ERTOSUN'DAN YİNE MÜJDE VAR: MORİS ŞİNASİ YAŞAYACAK

Manisalı emekli yargıtay hakimi Ali Suat Ertosun, hukuk mücadelesi sonucu Sümerbank ve Beyaz Fil'den sonra Moris Şinasi Hastanesi'ni de talan edilmekten kurtararak kamuya dönüşünü sağladı.

Güncel 22.05.2024 12:25:00 0
ERTOSUN

Manisalı emekli yargıtay hakimi Ali Suat Ertosun, hukuk mücadelesi sonucu Sümerbank ve Beyaz Fil'den sonra Moris Şinasi Hastanesi'ni de talan edilmekten kurtararak kamuya dönüşünü sağladı, binanın tesciline dair verilen kararın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istinaf isteminin reddedilerek kesinleştiği müjdesini verdi.

HABER MERKEZİ- Manisalı emekli yargıtay hakimi Ali Suat Ertosun, verdiği hukuk mücadelesi sonucu Sümerbank ve Beyaz Fil'den sonra Moris Şinasi Hastanesi'ni de talan edilmekten kurtardı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası ödülü bulunan hukukçu Ali Suat Ertosun, kentin simgeleşmiş değerlerinin korunarak yeni kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçlayan hukuk mücadeleleri ile tanınıyor. Ertosun, Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesi binasında varılan hukuksal sonucu şöyle duyurdu: "Moris Şinasi’nin vasiyetinde ayırdığı bir milyon dolar ile (Kurtuluş Savaşı'ndan yeni çıkmış, yokluklarla boğuşan genç Türkiye Cumhuriyeti için, 1929 ve sonraki yıllarda yaşanan Dünya ekonomik bunalımı da dikkate alınacak olursa, 1930 yılı itibariyle bir milyon dolar çok önemli bir rakam olup, Sağlık Bakanlığı bütçesinin yaklaşık yarısıdır) memleketi Manisa’da Cumhuriyet Hükümeti:nin çıkardığı kanun ve verdiği arsa üzerinde eşi Lauretta Hanım ve ailesi tarafından yaptırılan Milletlerarası Moris Şinasi Hastanesi (Daha sonra Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesi) binasının kültür varlığı olarak tescili için ben Ali Suat Ertosun, kardeşim Süheyla Ertosun, arkadaşlarımız Dr. İsmet Nardal ve Hasan Kabadağ tarafından açılan davanın kabulü ile binanın tesciline dair verilen karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istinaf istemi reddedilerek kesinleşti, hayırlı olsun. Ancak işimiz daha bitmedi, hastanenin tekrar açılarak hizmet vermesi için hepimize, Devletimize, özellikle Manisa Büyükşehir ve Yunusemre Belediyelerimiz ile hemşehrileri Manisalılara görev düşmektedir, haydi iş başına; doğduğu ve büyüdüğü toprakları unutmayan, bir Osmanlı gibi yaşayan Moris Şinasi'ye vefa borcumuz var. İyiliği unutmayalım, devam ettirerek yaşatalım."


Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °
Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °