CHP'li Başkan huzurevlerinde kalan yaşlıların sesi oldu

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca huzurevlerinde kalan ve yüksek enflasyon altında ezilen yaşlıların sesi oldu ve iktidara seslendi; "Elin Suriyelisine Verdiğiniz Desteğin Binde Birini Yaşlılarımıza Verin!"

Güncel 13.01.2023 01:14:00 0
CHP

Yıllardır Manisa'da modern ve sağlıklı koşullarda hizmet veren Vakıf Huzurevinde kalan yaşlıların çok üzgün ve çaresiz olduğunu kaydeden CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, "Ülkemizde yanlış uygulanan ekonomi politikaları ve yapılmayan reformlar nedeniyle Enflasyon öyle % 64 değil en az %150 civarındadır.  Bugüne kadar Vakıf Huzurevi yönetiminin , bazılarını bizzat tanıdığım saygıdeğer hayırsever gönüllerinin,  fedakarca çalışan idari personelin üstün gayreti sayesinde çoğunluğu devlet memuru emeklisi yaşlılarımız bizzat şahit olduğum güzel koşullarda huzurla yaşamlarını sürdüyorlardı. Ancak yaratılan enflasyon sebebiyle fiyatlar uçunca istenen 2023 barınma  fiyatlar karşısında emeklilerimize yapılan % 30 zam artışı yetersiz kalmıştır" dedi.  

Yüze yakın huzurevi sakini yaşlıların kendisini ağlamaklı sesle arayarak; "Bu yıla kadar emekli maaşımızla hem ücretimizi ödüyor, hem de cebimize harçlığımız kalıyordu, bugün maaşımızın hepsini versek yetmiyor! Ömrümüzün son demlerinde biz ne yapacağız?" diyerek feryatlarını dile getirdiklerini kaydeden Başkan Gürtunca iktidara Sesleniyorum; "Çare çok basit 1 KHK ya bakar 1- Yandaş vakıf ve müteahhitlerinize yaptığınız gibi bu hayırsever huzurevi vakıflarana vergi istisnası getirin böylece emeklilerimizin hizmet alımı bedeli düşer. 2- Engelli çocuklarımız için Özel Rehabilitasyon merkezlerine  yaptığınız katkının hiç olmazsa yarısını  bu yaşlılarımız için yapalım. 3- Özel okullarda okuyan çocukların aile gelir durumunu araştırıp destek ödemesi yapıyorsunuz, aynı uygulamayı bu bir avuç yaşlılarımıza da yapalım. 4- İktidarla birlikte Sayın Valimize de rica ediyorum: Yıllardır Manisamızda Yönetimiyle,  gönüllüleriyle,  idari personeliyle yaşlılarımıza mutlu, sağlıklı bir ortam sağlayan Huzurevi Vakfımızın gelir kaynaklarını  arttıracak Yargıtaydaki  davasının görüşülmesi sürecini hızlandırmak için lütfen harekete geçin" çağrısında bulundu.

Çağrısına kulak verildiği taktirde o güzel yüzlü masum yaşlıların endişe ve karamsarlıktan kurtaracağını öne süren CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca sözlerine şöyle devam etti, “Ömürlerinin sonbaharında sağlıklı ve huzurlu yaşamış olurlar. Unutmayalım Sevinen bir yaşlı, çiçek açmış kır gibidir.”


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °