Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ çağrıda bulundu Ordu harekete geçti; 2. Ordu komandoları deprem bölgesine sevk ediliyor

Selçuk Özdağ çağrıda bulundu Ordu harekete geçti; 2. Ordu komandoları deprem bölgesine sevk ediliyor

Güncel 7.02.2023 13:47:00 0
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ çağrıda bulundu Ordu harekete geçti; 2. Ordu komandoları deprem bölgesine sevk ediliyor

Gelecek Partisi Selçuk Özdağ’ın Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımdaki, “Ülkemiz, tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. TSK çeşitli birliklerden toplamda 3 bin civarında askerin sevk edildiğini açıkladı. Ordumuz, kendisine en çok ihtiyaç duyulduğu bu zamanda tüm imkanları ile seferber olmak için neyi bekliyor. İnsanlar donmak üzere” çağrısı Orduyu harekete geçirdi. 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı tüm komando tugayları deprem bölgelerine sevk edildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem en az 10 ilimizi etkilerken ve Türkiye’yi yasa boğarken askeri birliklerin bölgeye destek verme konusunda geç kalmasını Twitter’daki sosyal medya sayfasında yer veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın “Ülkemiz, tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. TSK çeşitli birliklerden toplamda 3 bin civarında askerin sevk edildiğini açıkladı. Ordumuz, kendisine en çok ihtiyaç duyulduğu bu zamanda tüm imkanları ile seferber olmak için neyi bekliyor. İnsanlar donmak üzere” ifadelerinin ardından 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı tüm komando tugayları deprem bölgelerine sevk edildi. 2. Ordu Komutanlığı’nın merkezi depremin vurduğu Malatya’da bulunuyor. Askerlerin deprem bölgesine sevkedilmesinin ardından boşalan Tugay ise depremzedelerin barınma yeri olarak kullanılacak.

Selçuk Özdağ paylaşımında ayrıca şu ifadelere de yer vermişti; Asker en donanımlı ve organize bir kurum. Mobilize imkanları iletişimi, teçhizatlı ve disiplinine oluşu ile ulaşım imkanı olmayan yerlere intikal edebilir. 3-4 bin kişilik askerle derman olamazsınız. On binlerce insan enkaz altında ve 17 Ağustos depremindeki gibi yaz mevsimi değil.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °