“MANİSALININ YAKASINDAN DÜŞ ARTIK”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Turgutlu seçim bürosunun açılış töreninde sert konuştu.

Güncel 27.02.2024 16:08:00 0
“MANİSALININ YAKASINDAN DÜŞ ARTIK”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Turgutlu seçim bürosunun açılış töreninde sert konuştu. Manisa Mesir  Festivali’nin yapılmasına 50 küsür gün kalmasına rağmen, hala tanıtımlarının yapılmamasını eleştiren Selçuk Özdağ; “bunların derdi şu an kendi reklamları. Patır-kütür kendi reklamlarını yapıyorlar, Mesir Festivali’nin değil. Yoksul çok şey ister; hırslı ise her şeyi. ‘Bunlar vermeden ölünceye kadar almak istiyorlar.’ Sen vaat ettiğin sözlerinin yüzde 70’ini yapamadın, yapmadın. 15 senede yapmadığını, 5 senede mi yapacaksın? Git kendi evinde, yazlıklarında, villalarında keyfini yap. Manisalının yakasından düş artık. Bırak insanlar bir nefes alsın, hizmet alsın, hizmetin keyfini yaşasın. Sende evinde, ailenle mutlu-mesut, tasasız keyifle yaşa git” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Turgutlu Koordinasyon Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmada; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sert dille

 eleştirdi. Cengiz Ergün’ün 15 Senede Manisa için verdiği sözlerin ancak yüzde 70’ini yapabildiğini hatırlattı. Açılış törenine; Turgutlu Gelecek -Saadet ortak ilce belediye başkan adayı Mevlüt Bulut, her iki partinin Turgutlu İlçe teşkilatı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KASABAYI (TURGUTLU) MANİSALILARA, HATTA MANİSA’YI MANİSALILARA TANITABİLMİŞ DEĞİLİZ”

Selçuk Özdağ yaptığı konuşmada, Turgutlu halkının hizmetten yoksun bırakıldığını dile getirdi. Selçuk Özdağ; “Ben inanıyorum kasaba (Turgutlu) büyük bir değişime imza atacak. Manisa’nın çok güzel özellikleri var. Bir yanda tarım, bir yanda sanayi, bir yanda eğitim, kültür, inanç turizmi ve sağlık turizmi olmak üzere tüm Türkiye’nin marka şehirlerinden bir tanesi Manisa. Peki bu marka şehir hakikaten hak ettiğini alıyor mu? Turgutlu’yu Manisalılar biliyor mu? Turgutlu’nun köylerinde yaşayanlar veya çevre illerde yaşayanlar Turgutlu’yu biliyorlar mı? Bilmiyorlar. Maalesef Kasabayı (Turgutlu’yu) bilmiyorlar. Kasabayı Manisalılara, hatta Manisa’yı Manisalılara tanıtabilmiş bile değiliz.” Dedi.

483 YILLIK MESİR FESTİVALİMİZİ, HATTA MİRASIMIZI HALA BİLMEYENLER VAR”

Dünya’nın, hatta Türkiye’nin bile Uluslararası Mesir Macunu Festivalini bilmediğine dikkat çeken Selçuk Özdağ; “Peki Manisa’yı Türkiye’ye tanıtabilmiş vaziyette miyiz? Yoo değil, tanıtamadık. Peki burada Mesir Festivalleri yapılıyor. Bu Mesir Festivallerini Türkiye’de bilmeyenin kalmaması lazım değil mi? 483 yıllık Mesir Festivali geleneğimizi, hatta mirasımızı hala bilmeyenler var. Dünya’nın çoğu bilmiyor zaten de. Ama yazıktır ki Türkiye’nin yarısı da bilmiyor. Çünkü tanıtımı doğru yapılmıyor. Mesir Festivaline 4 yıl ara verildi. Pandemiydi, depremdi derken 4 yıldır festival yapılmıyor. Ama konserler yapılıyor. Madem konserler yapılmasında bir sakınca yok, o zaman Mesir Festivali’ne neden ara verildi? Mesir Festivalimiz de yapılsaydı, tanıtımı da doğru yapılsaydı o zaman…” ifadelerine yer verdi.

DÜŞTÜLER SEÇİM, KOLTUK, HIRS DERDİNE. MESİR FESTİVALİ KİMİN UMURUNDA”

Manisa'da 23-28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 483. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin hala tanıtımlarına başlanmadığını ifede eden Selçuk Özdağ; “Şimdi bu sene Manisa'da 23-28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 4 yıl aradan sonra 483'üncü kez halk saçılacak. Ama hala yeterli ve doğru tanıtım yok. Düştüler seçim derdine, koltuk derdine, hırs derdine. Mesir Festivali’nin dünyaya tanıtılması kimin umurunda. Onların derdi şu an seçim kazanmak. 31 Mart belediye başkanlığı seçimlerinden sadece bir ay sonra 483.Mesir Festivali yapılacak. Festival tanıtımlarının çoktan başlamış olması lazımdı. Ulusal ve yerel medyada, sosyal medyada şu an patır kütür festival tanıtımları ve reklamları yapılması lazımdı. Yerli ve yabancı Turistin Manisa’ya akın etmesinin sağlanması lazımdı.” Görüşlerine yer verdi.

PATIR-KÜTÜR KENDİ REKLAMLARINI YAPIYORLAR, MESİR FESTİVALİ’NİN DEĞİL”

Selçuk Özdağ; “Ama bunların derdi şu an kendi reklamları. Patır-kütür kendi reklamlarını yapıyorlar, Mesir Festivali’nin değil. Megalightlarda, Bilboardlarda, raketlerde, otobüs giydirmelerinde, sokak-cadde kenarlarında, duraklarda, sosyal medyalarda, haber sitelerinde, büyükşehir belediyesinin kendi web sitesinde bile kendi reklamları dönüyor. ‘Yoksul, çok şey ister; hırslı ise her şeyi.’ Çok severim bu atasözünü. Bunlar her şeyi istiyorlar. Ama daha Manisa halkına hak ettiği hizmeti veremediler. Bunlar vermeden ölünceye kadar almak istiyorlar. İşte derdi kendi olanın, şehrin kaderini değiştirmeye de niyeti olamaz. Bizim derdimiz kendimiz değil, şehrimiz ve insanı.” Diye konuştu.

MANİSALI YAPILAN İYİLİĞİ DE KÖTÜLÜĞÜ DE, HİZMETİ DE UNUTMAZ”

Servet harcanarak yapılan reklamlarla yapılamayan hizmetleri Manisalıya kimsenin unutturamayacağın altını çizen Selçuk Özdağ; “Şimdi bunlar 2024 ve sonrası için vaatler sıralıyorlar. Hepsi afaki vaatler. Bunlar zannediyor ki; kasabılar, Turgutlular unuturlar. Veya Manisalılar ve 17 ilçesinin halkı unutur zannediyorlar. Unutmayız. Manisalı unutmaz. Manisalı yapılan iyiliği de kötülüğü de, hizmeti de unutmaz. Öyle reklamlara servet harcayarak yapamadıklarını unutturamazsın. Sen vaat ettiğin sözlerinin yüzde 70’ini yapamadın, yapmadın. 15 senede yapmadığını, 5 senede mi yapacaksın? Yoo yine keyif yapacaksın bir 5 sene daha. O nedenle bu halk sana bir 5 sene daha Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda keyif yapmana müsaade etmeyecek. Git kendi evinde, yazlıklarında, villalarında keyfini yap. Manisalının yakasından düş artık. Bırak insanlar bir nefes alsın, hizmet alsın, hizmetin keyfini yaşasın. Sende evinde, ailenle mutlu-mesut, tasasız yaşa git.” Dedi.

BUNLARI MANİSA’NIN VE HALKININ YAKASINDAN DÜŞÜRECEĞİZ”

Selçuk Özdağ; “Turgutlu’da bir endemik bitkilerin, milli parkların olduğu ye var. Oraya bile daha yol veya teleferik yapamamışsınız. İnsanların nefes alacakları yerler yok. Yolda gelirken gördüm ben. Depreme dayanıksız 600 bin konutun incelemesini yaptırıyormuş beyefendi. 600 bin, 600 bin… Hayret ettim. Bu 600 bin konutu ne zaman yaptırdınız? Kimlermiş bu 600 bin konutun sahibi ? İsim isim açıklasınlar. Turgutlu’da, Manisa’da ve 17 ilçesinde bir değişime imza atmak lazım. Bu değişimin adı; Büyükşehir Belediye Başkanlığında Selçuk Özdağ’dır. Biz geleceğiz ve Manisa’yı hizmetle buluşturacağız. Keyfimizi; makamlarda, villalarda, İzmir Karşıyaka’da değil… Manisa’da, Manisa kahvelerinde, Manisa sokaklarında, Manisa’nın parklarında, Manisa’nın eğlence-dinlence yerlerinde Manisalı ile birlikte yapacağız. Burnumuz kalkmayacak, kibirlenmeyeceğiz. Ne isek, o olmaya devam edeceğiz. Bunları Manisa’nın ve halkının yakasında düşüreceğiz. Manisa’ya sosyal huzur ve ekonomik refah getireceğiz.” İfadelerine yer verdi.


 


Anahtar Kelimeler: “MANİSALININ YAKASINDAN ARTIK”
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °