ENPOLİTİK TÜRKİYE’M NOTLARI 2023 EKİM

Gerçekten koştuk…

Güncel 1.11.2023 10:25:00 0
ENPOLİTİK TÜRKİYE’M NOTLARI 2023 EKİM

ASTIK BAYRAKLARI EVLERİMİZE,

ALDIK ELİMİZE BAYRAKLARI

ÇIKTIK SOKAKLARA, CADDELERE

DOLDURDUK MEYDANLARI

KOŞTUK ANITKABİR’E

KUTLADIK CUMHURİYETİMİZİN 

100. KUTLU YAŞINI

“YAŞA, VAROL CUMHURİYET!”

NİCE YÜZLERE…

 

Gerçekten koştuk…

 

Tüm zamanların rekoru kırıldı;

29 Ekim günü

Anıtkabir’i 

1 milyon 2 yüz binden fazla insan ziyaret etti.

 

“SİVİL HASSASİYETİ”

 

Söz yoktur!

 

GAZZE YANARKEN

KIYAMETLER KOPARKEN

HASTANE BOMBALANIRKEN

SİVİLLER KATLEDİLİRKEN

SOYKIRILIRKEN

ÇOCUKLAR, BEBELER, BEBECİKLER

ÖLDÜRÜLÜRKEN…

 

Daha da söylenecek söz bırakmamıştır bu iki…

 

LANET… LANET… LANET…

01.10.2023

 

Ankara’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde 2 terörist saldırı girişiminde bulundu. Teröristlerden biri kendini patlatırken diğer terörist öldürüldü.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Lanet olası teröristlerin saldırıda kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri’de gasp ettikleri ortaya çıktı. Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan’ı canice katleden teröristlerin, Bozloğan’ın aracını gasp ederek Ankara gittiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. 

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma açıldığını kamuoyuna duyurdu.

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, erişim engeli ve yayın yasağı kararı verdi.

Mikail Bozloğan’ın yakınlarına başsağlığı ve yaralan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Türkiye’m…

 

YENİ BİR DÖNEM

07.10.2023

 

Cumartesi sabahı dünya yeni bir güne uyandığını sandı ama belki de yeni bir döneme uyandı.

Filistinli Hamas, İsrail’i füze yağmuruna tuttu. Dronlar, paramotorlar ve karadan gruplarla duvarı geçti, müzik festivalini bastı. Asker sivil ayrımı gözetmeden insanları öldürdü, rehineler aldı, bir askeri üssü (sonra iki oldu) ele geçirdi.

İsrail hava savunma sistemi “Demir Kubbe” delik deşik oldu. İsrail’in façası fena halde çizildi.

İsrail ve tüm dünya şoka girdi.

 

Sivillere saldırı kabul edilemezdi. Dünya ayağa kalktı, Hamas’ı kınadı. Hamas saldırılarının uluslararası topluma ulaşan fotoğraf ve video görüntüleri insanları üzdü, kızdırdı, öfkelendirdi.

Sivillere yapılan neredeyse bütün dünya tarafından tepki gördü, kınandı.

 

Sonra… İsrail tepki verdi, “Demir Kılıçlar” operasyonuyla İsrail-Hamas savaşını başlattı. İsrail savaş uçakları, Gazze’yi günlerce bombaladı. Adeta taş üstünde taş bırakmadı, şehri dümdüz etti. 

İsrail’in saldırısında da hiçbir ayrım gözetilmedi… Kadın-erkek, genç-yaşlı, çocuklar ve bebecikler yaralandı, öldü. Ki bu Siyonist İsrail’den beklenmeyen bir şey değildi. On yıllardır yapıyordu bunu İsrail.

NATO’nun İsrail’e “Orantısız Güç” kullanmama çağrısı cevapsız kaldı. Gazze’yi dümdüz eden İsrail, elektriği, yakıt ve yakacağı, suyu, gıdayı, ilacı, insani yardımı kesti, şehri tam bir ablukaya aldı. Hastaneleri, okulları, camileri de bombalayan İsrail, kara harekâtı hazırlıklarını da tamamladı.

Arada Beyrut ve Suriye/Şam havaalanını da bombaladı.

ABD, bütün gücüyle İsrail’in yanında olduğunu açıkladı, savaş gemilerini Akdeniz’e gönderdi.

İngiltere’de İsrail’e açık destek verdi.

 

Ölenler Filistinli olunca “sivil hassasiyeti” pek önemsenmedi. İsrail’in kendini savunma hakkı ön plana çıkarıldı. Dünya, İsrail’e yapılan cılız kınamaları ve çağrıları saymazsa bir sessizliğe büründü, açık, net ve saydam bir Holokost… Canlı yayınla izlendi, izleniyor   

 

Timsahın gözünden yaşlar akıyordu ya uluslararası toplumun gözünden öyle yaşlar bile akmadı sanki.

 

Hamas İsrail’e neden saldırdı? İsrail istihbaratı ve Amerikan istihbaratı neden haber alamadı? Mısır’ın İsrail’e verdiği istihbarat doğru muydu? Doğruysa İsrail neden kulağının üstüne yattı? O milyar milyarlık duvar nasıl geçildi? Demir Kubbe nasıl kevgire döndü?

Sorular, sorular…

Acımasız zalim Binyamin Netanyahu, yeni bir dönem derken neyi kastetti? İsrail, hayati tehlikedeymiş gibi ABD, neden yangına körükle koştu?     

Savaşları bitirelim… Eyvallah. Sivillere saldırılara, sivil ölümlerine karşı duralım, kınayalım, lanet edelim, yaptırımlar uygulayalım… Eyvallah.

Değilse gaddar ve dünyayı kana boyayan zalimler kanlarında boğulsun…

 

Ekim sonunda savaşın bilançosu; 1.400 İsrailli öldü.

Buna karşın 3 binden fazlası çocuk olmak üzere 8 binden fazla Filistinli can verdi…

 

100 YILIN BAŞKENTİ

13.10.2023

Ankara, başkent oluşunun 100. kutlu yılına ulaştı. 

Başkent Ankara 100 yaşında…

Doğum günün kutlu olsun Ankara’m… Nice senelere… 

 

SİYASET

 

MESAİ BAŞLIYOR

01.10.2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2,5 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 2. Yasama Yılının başlaması dolayısıyla ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıttaki törenin ardından Meclis Genel Kurulu saat 14.00’te açılacak.

 

Bugün saat 14.00 itibariyle çalışmalarına başlayacak olan milletvekillerini emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeden, tezkerelere kadar birçok önemli başlık için yoğun bir mesai bekliyor.

Bu nedir yahu pazar pazar! Herkes yatarken vekiller çalışsın… Hem zaten maaşları da yetmiyor.

 

YENİ Mİ?

08.10.2023

AK Parti’nin yeni yönetimi ne söylüyor?

14-28 Mayıs seçimlerinden sonra milletvekillerinin yüzde 65’ini, kabinenin yüzde 90’ını değiştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin en üst düzey karar alma organlarında da değişikliğe gitti. Partinin 75 kişilik MKYK’sında kapsamlı değişiklik dikkat çekti. Sadece 26 ismin yerini koruduğu MKYK’ya, 49 yeni isim girdi. Binali Yıldırım’ın MKYK’ya girmemesi sürpriz olmadı. AK Parti kurucularından Hayati Yazıcı, MKYK’daki yerini korudu ve “değişmeyen tek parti kurucusu” unvanını korudu. Erdoğan’ın, partinin “A takımı”, 18 üyeli MYK’da geniş çaplı bir değişiklik yapmaması dikkat çekti. AK Parti’de yeni başkan vekilleri Efkan Ala ile Mustafa Elitaş oldu. (serbestiyet.com/Hilal Köylü)

 

HİZİP

AK Parti’de hiçbir yönetimde görev alamayan Şamil Tayyar, Twitter hesabından sert eleştiriler paylaştı. Tayyar’a göre “bir hizip” partiyi ele geçirmişti.

 

Şamil Tayyar’ın yönetim kurullarında görev alamadığı için bu eleştirileri yaptığı öne sürüldü. Ancak hakkını teslim etmek gerek; Tayyar görevli iken de -zaman zaman- eleştirilerde bulunmuş saptama yapmıştı.

 

Tayyar’ın “hizip” diye suçladığı isimlerin Erkan Kandemir, Hamza Dağ ve Fatih Şahin olduğu iddia edildi. 

Kulislere göre eski kuruculardan sadece Hayati Yazıcı kalmış, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’ta tasfiye edilmiş oldu.

 

Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’dan da eleştiriler geldi. Milletvekili seçimi için belediye başkanlığı görevinden istifa eden Sayan listeye alınmamış, belediye başkanlığından da olmuştu.

Savcı Sayan’ın, Deniz Baykal güzellemeleriyle ve gözyaşlarıyla CHP’den ayrılması ve partisine karşı şiddetli muhalefet yapması akıllara geldi. 

 

Her iki isim de eleştirilerinde hassastı. Eleştiriler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayrı tutarak -ve sanki ona rağmen- yapılmıştı.

Fesuphanallah! “Aydın Doğan iyi, çevresi kötü” sözü akıllara geldi. 

 

DEĞİŞİM

10.10.2023

CHP İstanbul İl Kongresi yapıldı. Kongre sonucu İstanbul İl Başkanlığını Özgür Çelik seçildi. Kaybeden Cemal Canpolat CHP Genel Merkezi’nin ve Kılıçdaroğlu’nun desteklediği adaydı. 

Kamuoyu seçimi “değişimcilerin” zaferi olarak gördü.

Değişimi zaman gösterecek fakat şimdilik gençlik kazandı demek doğru olacak.

Özgür Çelik, henüz 42 yaşında.

 

Ekim ayının üçüncü haftasında yapılan Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yapılan kongreleri de değişimciler kazandı.

Çanlar, Kılıçdaroğlu için çalıyor olabilir mi?

 

EKSİK

17.10.2023

Ümit Özdağ: Filistin davası İslam davası değildir. Filistin davası Türk milletinin davası değildir. Filistin davası, Filistinli Arapların davasıdır. Biz Filistin'i vermemek için Hristiyan ordusuyla savaştık, o zaman yanımızda değildiniz. (internethaber.com)

 

Özdağ, konuşmasının devamında, “Kudüs meselesi ise ayrıdır. Biz Zafer Partisi olarak Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını ve sadece bir Yahudi kenti olmasını kabul etmeyeceğiz.” demiş ve sosyal medya hesabından da kapsamlı bir şekilde görüşünü paylaşmıştı.

 

İnternethaber, her nedense haberde konuşmanın devamını vermemişti.

Ne diyoruz; iyi ki medyacılar var… Yoksa haberlerden haberimiz nasıl olacaktı?

 

HIRSIZLIK… HEM DE ARSIZLIK

19.10.2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. Evine el koyuyorsunuz, dışarı atıyorsunuz, birini getirip oraya koyuyorsunuz, “yerleşimci” diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır.

Amanın! Neyse, Sayın Cumhurbaşkanı “illegal” olduklarını belirtmişti. 

 

ATEŞKES İÇİN 24 SAAT

23.10.2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 Ekim’de “24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye süratle devreye girmeli. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır” dedi.

 

Bahçeli’nin bu ifadeleri iç ve dış kamuoyunda “Türkiye, Filistin’e asker mi gönderecek” sorularını gündeme taşıdı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu, MHP’li kaynaklardan edindiği bilgiyle konuya açıklık getirdi. MHP’li kaynaklara göre Bahçeli’nin sözlerinin perde gerisinde “Filistin’de Türkiye’nin öncülüğünde bir garantörlüğün kurulması amacının yattığı” belirtiliyordu.

 

KAFES

13.10.2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığındaki 4 aylık sürede yapılanların bir özetini kamuoyuyla paylaştı.

Terörle mücadele artarak devam etmişti. PKK-KCK, DEAŞ ve FETÖ operasyonlarında etkisiz hale getirilen ve tutuklanan teröristleri açıkladı Yerlikaya.

Bunun yanı sıra organize suç örgütleri ve çetelerin üzerine KAFES operasyonlarıyla gidilmiş, 702 zanlı tutuklanırken 38 mafya tipi çete çökertilmişti.

Düzenli göçmen sayısını 4 milyon 711 bin 622 olarak açıklayan Bakan, ikamet süresi biten ve yakalanacağını anlayan 120 bin 531 yabancının da ülkemizden ayrıldığını açıkladı.

Sayın Bakana, emniyet ve güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz. Kolay gelsin… 

 

Bu arada Ayhan Bora Kaplan soruşturması bütün hızıyla gündemdeki yerini koruyor…

 

GEÇİT YOK!

17.10.2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hangi büyüklükte olursa olsun gölge gibi takiplerinde olduklarını belirterek,  “Zehir tacirlerine hayatı zehredeceğiz! Uyuşturucuyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi. (enpolitik)

 

RÜŞVET SARMALI

17.10.2023

Para karşılığı yargı kurumlarında bazı müdahaleler ve tahliyelerin yapıldığı iddiası üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tüm boyutlarıyla iddiaların soruşturulmaya başlandığını ve somut deliller ışığında hiçbir eylemin cezasız kalmayacağını belirtti.

 

SESSİZCE

25.10.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolünü imzaladı

İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü’nü imzaladığı duyurdu. (Enpolitik)

 

HAMAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas için terörist ifadesi kullanmadı. Daha sonra Hamas terörist değildir dedi.

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener; Sivilleri, çocukları öldüren Netanyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir dedi.

SP Genel Başkanı Temek Karamollaoğlu, Hamas’ı terörist olarak görmediğini söyledi. Filistin direniş örgütü olarak tanımladı.

 

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMIŞTI… PEKİ, YA ADALET?

 

Sinan Ateş soruşturması hız kazandı. Son olarak ikisinin emniyet mensubu olduğu öne sürülen 5 şüpheli mevcutlu olarak ifadeye çağrıldı. 1 kişi tutuklanırken 4 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Öncesinde görevden alınan polisler ve müdürler olmuştu.

 

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİNİN YANSIMALARI

28.10.2023

Cumhur İttifakının düzenlediği ve yüz binlerin katıldığı mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları dünya basınında yer buldu;

Reuters: Erdoğan, Hamas özgürlük savaşçıları diyerek İsrail’i kızdırdı

Financial Times: Erdoğan, İsrail’in terör devleti olduğunu, Hamas’ın ise terörist olmadığını söyledi

Al-Jazeera: Erdoğan, İsrail’in işgalci, Hamas’ın da özgürlük savaşçısı olduğunu söyledi

Euronews: Erdoğan’a göre Gazze’deki katliamın asıl sorumlusu Batılı ülkeler

Ekathimerini: Erdoğan, “Selanik bizden koparıldı” dedi

BBC: Erdoğan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde yasaklanan ifadeleri Hamas için kullandı

Die Welt: Erdoğan, aşırı İslamcı Hamas’ı özgürlük savaşçısı olarak tanımladı, öldürülen 1400 İsrailliyi anmadı

El Mundo: Erdoğan “Gazze'deki katliamlardan” Batı’yı sorumlu tutuyor, İsrail’i “savaş suçlusu” olarak nitelendiriyor

La Repubblica: Türkiye, Gazze’deki eylemlerinden dolayı İsrail’i “savaş suçlusu” ilan etmeye hazırlanıyor. Erdoğan konuşmasında, İsrail’in saldırılarını durdurmadığı için Gazze’deki ölümlerden Batılı ülkeleri de sorumlu tutmakla suçladı.

 

ÖRNEKLİK

30.10.2023

ALİ YERLİKAYA

İçişleri Bakanı

 

1968, Konya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. 

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümü mezunu.

Bürokrat, kaymakam, vali… Valilikte son görevi İstanbul…

3 Haziran 2023 tarih ve 2023/284 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İçişleri Bakanı…

Hatice Nur Hanım ile evli dört çocuk babası…

 

Terörle mücadele amansız bir şekilde devam ediyor.

Çete ve mafya yapılanmalarına operasyonlar büyük bir hız kazandı. Pek çoğu çökertildi, pek çok zanlı gözaltına alındı. 

Emniyet teşkilatı ve polis itibar kazandı.

Kamu otoritesinin tesisinde önemli adımlar atıldı.

Sayın Bakan bunları yaparken asla kendini öne çıkarmadı. Görevi olduğunu hissettirdi. Kamuoyuna açıklama ve duyurularını tevazuu ile yaptı. 

Siyasetten uzak durdu. Siyasi mesajlar vermedi.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine” uygun örnek bir bakanlık sergiliyor kendileri. 

Cumhuriyetin 100. yılında devlet adamları, yöneticiler, siyasiler, bürokratlar ve daha birçok sorumlu mesaj yayımladı. Sayın Yerlikaya’da…

Sayın Bakan’ın mesajı içten, samimi ve bir o kadar da mütevazıydı… Her şey kararındaydı.

Sayın Bakanı, ayın bakanı/bürokratı seçerken mesajını da en güzel mesajlar listesinin başına aldık… 

https://www.icisleri.gov.tr/icisleri-bakanimiz-sayin-ali-yerlikayanin-29-ekim-cumhuriyet-bayrami-

 

 

EKONOMİ

 

NORMALE DÖNÜŞ

03.10.2023

TUİK: Aylık; yüzde 4,75 ve yıllık yüzde 61,53

ENAG: Aylık; yüzde 6,24 ve yıllık yüzde 130,13

 

TUİK, geçen ay aylık enflasyon rakamını ENAG’dan daha fazla açıklamıştı. Bu defa normale döndü ve ENAG’ın altında kaldı. 

Yıllıktaki yüzde yüz fark? Canım, o kadar kusur kadı kızında da olur…  

 

BİR KAŞIK SU

09.10.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıkladı.

Yanlış anlama olmasın… Çalışan emekliler ikramiye alamayacak. Çalışmayanlar alacak.

 

POZİTİF… REEL… FAİZ…

13.10.2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, selefi Nebati’den görevi alırken “rasyonel zemin” demişti.

Şimşek, pozitif reel faizin enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmaz bir konumu olduğunu söyledi. Bakana göre Türkiye pozitif reel faize çok yaklaşmıştı fakat yapılması gerekenler henüz bitmemişti.

 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından, Bakan Şimşek’in, 1 Nisan’dan itibaren elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam talimatı verdiği bilgisini paylaştı.

1 Nisan! Artık şakaların çekilmiyor… Lütfen!

 

YAŞAM

YİNE Mİ?

09.10.2023

Gazeteci İsmail Saymaz, köşesinde, “Süleymancı yurdunda çocuğa tecavüz” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Saymaz’a göre, Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda 11 yaşındaki bir öğrenci tecavüze uğramıştı.

Saymaz’ın haberinin ardından soruşturma başlatılırken, yurdun kapatıldığı müdürün ise açığa alındığı öğrenildi. (gazeteoku)

İsmail Saymaz’ın yazısı; (www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/ismail-saymaz/suleymanci-yurdunda-cocuga-tecavuz)

 

Küçük Y.’nin annesi G., yurdun avukatları tarafından “Bir çürük elma için kurumu mu harcayacaksınız” dediğini ifade ediyor…

Pes! Derdiniz para mı? Derdiniz dava mı? Hiç mi insafınız, hiç mi vicdanınız yok. Allah’tan korkunuzda mı yok.

 

BOŞA GİDEN CANLAR

09.10.2023

İstanbul Büyükçekmece’de ihbar üzerine bir adrese giden ekipte yer alan polis memuru Cihat Ermiş, daire kapısının arkasından silahla ateş edilmesi sonucu göğsüne isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.

Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. (enpolitik)

 

Polisimiz şehit eden Muhammet Emre Çorak 20 yaşında… Çorak’ın 39 kez polisle işi olmuştu. Bunların yedisinde mağdur iken 32’sinde şüpheliydi. 20 yaşındaki Çorak’ın 32 suç kaydı vardı.

Ne olacak? Suç kaydı 33 mü olacak?

Şehidimize rahmet, acılı ve kederli ailesine sabır diliyoruz. 

Diliyoruz da… Gerçekten dayanılır gibi değil. 

 

ŞAŞTIK MI?

17.10.2023

Mardin Kızıltepe’de 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki erkek çocuğu için “nişan töreni” düzenlendi. Oda TV’nin gündeme getirdiği olaya ilişkin bakanlık harekete geçerken Oda TV’ye konuşan dede Faysal Altun, çocukların kuzen olduğunu belirterek, “İkisi de torunum. Beşik kertmesi yapmıştık.” dedi. (Odatv)

 

GÖSTERİŞ

Dilan Polat isimli bir kadın, sosyal medyada “ne kadar para harcadığı” paylaşımlarıyla gündeme düşmüştü.

Dilan-Engin Polat çifti hakkında MASAK soruşturması başlamıştı. 

MASAK raporunda, Polatların 3 naylon şirketi ve kara para aklama, vergi kaçırma gibi birçok iddianın olduğu medyada yer aldı.

Neydi o atasözü; çok söz yalansız, çok mal haramsız…

 

HERKES BİLİYORMUŞ

Dilan-Engin Polat çifti konusunda her gün yeni haberler çıkıyor. Kara para aklama, dolandırıcılık, para kaçırma, çetecilik, vergi kaçırma… Meğer çift hakkında herkes her şeyi biliyormuş.

 

Akıllarda bir soru; Dilan Polat ne kadar para harcadığını söylemeseydi ne olacaktı? Gösteriş yapmasaydı?

 

Kamuoyu Polatlarla uğraşırken bir de Kıvanç-Beril Talu girdi gündeme. Bunlar da zengindi. Bunların hakkında da türlü iddialar vardı. 

23 Ekim tarihli yazısında Ahmet Hakan konuyu kaleme aldı. 

 

BİR DE BU… 23 Ekim tarihli yazısında ise İsmail Saymaz, bir başka “dolandırıcılık” vakasını yazdı. 

İbrahim Kara adlı vatandaş, 650 TL (yazıyla altı yüz elli lira) dolandırma karşılığı tam 46 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İbrahim Kara 26 gündür hapisteydi. Üstelik İbrahim Kara pişman olmuş ve kendini ihbar etmişti. 

 

REKLAM… Engin Polat hakkında onca itham ve suçlama olmasına karşın, Polat’ın hâlâ reklamını yapması (Kadıköy Ülker Arena Stadı, Fenerbahçe-Hatay maçı) duyarlı taraftarların ve vatandaşların gözünden kaçmadı. 

 

Polat’larına soruşturması devam ediyor. Talu’lar için de yurtdışına çıkış yasağı kondu. Ancak Talu çiftinin yurtdışında olduğu bilgisi medyaya yansıdı.

 

KARIŞIK

Dilan Polat ve zenginliği yine gündemde yer aldı. Dilan Polat, ifade vermeye milyonluk otomobiliyle gitti.

Kıvanç-Beril Talu çifti gündemi tamamen Polatlara bırakmadı.

Metin Akpınar’ın bir kızı çıkmıştı ortaya… Yeni kızları çıkmaya devam etti.

 

UZAYDAN 100. YIL

30.10.2023

Rus kozmonot Oleg Artemyev… Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Türk bayrağı açarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını kutladı.

Teşekkürler Oleg, ülkemizde bu duyarlılığı gösteremeyenlere gelsin…

 

DÜNYA

 “AKSA TUFANI”

07.10.21023

Filistinli Hamas, İsrail’e füzeler gönderdi. Füzeler, İsrail’in “Demir Kubbesi mi”, “Çelik Kafesi mi”, her neyse hava savunma sistemini delik deşik etti.

Filistinli savaşçılar, çeşitli yollarla, paramotorlarla İsrail’e sızdı.

Filistinli Hamas, “Aksa Operasyonunu” başlattığını tüm dünyaya duyurdu.

 

İsrail, Hamas’a karşı savaş başlattı. Netanyahu, Orta Doğu değişecek dedi.

 

“Tanklara karşı sapanla savaşan insanlar” bu defa tüm dünyayı şaşırttı.

“Kadim yurtlarında” teröre maruz kalıp her gün ölen insanlar, bu defa İsrail’i şaşırttı.

 

VAY BE!

Uluslararası toplum, “Birleşmiş Milletler”, Batı, Avrupa ve ABD… Ve medeniyet…

Filistinli Hamas’ın füze saldırısından sonra “Sivillerin öldürülmesine” tepki gösterdi.

Vay be! Nasıl da hassasmışsınız. Pardon! Biz görememişiz. 

Siyonist İsrail yetmiş yıldır Filistinli sivilleri… Yetmiş yıldır bebek ve çocukları öldürürken neredeydiniz?

Irak ve Suriye başta olmak üzere sadece son 10 yılda 1 milyondan fazla insanı öldürülürken neredeydiniz?

 

Hayır! Biz her türlü teröre karşıyız. Biz, Hamas’ın sivilleri öldürmesine karşıyız.

Ama hayır! Sizin çirkinliğiniz… Çirkinliğiniz ve kötülüğünüz… Kötülüğünüz ve utanmazlığınız bizi doğru yolumuzdan döndürmeyecek. Evet! Biz derisinin rengine bakmadan, coğrafyasına, milliyetine bakmadan, diline, inancına bakmadan sivillerin öldürülmesine karşıyız.

İnsanların öldürülmesine, savaşa, hele de “çıkar savaşlarına” kökten karşıyız.

Biz, “barış ve esenlikten” yanayız.

 

Bu terör ve zulüm devam ettikçe… Bu zulüm ve vahşet devam ettikçe… Ahlaksız ve acımasız çıkar savaşları sürdükçe… Filistin ayıbı sona ermedikçe bize “medeniyetten” bahsetmeyiniz. 

 

09.10.2023

İsrail: Gazze’ye elektrik, yakıt-yakacak, su ve gıda verilmeyecek.

Sevsinler “sivil hassasiyetinizi”…

 

YİNE Mİ?

09.10.2023

İsrail’in 11 Eylül’ü mü?

Siyaset danışmanı Noal Pollak yazdı: İsrail’e yönelik bu saldırı, 1973’teki Yom Kippur Savaşı sırasında Mısır ve Suriye’nin sürpriz saldırısından psikolojik olarak çok daha sarsıcıdır. Bugün İsrail’in 11 Eylül’ü! Terörist saldırıların ulusal yaşamın düzenli bir özelliği olduğu bir ülke hakkında bunu söylemek oldukça garip geliyor. Orta Doğu’daki olayları aşırı Amerikanlaştırma eğiliminin farkındayım ancak yaptığım gönderme bu gerçekten de çok doğru bir benzetme. 11 Eylül’de olduğu gibi bugün de dünya değişmiştir! Bu saldırının sebep olduğu sorular çok basittir: Bu nasıl olabilir? İsrailli yetkililer nasıl bu kadar başarısız oldular? (serbestiyet)

 

10.10.2023

Haaretz başyazı: 

İsrail-Gazze Savaşı’nın sorumluluğu Netanyahu’nun omuzlarında

Simchat Torah bayramında İsrail’in başına gelen felaketten tek bir kişi sorumludur: 

Benjamin Netanyahu! 

Engin siyasi deneyimi ve güvenlik meselelerindeki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen başbakan Netanyahu İsrail’i bilinçli olarak sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen ve kesinlikle başarısız olmuştur. (serbestiyet.com)

 

BİDEN ve İNCİ

12.10.2023

İnci, inci olalı hiçbir şeyden çekmemiştir Biden’den çektiği kadar. Sürekli inci döken Mr. Biden’in son incisi, İsrail-Hamas savaşı devam ederken Türkiye ile ilgiliydi.

Mr. Biden: Türkiye Hükümeti’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekât eylemleri, sivilleri tehlikeye atmakta ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı daha da zayıflatma tehdidinde bulunmaktadır.

Hadi oradan!

 

Dünyanın talihsizliğine bakar mısınız? ABD’nin halef selef başkanları Biden ve Trump.

Kırk katır mı, kırk satır mı?

 

İNCİ DÖKMEYE DEVAM

17.10.2023

Biden Efendi: İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük hata olur./Amerika on yıllardır iki devletli çözüm için uğraşıyor./Amerika 5 milyon Filistinli için İsrail’in yanında bir Filistin devleti kuracaktır.

Bade Harabül Basra… Basra harap olduktan sonra

 

SİVİL HASSASİYETİ VE HASTANE BOMBALAMASI

17.10.2023

İsrail, Gazze’de hastaneyi (El-Mamedani H.) vurdu… İlk bilgilere göre en az 500 kişi hayatını kaybetti. 

Kadın-erkek, genç-yaşlı, bebek-çocuk bakmayan İsrail hasta ve sağlıkçıları da öldürüyor… 

 

Hamas, İsrail’e saldırdı… Müzik festivalinde en az 260 sivili/genç insanı öldürdü. Dünyanın gözünde Hamas terörist… Eyvallah.

10 gündür Gazze’yi bombalamaya doyamayan, taş üstünde taş bırakmayan İsrail, en az 500 sivili/genç-ihtiyar, erkek-kadın, çoluk çocuk, bebe belik yetmedi, yaralıları, doktor ve hemşireleri, sağlık çalışanlarını öldürdü. Şimdi İsrail’e, “Tarihsel Terörist” desek suç mu olacak?

 

Flaş… Flaş… Flaş… DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) saldırıyı kınadı…

DSÖ: Eşi benzeri görülmemiş büyük bir saldırı.

 

BANA DEMOKRASİ

17.10.2023

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda gösteri için “Amerikalı Yahudiler şimdi ateşkes diyor, Filistinlilere karşı soykırımı durdurun” başlığı kullanıldı.

Gösteride “Ateşkes” yazılı büyük bir pankart açan grubun ayrıca “Savaşa hayır, ayrımcılığa hayır”, “Benim acım sizin silahınız değil”, “Gazze’de soykırımı durdurun” şeklinde pankartlar taşıdığı görüldü.

Yapılan konuşmalarda ve atılan sloganlarda Gazze’deki insani krize dikkat çeken grup, daha sonra Beyaz Saray’a doğru yürüyüşe geçti.

Beyaz Saray önünde protestoya devam eden grup, burada trafiği engelleyip Beyaz Saray’a giden girişleri oturma eylemi yaparak kapamaya çalıştı.

Polis, yolu kapamaya çalışan göstericilerden yaklaşık 15 kişiyi gözaltına aldı.

Çoklu standart ve iki yüz yüzlü demokrasi… Sevsinler.

 

SAHADA TERÖRİST Mİ VAR?

17.10.2023

 

Almanya’nın Bayern Münih takımında forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Noussair Mazraoui, yaptığı Filistin paylaşımıyla tepkilerin hedefi oldu.

Mazraoui sosyal medya hesabından İsrail ile Filistin arasında çıkan savaşın ortasında kalan Mescid-i Aksa fotoğrafı paylaşıp Filistin’e destek mesajı paylaştı.

Mazraoui bir başka fotoğrafta şu ayeti paylaştı: “Sakın Allah’ı, haksızlık yapanların yaptıklarından gafil sanma. Bu onları yalnızca gözlerinin dehşetten donacağı güne kadar alıkoyar.”

 

Bild, Mazraoui için “Sahada terör savunucuları mı var?” başlığı attı. 

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger futbolcunun hem kulüple ilişiğinin kesilmesi hem de sınır dışı edilmesini istedi.

Çoklu standart ve iki yüz yüzlü demokrasi… Sevsinler.

 

Liverpool’un yıldızı Muhammed Salah’tan dünya liderlerine çağrı geldi: Akan kan durdurulsun.

Salah’ın Filistin’e destek mesajı İngiltere’de tepki görmedi, sözleşme feshi gibi çağrılar yapılmadı. Hatta hafta sonu oynanan Liverpool-Everton maçında Mısırlı oyuncuya ekstra destek vardı. Salah, bu destekle 2 gol daha attı.

 

Neyse ki Bayern Münih tepkilere göğüs gerdi… Galatasaray-Bayern Münih maçında Mazraoui sahadaki yerini aldı.

 

İYİ DE YANLIŞ YERDESİN

19.10.2023

ABD Başkanı Biden’den sonra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak İsrail’e desteğe gitti ve Biden’den aşağı kalmayan inciler döktü;

Halkın yas tuttuğu İsrail’deyim. Sizinle birlikte yas tutuyorum ve terörizm denen şeytana karşı sizinle birlikte duruyorum. Bugün ve her zaman…

İyi de yanında durduğun adam Netanyahu…

 

GARANTÖR

19.10.2023

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin İsrail-Filistin çatışması için sunduğu “garantör ülkeler” formülünü konuşmaya hazır olduğunu belirtti. Lavrov, Gazze için Türkiye ile temasta olduklarını açıkladı.

 

ENDÜLÜSLÜ MÜSÜN SEN?

İspanyol Bakan Ione Belarra: Netanyahu savaş suçlarından Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne çıkarılmalıdır.

İnsansın…

 

Devletler anlamında sadece İspanya vardı Batı’da; zulme ses veren, dur diyen…

 

Devletlerin dili bir yerlerine kaçsa da halklar durmuyor, durdurulamıyor. Dünyanın her yerinde insanlar sokaklarda İsrail’i protesto etti.

“Medeni ve demokratik” ülkelerin tedbirleri işe yaramayacak, zulüm ve terör dünyanın her yerinde, sokaklarda lanetlenecek…

 

Ay sonunda ABD yönetimi, dünyada Antisemitizmin yükseldiğini açıkladı. 

KARA HAREKÂTI

23.10.2023

İsrail, kara harekâtını, takviye ABD kuvvetleri gelene kadar erteleme kararı aldığını duyurdu. (Anadolu Ajansı)

Bu arada Batı Şeria’yı da vuran İsrail’in öldürdüğü insan sayısı her geçen gün artıyor. 2 binden fazla çocuk, binden fazla kadın öldüren İsrail’in saldırılarında 5 binden fazla insan hayatını kaybetti.

 

BM durumu umutsuz görüyordu. Son açıklama “felaket” oldu. 

 

VİCDAN

29.10.2023

Angelina Jolie: Hamas’ın 7 Ekim sabahı düzenlediği “Aksa Tufanı” operasyonu bir terör eylemidir. Ancak bu, Gazze’de gidecek hiçbir yeri olmayan, yiyecek ve suya erişimi olmayan, tahliye imkânı olmayan ve hatta sığınmak için sınırı geçme gibi temel bir insan hakkı olmayan sivil halkın bombalanması sırasında kaybedilen masum hayatları haklı gösteremez.

İnsansın…

 

NEDEN Kİ?

30.10.2023

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk, Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerinden utanç duyduklarını açıkladı. Merzuk Al Jazeera televizyonuna konuştu;

“Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden çok şey bekliyorduk. (Mahmud Abbas liderliğindeki) Filistin yönetimindeki kardeşlerimizin tutumundan utanç duyduk.”

Filistin yönetiminde bazı yetkililer arasında iyi seslerin olduğunu ancak geri kalan seslerin çok fazla şey iddia etiğini dile getiren Ebu Merzuk, şunları söyledi;

“Pek çok yabancı bize, Filistin yönetimi üyelerinin ve bazı Arap ülkelerinin gizlice Batı’ya ‘Hamas’ı’ ortadan kaldırma’ çağrısında bulunmuş.”

 

AMACINIZDAKİ GAYE NE SİZİN?

30.10.2023

İsrail’in Filistin halkı üzerindeki korkunç saldırıları sürerken ABD’den gelen açıklama dünyanın gündemine oturdu. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan katıldığı TV programında İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların diğer bölgelere yayılabileceğini belirtti.

 

ÇUVALDIZ

 

ATATÜRK YAŞASAYDI

Hüseyin Yayman (AK Parti Hatay Milletvekili): Atatürk, bugün yaşasaydı; ben iddia ediyorum ki o da Cumhurbaşkanımızın yanında yer alırdı, onun politikalarını benimserdi. Benim ısrarla söylediğim bir tez vardır. Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Onu, muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkartan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla, Recep Tayyip Erdoğan ikinci Atatürk’tür…

“Atatürk yaşasaydı bizim yanımızda/partimizde olurdu” sözünü başkalarından da duymuşluğumuz vardır. 

Bu sözü söyleyenleri bilemeyiz ama “ATATÜRK YAŞASAYDI HERKES O’NUN YANINDA OLURDU…” 

 

BATASI…

Çifte standardınız yoktu… Standardınızı çoklu sanıyorduk… Meğer sonu yokmuş.

Tamam, bilim ve teknolojiniz var…

Tamam, zenginsiniz… Yüksek –kimileri için imrelinesi- bir yaşam biçiminiz var…

Tamam, kanun ve kurallarınız var…

Tamam, sadece kendinize de olsa –oynak- bir demokrasiniz var

Tamam…

Tamam da…

İnsanlığınız hiç yok…

Medeniyet… Ondan söz bile edemezsiniz.

Değilse, gelin birlikte söyleyelim; zalimler –sizin anlayacağınız dille- teröristler KENDİ KANLARINDA BOĞULSUN…

 

“İLLEGAL YERLEŞİMCİLER…”

Aksa Tufanı operasyonu ve ardından gelen İsrail bombardımanına karşı Türkiye bu defa çok dikkatli tepki verdi.

Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığı “taraflara itidal” tavsiye etti.

 

Daha ilginç olan, daha önceleri ortalığı yangın yerine çeviren bir kısım medyanın da bu defa çok “hassas bir dil” kullanması oldu. 

 

9 Ekim’de ki kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflar arasında arabuluculuk teklifini yinelerken İsrail’in Gazze’yi, sivil ayırt etmeden bombalamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı konuşmasında “illegal yerleşimcilerden de” bahsetti.

 

10.10.2023

BİR KISIM MEDYA’NIN dili çözüldü, kafalar kumdan kaldırıldı. Manşetler Hamas-İsrail (orantısız güç) savaşına ayrılırken köşe yazarları yazmaya ve televizyon yorumcuları konuşmaya başladı.

İsrail eleştirileri her geçen gün artıyor.

 

ESKİDEN BİZ ESKİDEN

09.10.2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

2014’de savaşı durduramıyoruz diye baş başa ağladığımız Erdoğan’ın şimdiki haline ağlıyorum./“Kongre konuşmasını dinleyince (Cumhurbaşkanının) ‘Yarabbi ne hale düştü’ dedim. 20 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bu konuşmayı kim yaptırdı?/“Polis köpekleri Mescid-i Aksa’da ve Türkiye Cumhurbaşkanı, Filistin'e atıfta bulunmadan ‘İsrail’ diyor… Nasıl böyle bir aymazlık olabilir? Kim yazdıysa bu konuşmayı Erdoğan’a, derhal görevden alınmalı.” (bbc.com/turkce) 

 

Davutoğlu Hamas ve Filistin’den yana bir tavır koyarken Bülent Arınç’tan Hamas’a eleştiri geldi.

Bülent Arınç: Senin gücün ne?/Attığın füzeler İsrail için sinek vızıltısı./Gıdanı bile dışarıdan alıyorsun. 

 

AYNI CEKET Mİ?

Murathan Mungan: Türkiye’nin sağcısıyla solcusu çok benziyor; aynı kumaştan ceket giyiyorlar, birinin ceketi soldan düğmeleniyor, diğerininki sağdan!

KAVALA’YA ÖDÜL

10.10.2023

Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü Osman Kavala’ya verildi.

Dışişleri Bakanlığı, ödülü hukukun siyasallaştırılması olarak gördü ve kabul edilemez olduğunu açıkladı. 

 

AYIN GAFI MI?

19.10.2023

https://www.sabah.com.tr/dunya/abd-kongre-binasinda-israile-destek-gosterisi-ateskes-yazili-pankart-actilar-6668967 HABERİ

Yahudilerden, ABD Kongre binasında İsrail’e destek gösterisi! “Ateşkes” yazılı pankart açtılar

ABD'nin başkenti Washington DC’de, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki olarak “ateşkes” talebiyle düzenlediği protestoda göstericiler, Kongre’de oturma eylemi yaptı. Kongre binasına giren yüzlerce Yahudi, Filistin’e destek sloganları attı.

 

ASGARİ ÜCRET BOMBASI

23.10.2023

Asgari ücret ne kadar olacak? “Acar Medyacı” Cem Küçük canlı yayında asgari ücret bombasını patlattı… Küçük’e göre asgari ücret 2024 yılında “15 bin küsur veya 16 bin civarında” olacaktı. (gazeteoku)

Bomba pek anlaşılır değil. Asgari ücret 11 bin 402 lira. 16 bin olursa yaklaşık yüzde 40 zam yapılmış olacak.

Haberi ve Küçük’ü asgari ücretlilere havale ediyoruz… 

 

HAZIR MIYIZ?

23.10.2023

Abdurrahman Uzun, “Herkes hazır olsun” dedi.

 

Abdurrahman Uzun: Herkes hazır olsun, özlemle hasretle beklenen Türk son hazırlıklarını yapıyor. Vakit yaklaşıyor.. Tüm dünyada huzur için, merhamet adalet ve insanlık için Barış gücü Türk askeri yeniden meydana inecek. El muzaffer daima

Bir; ne yapacağız Uzun? Hazırlıklarımız ne olacak?

İki; biz neden ekonomiyi Cem Küçük’ten, operasyonu Uzun’dan öğreniyoruz? Başka haberleri başka medyacılardan… 

 

SON GÜN MÜ?

30.10.2023

Edinilen bilgiye göre, Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yürüten Cumali Özince, Cumhuriyet’in 100 yaşına girdiği gün sosyal medya hesabından “Hakkınızı helal edin, Osman Gazi, Orhan Gazi! Yedi düvelin birleşip yıkamadığı emanetinizin bugün son günü” paylaşımında bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün paylaşımdan haberdar olması üzerine Özince hakkında Konya Valiliğine yazı gönderildi. (gazeteoku)

 

İSTEMİYORUM; BAKMIYORUM

29.10.2023

İsmail Kartal (FB Teknik Direktörü, Pendik-FB maçı sonrası);

“Hakem konuşmak istemiyorum… Hakemler neden penaltımızı vermiyor!

“Biz bütün maçlarımızı hak ederek kazanıyoruz… Başkalarının nasıl kazandığına bakmıyoruz! 

Ne yapıyoruz Hocam?

 

SPOR

 

MİLLİ HEYECAN

12.10.2023

 

Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda Hırvatistan’ı Barış Alper Yılmaz’ın golüyle 1-0 yenerek EURO-2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için çok büyük bir avantaj yakaladı.

Millilerimiz ilk maçta 2-0 yenildiği Hırvatistan’ı bu defa yenerek maç fazlasıyla grup liderliğini ele geçirdi.

15 Ekim Pazar günü Letonya’yı yenelim, keyfimize bakalım… Haydi çocuklar! 

 

Letonya’yı 4-0 yendik ve EURO-2024 Almanya biletini aldık. Son maç liderlik için Galler ile…

Bekle bizi Almanya…

Teşekkürler bizim çocuklar… Teşekkürler bizim Montella… Emeği geçen herkese teşekkürler.

 

Türkiye EURO-2032 Avrupa Şampiyonası da İtalya ile ortaklaşa aldı…

 

AVRUPA KUPALARI

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray Manchester United’i İngiltere’de 3-2 yenerek büyük bir zafer kazandı.

Aynı Galatasaray evinde konuk ettiği Bayern’i adeta ezdi fakat sonunda Almanlar 3-1 kazandı.

İlk yarı istatistik;

Topla daha fazla oynayan takım GS,

Atılan şut: GS 16, Bayern 3

İsabetli şut: GS 4, Bayern 2

RSC (rakip ceza sahasında topla buluşma) GS 18, Bayern 8

Gol beklentisi: GS 1,81 ve Bayern 0,36

İlk yarı skoru: 1-1 maalesef

2004’ten bu yana kimse Bayern’e karşı böyle bir istatistik yakalayamadı fakat maçı yine de Bayern kazandı.

 

Konferans Ligi’nde Fenerbahçe 2 maçını da kazanıp 3 maç sonunda 9 puana ulaşırken 2 maçını da kaybeden Beşiktaş 1 puanda kaldı.

 

SÜPER LİG

Ekim ayını da Fenerbahçe lider tamamladı, Galatasaray 2 puan farkla ikinci sırada.

Bu aya da hakem-VAR tartışmaları gündem oldu.

Yöneticiler, özellikle FB-GS yöneticileri futbolu sahadan masaya çekti.

FB Başkanı Ali Koç’un açıklama ve iddialarına GS Başkanı Dursun Özbek cevap verdi.

Ardından Erden Timur’un açıklamaları gündeme tam anlamıyla oturdu.

Küçük cezalarla olayı geçiştirmeye çalışan TFF sessiz kalırken sınıfta kaldığının farkında olmadı… Belki de farkında olduğunu bir fark etmiyoruz…

TFF, GS-FB arasında oynanacak Süper Kupa maçını Suudi Arabistan’da oynatma kararı aldı. TFF’ye göre iki kulüple anlaşarak bu karar alınmıştı.

Ancak her iki kulübün taraftarı bu karara karşı çıktı, 100. yılda Ankara ya da Samsun istendi… 

 

FIFA BALLON D'OR

30.10.2023

En iyi erkek futbolcu ödülünü Lionel Messi bir kez daha kazandı.

Böylece Arjantinli 8. Kez kazanmış oldu.

Diğer ödüller;

Jude Bellingham; Kopa Trophy 

Vinicius Junior; Sokrates

Barcelona; En İyi Kadın Futbol Takımı

Emiliano Martinez; Yachine 

Erling Haaland; Yılın forveti (Gerd Müller) 

Manchester City; En İyi Erkek Futbol Takımı

Aitana Bonmati; En İyi Kadın Futbolcu 

 

MEDYA VE MEDYACILAR

 

Ayın yazılarından biri Barış Terkoğlu’ndan geldi;

Çıkarsa tezkere Bahçeli gitsin askere, başlıklı yazısında Bahçeli’nin Filistin ile ilgili görüşleri kaleme alınmıştı.

Yazıda Rabia Kader başlı başına bir bölümdü…

(cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-terkoglu/cikarsa-tezkere-bahceli-gitsin-askere)

 

Sözcü’den Deniz Zeyrek, helalleşme sırasının İslamcılarda olduğunu yazdı…

(sozcu.com.tr/2023/yazarlar/deniz-zeyrek/helallesme-sirasi-siyasal-islamcilarda)

 

29 EKİM ve MEDYA

Televizyonlar sabahtan genellikle rutin yayın akışındaydı. Aralara Atatürk, Cumhuriyet ve 100. yıl ile ilgili görseller atmışlardı.

Özel program yapan kanallardan ikisinin Bloomberg HT ve Fox TV olması ilginçti.

NTV’de güne fena başlamadı.

Başta TRT olmak üzere kanallar tatmin edici olmadı. Hatta sınıfta kaldı bile denebilir. 

 

Gazeteler:

Manşetten verenler;

Hürriyet (sayfanın büyük bir bölümü, altta Filistin Mitingi)

Milliyet, Yeniçağ, Sözcü, Cumhuriyet, Aydınlık, Gün Boyu, Bir Gün, Korkusuz, Dünya

 

Sabah, sürmanşet… Manşet Filistin Mitingi

Yeni Şafak, küçük bir sürmanşet… Manşet Filistin Mitingi

Karar, sürmanşet… Manşet Gazze

 

Yeni Akit, Türkgün, Akşam, Yeni Birlik, Milat, Takvim manşetlerinde Filistin Mitingi

Milli Gazete, manşet Gazze-İsrail

Evrensel, Yeni Asya, Yeni Mesaj, Doğru Haber, Analiz, Yeni Söz ya minicik haber ya da pas… 

 

Gazeteler 30 Ekim’de 100. yıla daha çok yer verdi.  

 

ZALIM MANŞETLER

 

08.10.2023

Serbestiyet: Cumhuriyet tarihinde inşa edilen ilk kilise Cumhuriyet’in 100’üncü yılında açıldı 

 

10.10.2023

Milli Gazete: Havadan başka her şey yasak

Evrensel: Emperyalizm ile el ele Filistin halkı boğuluyor

Günboyu: Ev sahibi kiracı yüzde 71’de uzlaştı 

Sabah: Emekliye 5 bin TL ikramiye müjdesi

 

AYIN MANŞETİ

BirGün/19.10.2023

KATİL ABD

SİYONİST İSRAİL

FAŞİST NETENYAHU

 

Posta/17.10.2023

YÜZYÜZEYKEN DÖVERİZ

(Yüzyüzeyken Konuşuruz” grubunun gitaristi Can Tunaboylu’nun sevgilisine şiddet uyguladığı iddiası…)

 

AYIN HABERİ…

 

100. yıl coşkusu

EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye ve İtalya ev sahipliğinde düzenlenecek

İsrail vahşeti

 

AYIN SARKISI

Murat Kekili

“YIKILASIN İSRAİL”

 

AYIN FIKRASI

Caner Elmas;

“Okan Hoca (Buruk) bu seviyelerin hocası değil…”

 

AYIN SORUSU

 

Zülfü Livaneli’nin seslendirdiği şarkıda Nazım Hikmet soruyor ya; 

Memleket mi, yıldızlar mı, gençliğim mi daha uzak?

BARIŞ hepsinden uzak be Şair… Siyonist İsrail ve “Medeni Ülkeler” bu haliyle var oldukça BARIŞ her şeyden uzak…

 

Bir soru daha

HAMAS NE?

 

AYIN PANKARTI

 

STATE OF ISRAEL

DOES NOT REPRESENT WORLD JEWRY

(İsrail devleti dünya Yahudilerini temsil etmiyor)

 

YAZIYOR!

(son dakika)

 

YEMEN, İSRAİL’E SAVAŞ İLAN ETTİ

31.10.2023

Yemen ordusu, İsrail’e savaş açtığını tüm Dünya'ya duyurdu. Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak ahlaki, insani ve dini sorumluluğumuz gereği ve Yemen halkının talebi ile; Gazzeli mazlumlara yardım elini uzatıyoruz. İsrail’in azgınlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direnişini desteklemeye devam edeceğiz. Filistin’i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah’ın yardımıyla işgalci İsrail’in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail’in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. (haber7.com)

 

Derleyen; Yüksel Durak

 


Anahtar Kelimeler: ENPOLİTİK TÜRKİYE’ NOTLARI
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °