Bilgi Evlerinden ?Akran Arabuluculuğu? Semineri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri, öğrencilerle doğru iletişim kurma ve toplum içerisinde sorumluluk kazandırmak amacıyla velilere yönelik, ?Akran Zorbalığı ve Bir Çözüm Önerisi Olarak Akran Arabuluculuğu? semin

Güncel 1.04.2016 12:01:02 0
Bilgi Evlerinden ?Akran Arabuluculuğu? Semineri
Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri, öğrencilerle doğru iletişim kurma ve toplum içerisinde sorumluluk kazandırmak amacıyla velilere yönelik, ?Akran Zorbalığı ve Bir Çözüm Önerisi Olarak Akran Arabuluculuğu? semineri düzenledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri, öğrencilere doğru iletişim kurma ve toplum içerisinde sorumluluk kazandırmak amacıyla velilere yönelik, ?Akran Zorbalığı ve Bir Çözüm Önerisi Olarak Akran Arabuluculuğu? semineri düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu?nda düzenlenen seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı,öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri Rehber Öğretmeni Nurçin Şahbaz?ın sunumunu yaptığı seminerde, okulda veya toplumun farklı kesimlerinde çeşitli çatışma problemleri yaşayan öğrenci sorunlarının sözlü ve fiziksel şiddete başvurmadan çözülmesini ve akran arabuluculuğu ile öğrencilere sorumluluk kazandırmanın yollarını anlattı.
Öğrenciler arasında meydana gelebilecek şiddet olaylarının çözümüne yönelik bilgiler veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri Rehber Öğretmeni Şahbaz, öğrencilerin doğru iletişim kurmalarını ve kendilerini doğru olarak ifade edebilmelerini sağlamanın önemine değindi. Öğrencilerin çatışma ve anlaşmazlıklarının yapıcı, onarıcı ve barışçıl yöntemlerle çözümünün sağlanması gerektiğine işaret eden Şahbaz, anlaşmazlıkların doğru iletişim becerileri ile çözülmesi gerektiğini kaydetti. Bu nedenle ebeveynlerin benzeri eğitimlere katılmalarının önemine dikkati çeken Şahbaz, doğru davranış biçimleri için ailelere rehberlik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °