AYVALIK’TA YELKEN LİGİ MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ TAMAMLANDI

Ayvalık’ta 27 Kasım’da başlayan Yelken Ligi’nin ‘ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım Seçmeleri’ tamamlandı. Başarılı olan sporculara madalyaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Spor 4.12.2022 17:59:00 0
AYVALIK’TA YELKEN LİGİ MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ TAMAMLANDI

Ayvalık’ta 27 Kasım’da başlayan Yelken Ligi’nin ‘ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım Seçmeleri’  tamamlandı. Başarılı olan sporculara madalyaları düzenlenen törenle takdim edildi. 

Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) ‘Yelken Yarışları Türkiye Şampiyonası’nın ödül töreni, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde düzenlendi. Törene; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arkoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Hakan Yenigün ve Ayvalık Yelken Kulübü Başkanı Tolga Alpkökin katıldı.

Organizasyona ilişkin konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, şunları söyledi:

“Bu organizasyon hem ilçemize de kulübümüze çok büyük katkılar verdi. Turizme ve kente hareketlilik getirdi. Türkiye’nin en iyi yelkencilerini yetiştiren Ayvalık’ta belli bir süredir yelken sporunun pasif hale getirilmişti, fakat şahsımın, Ayvalık Belediyesi’nin, kulüp yönetiminin ve en önemlisi üyelerin ortak destekleriyle geliştirmeye ve hak ettiği noktaya tekrar getirmeye çalışıyoruz. Uluslararası etkinlikleri dahi Ayvalık’ta görmek istiyoruz, bu anlamda. Yelken, sörf birçok deniz sporları etkinliklerini biz açık deniz yüzme yarışları Ayvalık’ta gerçekleşiyor ve bundan son derece mutlu oluyoruz. Yani Ayvalık bu anlamda çok özellikli ve farklı bir şehir. Bu özelliğinin de dışa çıkması gerekiyordu. Birçok yeri yelken, sörf gibi duyuyoruz. Alaçatı, Marmaris ve Bodrum gibi. Biz bu işte varız ve onlarla rekabet etmeye de hazırız. Daha güzel şeyler yapacağımıza da inanıyorum ve dereceye giren kardeşlerimiz de ülkemizi çok iyi yerlerde temsil edecektir diye düşünüyorum.”

Konuşmaların ardından  düzenlenen madalya töreninde; Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Doğuş Yelken, Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Spor Derneği, Yalıkavak Yelken Spor Kulübü Derneği, Büyükçekmece Yelken ve Su Sporları Derneği, Turgutreis Yelken Kulübü, Heybeliada Su Sporları Kulübü Derneği, Era Bodrum Yelken Spor Kulübü Derneği’yle ve Bulgaristan ile Ukrayna’dan katılan yelkenciler, madalyalarını aldı.


 


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °