(MHA) İstanbul’da gerçekleştirilen Okullar Sporları Güreş B Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nda Manisa’yı temsil eden sporcular önemli bir başarıya imza attı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katıldığı organizasyonda mindere çıkan Manisalı güreşçiler, performanslarıyla göz doldurdu.
Şampiyonada 55 kiloda mücadele eden Furkan Akgün ile 110 kiloda mindere çıkan Emin Asaf Porçu, zorlu rakiplerini geride bırakarak Türkiye üçüncüsü oldu. İki sporcu da bronz madalya kazanarak Manisa’ya çifte gurur yaşattı.
Müsabakalar boyunca disiplinli ve kararlı bir mücadele ortaya koyan Akgün ve Porçu, güçlü rakipler karşısında sergiledikleri performansla kürsüye çıkmayı başardı.
Yunus Öztürk, elde edilen başarıdan büyük gurur duyduklarını belirterek, altyapıya verilen emeğin karşılığını almaya devam ettiklerini ifade etti. Öztürk, sporcular ile antrenörler Ömer Rona ve Murat Bozkurt’u tebrik ederek Manisa’nın güreşte adını daha güçlü duyurmaya kararlı olduklarını söyledi.