BÜTÜNCÜL SAĞLIK YOLU TAİCHİ

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, “Yetenek Kapısı” etkinlikleri kapsamında “Bütüncül Sağlık Yolu Taichi” etkinliği düzenledi.

Spor 22.05.2024 12:16:00 0
BÜTÜNCÜL SAĞLIK YOLU TAİCHİ

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, “Yetenek Kapısı” etkinlikleri kapsamında “Bütüncül Sağlık Yolu Taichi” etkinliği düzenledi. Konuşmacı olarak davet edilen Taichi/Chıkung Eğitmeni Emel Eva Tokuyan, verdiği teorik eğitimin ardından pratik uygulamalar ve meditatif bir çalışma yaptırdı.

Çalışmaya Anabilim dalı başkanı ve diğer bölümlerden on kadar hocanın yansıra yirmi kadar da asistan ve öğrenci katıldı. Emel Eva Tokuyan

 Taicihi ve Chikung’un sağlığı korumada hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkilerini, klinik deney sonuçlarını paylaştıktan sonra çeşitli uygulamalar yaptırdı. Çalışmanın sonunda katılımcılar enerjilerinin yenilendiğini, daha huzurlu ve neşeli olduklarını belirttiler. Daha uzun süreli çalışmalar yapmak için davet ettiler.

Etkinliği koordine eden Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Şener “Taichi bütüncül sağlığı korumanın sürdürmenin geleneksel yollarından biridir. Fakülte olarak farklı disiplinlerdeki katkıyı önemsediğimiz için bu etkinliği gerçekleştirdik. Bugün burada bizimle bilgilerini paylaşan Emel Eva Tokuyan’a çok teşekkür ediyoruz. Sonraki yıllarda da aramızda görmek istiyoruz.” diyerek teşekkür belgesi sundu.


Anahtar Kelimeler: BÜTÜNCÜL SAĞLIK TAİCHİ
Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °