EXPO HATAY’DA GELENEKSEL TARIM VE YENEBİLİR OTLAR ÖĞRETİLDİ

EXPO 2021 Hatay’da, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine geleneksel tarım yöntemleri öğretildi, yenebilir tıbbi aromatik bitkiler tanıtıldı.

2.12.2022 12:26:00 0
EXPO HATAY’DA GELENEKSEL TARIM VE YENEBİLİR OTLAR ÖĞRETİLDİ

EXPO 2021 Hatay’da, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine geleneksel tarım yöntemleri öğretildi, yenebilir tıbbi aromatik bitkiler tanıtıldı.

Etkinliğe katılan 40 öğrenciye; bitki türlerinin neler olduğunu ve yenebilir doğal otları toplamayı kendisi de atalarından öğrenmiş olan Yayladağı ilçesi Çaksına Köyü’nden Ayşe Hocaoğlu anlattı.

Dr. Samim Kayıkçı ise öğrencilere etkinliğin amacı ile ilgili bilgi vererek, şöyle konuştu:

“Teknolojik gelişmelere bağlı olarak tarımsal ürün üretimi tek düzeleşmiş ve tıbbi aromatik bitkilerin kullanımıyla ilgili binlerce yılda oluşmuş eşsiz kültürel zenginlik unutulmaya yüz tutmuş durumda. Herhangi bir insan müdahalesi olmadan, doğada kendiliğinden yetişen, iklimsel etkilere karşı oldukça dirençli olan yenebilir doğal otlar, küresel iklim ve gıda krizinde alternatif bir çözüm olma potansiyeline sahipler. Etkinliğin amacı da bu çerçevede dikkat çekmek, atasal-geleneksel bilginin gençlere aktarılması, aynı zamanda gastronomi alanında geleneksel bilgi ile moderniteyi bir araya getirmek.”

Etkinliğin ardından katılımcılar, hep birlikte yenebilir otlarla yemek yaptı. 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °