KÜLTÜREL VE TİCARÎ BOYUTLARIYLA ARASTA PANELİ YAPILIYOR

Yazarımız Prof. Dr. Namık Açıkgöz'ün de katılacağı "Kültürel ve Ticari Boyutlarıyla Arasta" Paneli, 2 Ekim 2023 günü saat 18:00'de Konakaltı Kültür  Merkezinde gerçekleştiriliyor.

Kültür-Sanat 28.09.2023 20:33:00 0
KÜLTÜREL VE TİCARÎ BOYUTLARIYLA ARASTA PANELİ YAPILIYOR

Yazarımız Prof. Dr. Namık Açıkgöz'ün de katılacağı "Kültürel ve Ticari Boyutlarıyla Arasta" Paneli, 2 Ekim 2023 günü saat 18:00'de Konakaltı Kültür  Merkezinde gerçekleştiriliyor.

Muğla  merkez ilçesi olan Menteşe, tarihi çarşısı arasta ile biliniyor.

Selçuklu ve Beylikler dönemi alış-veriş merkezleri olan arastalar, aynı zamanda şehrin merkezini oluştururlardı.
Muğla-Menteşe arastası, Menteşe Beyliği döneminden kalma ve Osmanlı ile cumhuriyet dönemlerinde de aktif olarak kullanılan arasta, mimari özellikleri ve şehir dokusuna kattığı zenginlikle biliniyor.

Menteşe Belediyesinin düzenlediği panelde arasta başta  idari yönüyle olmak üzere, oluşumu, kültürel ve ticari Boyutlarıyla ele alınacak.
Panelde En Politik yazarı ve Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilcisi Prof. Dr. Namık Açıkgöz yöneticilik yapacak ve arasta ile ilgili düşüncelerini paylaşacak.

Panelde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Prof.Dr. Adnan Çevik, MSKÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden Doç.Dr. Öncü Başoğlan Avşar, MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden Doç. Dr. Serkan Dirlik ve iş insanı  Gökhan Çağlav konuşacak.

Panel 2 Ekim 2023 günü saat 18:00'de Belediye Konakaltı  Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °