Başvurusu ret edilen CHPli Bilgin SP logosu ile seçime giriyor

CHP-SP saatler süren toplantının ardından açıklamada bulunan Saruhanlı Belediye Başkanı Bilgin; “Bunlar hem insan öldürüyorlar hem cenaze namazı kıldırıyorlar”

Güncel 21.02.2024 18:34:00 0
Başvurusu ret edilen CHPli Bilgin SP logosu ile seçime giriyor

 Ahmet ÜNSAL/Manisa

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde CHP’nin listeleri zamanında yetiştirememesi üzerine mevcut başkan CHP’li Zeki Bilgin seçime giremiyordu.
CHP-SP ittifakının süren toplantısının ardından konuşan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP logosu yerine SP logosuyla başkan adaylığında mücadele edecek.
 Dün akşam saatlerinde Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğüne Başkanlık ve Meclis üyeleri dosyası başvurusuna tam saatinde başvurusu yapılmadığı gerekçesiyle süren maraton da seçim kurulu CHP İl ve İlçe Başkanlarının hukukçuları aracılığı ile yapılan başvuruları ret etmesiyle birlikte rota SP ‘ne çevrildi.
   Genel seçimlerde ittifakı bulunan ve Türkiye İttifakı çatısı altında SP ile ittifakı sürdüren CHP İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper,CHP li milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu,Bekir Başevirgen ve SP İl Başkanı Abdullah Yılmaz’ın da katılımıyla ittifak toplantısı yapıldı.
   Saatler süren toplantının ardından CHP li Milletvekilleri Bakırlıoğlu,Başevirgen ve İl Başkanı Özalper ve SP il başkanı Yılmaz’ında katıldığı bilgilendirme açıklamasını Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin yaptı.
   Belediye Başkanı Bilgin, yaptığı açıklamasında,yapılan haksızlıkları Saruhanlı halkının prim vermeyeceğini oyları ile hakkı sahibine vereceğinin altını çizerek;
  “Seçimlere SP logosu ile gireceğim.Dünden beri Saruhanlı’da seçim kuruluna liste verilmesiyle ilgili bir kriz bir kaos yaşıyoruz. Bu ne bizim partimizden ne de şahsımdan kaynaklı. Saat 5’e 5 kala benim ilçe başkanım evraklarla birlikte seçim kuruluna gidiyor. 5’e çeyrek kala elektrikler kesik. Bunlar hem insan öldürüyorlar hem cenaze namazı kıldırıyorlar” dedi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °