Bilici; “Muhsin Yazıcıoğlu cinayetini aydınlatamayanlar kamuoyunun vicdanını rahatsız etmeye devam ediyor”

Gelecek Parti İzmir Milletvekili Mustafa Bilici Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Muhsin Yazıcıoğlu suikastının 15 yıldır neden aydınlatılamadığını sordu. sordu

Güncel 25.03.2024 16:40:00 0
Bilici; “Muhsin Yazıcıoğlu cinayetini aydınlatamayanlar kamuoyunun vicdanını rahatsız etmeye devam ediyor”

Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadete uğurlanmasının 15. Yılında TBMM’ne Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle soru önergesinde bulundu. 

25 Mart 2009 tarihinde, dönemin Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu helikopterin Kahramanmaraş Çağlayancerit’ten Yozgat’a gitmek üzere havalanmasının ardından yaklaşık 20 dakika sonra helikopterin düştüğünü kaydeden Bilici, “Helikopterde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, pilot Kaya İstektepe, İHA muhabiri İsmail Güneş ve Murat Çetinkaya hayatını kaybetmiştir. Kazadan sonra incelenen helikopterde, GPS cihazları bulunamamış; dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, helikopterde bulunamayan cihazlar hakkında: ‘’Düşen helikopterin bütün beyni, her şeyi kayda geçiren hafızası ortada yok. Keçiler gelip götürmedi ya...’’ ifadelerini kullanmıştır. 2009 yılından itibaren görülen onlarca duruşma sonrası Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin şehadeti ile ilgili olarak hem olayın aydınlatılması noktasında hem de kamuoyu vicdanını rahatlatacak herhangi bir karar verilmemiştir. Geçen 15 yıllık aranın ardından bu elim hadise, Türkiye’nin faili meçhullar hanesine eklenmiş bulunmaktadır” dedi.

“En nihayetinde yıllar geçti fakat failler ortada yok” ifadesinde bulunan Bilici, “Soruşturma defalarca sekteye uğratılmış, müdahale edilmiş; dedi.

Tüm bu suikast ibarelerine rağmen soruşturmanın çeşitli çevrelerce engellendiğini aktaran Bilici, Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin aradan geçen 15 yıla rağmen çözülemediğini ve faili meçhul olarak kaldığını belirtti. Bilici, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yanıtlanmak üzere Meclis Başkanlığı’na soru önergesi vererek şu soruları sordu: “1-25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş ili Çağlayancerit ilçesinde meydana gelen helikopter kazasının ardından 15 yıl geçmesine rağmen söz konusu kaza hakkında kamuoyunun içini ferahlatacak herhangi bir sonuç alınamamasının ve olayın ortaya çıkarılamamasının sebep ve sebepleri nelerdir? 2-Muhsin Yazıcıoğlu hakkında devam etmekte olan davalarda sanıklara yöneltilen suçlamaların esasını ne oluşturmaktadır? Sanıklar, hangi suçlardan yargılanmaktadır? 3-Yazıcıoğlu davasında ilk soruşturma ne zaman başlatılmıştır? 15 yıl boyunca hükme esas alınabilecek herhangi bir delil elde edilmiş midir? Olayın üzerinin bazı çevrelerce kasten kapatılmak istendiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 4-Yazıcıoğlu davasında kaç sanık yargılanmaktadır? 5-Helikopterin uçuş seyri civarında başka uçak ve helikopterlerden sinyal alınmış mıdır? Bazı jetlerin helikoptere yakın uçarak sonik patlamaya sebebiyet verdiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 6-Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına müdahale edenler ortaya çıkarılmış ve yargılanmaktayken, olayın kendisine sebebiyet verenlerin ortaya çıkarılmamasının sebebi nedir?”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °