BÜTÜN REKORLARI ALTÜST ETMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin gurur kaynağı olan Milli yüzücümüz 18 yaşındaki Atakan Malgil Türkiye’de kendi kategorisinde birçok rekoru elinde bulunduruyor.

Spor 9.08.2023 15:46:00 0
BÜTÜN REKORLARI ALTÜST ETMEYE DEVAM EDİYOR

Milli rekortmen yüzücü Atakan Malgil, henüz 7 yaşındayken gittiği yüzme kursunda havuz içinde yaptığı makas hareketi ile dikkatleri üzerine çekmiş, o gün orada bulunan antrenörü Adnan Sanrı tarafından keşfedilmişti. Daha 9 yaşındayken ilk yarışını kazanan ardından 11-12 yaş kategorisinde 3 Türkiye birinciliği elde eden Atakan Malgil, ilk rekorunu 13 yaşındayken kırdı.  Avrupa’da  400 metre karışık branşta ve bununla eş zamanlı olarak 13-14 yaş Türkiye ve Avrupa rekorunu aynı anda kırarak bir ilki gerçekleştirdi. Her yeni yaşına girdiğinde kendi kategorisinde Türkiye rekorlarını ele geçirdi. Bununla yetinmeyen Atakan,  15-16 yaş kategorisinde 200-400 metre karışıkta ise Avrupa Şampiyonu oldu.
 

YASAKLI PANDEMİ DÖNEMİNE RAĞMEN BAŞARISINI SÜRDÜRDÜ
 

Pandemi döneminde havuzların COVİD-19 virüs sebebiyle kapatılması Atakan’ı çok zorlasada çalışmalarına hiç ara vermeden formunu koruyup

 Türkiye’de ve Avrupa’da yapılan yarışlarda madalya alarak milli gururumuz oldu.

MİLLİ TAKIMA DAVET
 

Türkiye'de Temmuz 2021'de düzenlenen Yüzme Yaz Şampiyonasında 400 metre karışıkta Türkiye birincisi olunca Milli Takım‘a davet edildi. Milli takıma davet edilen Atakan, mutluluğunu şöyle ifade etti: ‘‘Çok gururlandım ve mutlu oldum.‘‘

Milli olmanın motivasyonuyla çalışmalara hız veren Atakan, antremanlarını Mersin Olimpik Yüzme havuzunda yapmaya devam etti. Yüzme hocasının desteğini her fırsatta ifade eden Atakan, hocasının belirlediği programın dışına çıkmadan çalıştığını, forma girmek için günde çift antrenman yaptığnı ve sabah 5’te kalkıp 3 saat yüzdüğünü anlattı. Atakan sözlerine şöyle devam etti:  ‘‘Çok çalışmam gerekiyor Avrupa’daki rakiplerimi tanıyorum yarışmada başarılı olmanın başka yolu yok.‘‘ dedi. Atakanın bu üstün gayreti başarının sırrını açıklıyor.

TÜRKİYE REKORU GELDİ
 

Sistemli bir programın ve çalışmanın karşılığını alan Atakan, Eylül ayında yarış sezonunun açılmasıyla birlikte Mersin'de düzenlenen, Performans Yüzme Yarışması‘nda 15-16 yaş 400 metre karışık branşta Türkiye rekorunun sahibi oldu. Azimle çalışmanın sonucu olarak büyük bir başarıya imza atan Atakan, yüzme yarışlarında, her yaş kategorisinin rekorunu eline geçirmeye devam etti. Başarının tesadüfle elde edilmeyeceğinin kanıtı oldu.

Büyük başarıyla tarih yazmaya devam eden Atakan, Bu rekorla 16 yaşına kadar gelmiş geçmiş en iyi dereceyi yaparak Türkiye'de 16 yaşa kadar olan bütün rekorları eline geçirdi.

AVRUPADA GURURUMUZ OLDU
 

Milli gururumuz Atakan, Avrupa Gençler Yarışması‘na hazırlanırken çalışmalarına ara vermeden devam etti. 17 yaşına girdiği dönemde de azimli çalışmalarının meyvesini bir kez daha aldı ve yeni yaşını bir rekorla kutladı.             

Atakan, 2022 Mart ayında yapılan 17-18 yaş Türkiye Yüzme Şampiyonası’ında 400 metre karışık branşta Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Aynı zamanda, yine bu yarışta 17-18 yaş Türkiye rekorunu da kırdı. Atakan’ın bu üstün performansı, çalışmalarının karşılığını bir kez daha gösterdi.
 

Bu motivasyonla hazırlandığı Avrupa Şampiyonasına giden ve Romanyada yapılan Avrupa Gençler Yarışması‘nda Türkiye'yi temsil etti. Avrupa yüzme 4X200 Serbest Bayrak Yarışında Avrupa 3.sü oldu. Bu dereceyle aynı zamanda yeni Türkiye rekorunu da kırmış oldu.

Üst üste girdiği yarışlarda  Türkiye’de rekorları alt üst eden ve Avrupa’da 3.olarak ülkemize madalya kazandıran, bayrağımızın göklere çekilmesine neden olan Atakan, duygularını şöyle ifade etti: '' Atmosferi çok yüksek bir yarış içinde oldum, takım arkadaşlarımla büyük bir uyum içindeydik, ülkemize madalya kazandırdığım için çok mutluyum.''

Antremanlarına var gücüyle devam edeceğini dile getiren Atakan, kamplara katılarak kaslarını daha da güçlendirip madalyalar almak istediğini belirtti. Başarılarını sürdürmek için disiplinli ve sistemli bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyleyen Atakan, Türkiye’yi daha büyük başarılara taşımak için her zaman hazır olacağını ifade etti.


EN GENÇ ERKEK YÜZÜCÜ ÜNVANIYLA YARIŞTI
 

Hız kesmeden çalışan Atakan, Ağustos 2022'de Konya'da düzenlenen Açık Yaş  İslami Olimpiyatar Yüzme Yarışması‘nda Türkiye'yi temsil etti. Yaş sınırının olmadığı yarışta  Atakan Malgil, bu Turnuvaya katılan en genç Erkek Yüzücü ünvanını aldı. Bu yarışta kendinden yaşça büyük olan ve deneyimli rakiplerinle yarıştı. Buna rağmen yarışmada dördüncü olmayı başardı. Bu yarışta biraz heyecanlandığını söyleyen Atakan, ''Bu yarışta daha iyisini yapma şansım vardı, daha önceki derecelerimi yapsaydım ilk üç içinde olacaktım. Büyüklerimle yarışmak beni biraz heyecanlandırdı ve günümde değildim'' diyerek duygularını dile getirdi.

Galatasaray Spor Kulübüne transfer oldu.

Atakan, 18 yaşına girdikten sonra Galatasaray Spor Kulübüne transfer oldu ve bu kulübü temsil ederek Yüzme Kış Şampiyonası’ında 400 metre karışıkta Türkiye birincisi oldu. Bu başarısıyla birlikte Multinations Gençler Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı ve yarışmada ikinci olarak ülkemizi gururla temsil etti.

AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASINA KATILACAK

Milli yüzücümüz 18 yaşındaki  Atakan Malgil, çalışmalarına ara vermeden yeni yarışmalar için var gücüyle çalışmakta olduğunu anlattı. Önümüzdeki günlerde yapılacak ilk kez katılacağı Türkiye Açık Yaş Yüzme Şampiyonası için hazırlanan Atakan, bu yarışın kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Hedefinin bu yarışta yeni rekor kırıp Türkiye’nin bir numarası olmak olduğunu ve bu zorlu virajı geçeceğini dile getiren Atakan Malgil, sözlerini şöyle sürdürdü:‘‘Hocamın antrenman programını harfiyen uygulayacağım, ailemin desteği bana güç veriyor. Başaracağıma inanıyorum, her engeli geçecek güçteyim‘‘ dedi.

Haber: Birol MERT


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °