Göksel Baktagir’e Bakırköy Gazel Sanatlar Lisesi’ne isminin verilmesi töreni yapıldı.

Geçen yıl ismi, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne verilen kanun virtüozu ve besteci Göksel Baktagir'e dün bir tören yapıldı. İlk defa yaşayan bir sanatçıya isim verildiği için tören anlamlıydı.

Kültür-Sanat 14.10.2023 11:20:00 0
Göksel Baktagir’e Bakırköy Gazel Sanatlar Lisesi’ne isminin verilmesi töreni yapıldı.

Geçen yıl ismi, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne verilen kanun virtüozu ve besteci Göksel Baktagir'e dün bir tören yapıldı. İlk defa yaşayan bir

 sanatçıya isim verildiği için tören anlamlıydı.

Törene Bakırköy İlçe Müdürü Fatih Çepni, Şube Müdürü Hakkı Aydoğan, İTÜ TMDK Öğr.Üyesi Dr. Göktan AY ve çok sayıda davetli katıldı. Kaymakam Abdullah Köklü, Bakanların İstanbul'da olmaları nedeniyle katılamadı.

Tören Okul Müdürü Hülya Mesri'nin konuşmasının ardından, video gösterisi ve Dr. Göktan AY'ın Sn. Baktagir ile yaptığı söyleşi ile devam etti. Resim Bölümünden iki öğrencinin Baktagir'e ait bir resim hediye etmesi, Liseden mezun olup YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesini kazanan 3 öğrencinin Göksel Bey ile çaldığı provasız eser büyük alkış aldı.

Törenin sonunda Galata Quartet'in (Kanun: Göksel Baktagir, Keman: Can Olgun,  Viyolonsel: Murat Süngü, Perküsyon: Bülent Yılmaz)  verdiği açıklamalı konser ilgiyle karşılandı.

Göksel Baktagir'i ve Bakırköy Göksel Baktagir Güzel Sanatlar Lisesi'ni kutluyoruz.

Göksel Baktagir, 1966 senesinde Kırklareli'nde dünyaya geldi. 

Henüz 8 yaşındayken babasının tavsiyesiyle bağlama çalmaya başlayan Göksel Baktagir, 14 yaşından sonra kanun çalmaya başladı.

Lise mezuniyetinden sonra İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda eğitimini sürdürdü. 1988 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra lisans üstü eğitimine başladı. 

Aynı sene Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda kanun sanatçısı olarak çalışmaya başladı.

Bu tarihlerde dahil olduğu "Necdet Yaşar Ensemble" ile İngiltere, Fransa, Danimarka, Belçika, Hollanda, Almanya, Kanada ve ABD'nin çeşitli eyaletlerinde konserler verdi.

Sanatçı Füsun Baktagir ile evli olan Göksel Baktagir'in Buğra Can ve Cansu adlı iki çocuğu vardır.

Göksel Baktagir, 2017 senesinde düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu'nda, Müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü aldı. 

 

Haber ve Yorum: Dr. Öğretim Üyesi Göktan AY


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °