma zamanıdır. Armudun sapı üzümün çöpü diyerek ülkemizi bir beş yıl daha bu otoriter yönetime mahkum etmeyelim” dedi.

“Ülkemizin Demokrat partilileri, Sosyal demokratları, İYİ partilileri, CHP, Gelecek, Deva ve Saadet partiye gönül verenleri, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanını seçtirmek için canla başla çalışmaya ve her bir insanımızı ikna etmeye dünden daha azimli ve kararlıdır” diyen CHP Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Ülkemizi otoriter tek adamlığa ve mafya çetelerine mi teslim edeceğiz yoksa demokratik bir hukuk devletini mi inşa edeceğiz. Ülkemizin kaynaklarını bir avuç mutlu azınlığa mı yoksa her bir vatandaşımıza mı dağıtacağız. Otokrasi mi demokrasi mi diyeceğiz? Ülkemiz ve vatanımız tüm şahsi kaygıların üstündedir diyenlerin; demokrasiye, hukuka, vicdana, adalete, refaha, dürüstlüğe menfez açması adına son bir gayret bu hoyratlığa dur, Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yürü demesi için ve hiç değilse çocuklarımız için haydi..!”


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °