ÖZDAĞ’DAN EMEKLİ MAAŞI ÇIKIŞI

Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, emeklilerin maaşlarının yetersizliğine ve yaşadıkları ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Güncel 8.05.2024 20:08:00 0
ÖZDAĞ’DAN EMEKLİ MAAŞI ÇIKIŞI

 

Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, emeklilerin maaşlarının yetersizliğine ve yaşadıkları ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Özdağ, emeklilerin uzun yıllar boyunca emek verip ardından aldıkları maaşların, artan enflasyon karşısında yeterli olmadığını belirterek, emeklilerin yaşam standartlarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Özdağ, konuşmasında şunları dile getirdi: "Bir vatandaşımız yirmi beş, otuz sene kadar çalışıyor ve ardından yaş sınırını geçtikten sonra da emekliye ayrılıyor. Emekliye ayrıldıktan sonra maaşına bir bakıyor ki bu maaş 7 bin lira ve bu maaşla geçineceksiniz deniliyor. Ancak enflasyon oranlarına bakıldığında, bu maaşın yeterli olmadığı açıkça görülüyor. Hem TÜİK rakamlarına göre yüzde 64'e varan bir enflasyon, hem de ENAG'a göre yüzde 124 civarında bir enflasyon var. Bu durumda, emekli maaşlarının artırılması kaçınılmaz bir gereklilik haline gelmiştir."

 

Ayrıca, Özdağ, muhalefetin yapıcı önergelerine de iktidarın yeterince destek vermediğini ve emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğunu belirtti. Özdağ, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve maaşlarını artırmak için gereken adımların atılması gerektiğini ifade etti.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna da değinen Özdağ, EYT'lilerin haklarının iade edilmesi gerektiğini savundu. Ancak iktidarın bu konuda da yeterli adımları atmamasını eleştirerek EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Emeklilik sistemine ilişkin çelişkili durumları da vurgulayan Özdağ, BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı arasındaki farkların giderilmesi gerektiğini belirtti. Özdağ, emekli aylıklarının en düşük asgari ücret seviyesine çıkarılması ve sosyal güvenlik kurumlarında eşitlik sağlanması gerektiğini vurguladı.

 

Son olarak, Özdağ, Meclis'te yapılan tartışmaların ardından alınan kararların yeterli olmadığını ve emeklilerin taleplerinin göz ardı edildiğini ifade etti. Özdağ, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için daha etkili adımların atılması gerektiğini belirterek, konuşmasını sonlandırdı.


Anahtar Kelimeler: ÖZDAĞ’ EMEKLİ MAAŞI ÇIKIŞI
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °