CHP, İZMİR’DE “ROMAN BULUŞMASI” DÜZENLEYECEK

CHP, 15 Ocak Pazar günü İzmir’de; “Roman Buluşması” düzenleyecek.

Güncel 14.01.2023 12:08:00 0
CHP, İZMİR’DE “ROMAN BULUŞMASI” DÜZENLEYECEK

CHP, yarın İzmir’de; “Roman Buluşması” düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı buluşmaya Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Roman yurttaşların oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarını temsilen 600 kişi katılacak.

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, yarın saat 14.00’da, İzmir’de; Roman Buluşması düzenleyecek. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Buluşmaya Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Roman yurttaşlarımızın oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarını temsilen 600 kişi katılacak. Buluşmada ayrıca, yoğun Roman nüfusa sahip CHP’li yerel yönetimlerden 50 belediye başkanı veya yardımcısı da yer alacak.

Kılıçdaroğlu, önce; belediye başkanlarıyla buluşarak Romanlara yönelik çalışmalar konusunda bilgi alacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve protokolün açılış konuşmalarının ardından, toplantının basına kapalı bölümü başlayacak. Toplantının son bölümünde sivil toplum temsilcileri, Kılıçdaroğlu’na görüşlerini iletecek, sorularını soracak.

Roman Buluşması’nın ardından bir süredir hazırlıkları süren, Romanlara Yönelik Eylem Planı (2023-25), Parti Meclisi’nin onayından geçirilerek kamuoyuyla paylaşılacak. CHP, daha önce de benzer bir planı 2020-22 yılları için hazırlamıştı. Romanlara Yönelik Eylem Planı’nın merkezi iktidarda ve yerel yönetimlerde hayata geçirilecek politika önerileri şeklinde iki ana bölümü olacak.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °