Başbakan Yardımcısı Elvan: (1)

'Son terörist yok edilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Güneydoğuyu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını birlikte gerçekleştireceğiz, kuşkunuz olmasın, kararlıyız' 'Meclisimizin daha hızlı, daha etkin çalışmasını i

Güncel 26.03.2016 14:12:02 0
Başbakan Yardımcısı Elvan: (1)

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 'Son terörist yok edilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Güneydoğuyu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını birlikte gerçekleştireceğiz, kuşkunuz olmasın, kararlıyız.' dedi.

Elvan, Malatyalı İşadamları Derneğinin (MİAD) toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasına Malatyalılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Elvan, Malatya'nın pek çok açıdan Türkiye'nin değerlerinin zeminini teşkil eden bir şehir olduğunu söyledi.

Her zaman Malatya ve Malatyalıların yanında olacağını dile getiren Elvan, şehrin Cumhurbaşkanı çıkarmış bir il olduğuna işaret ederek, 'Bazı alanlarda diğer şehirlerimizden daha şanslı olmuş ancak Malatya'yı Malatya yapan yatırımlar son 13 yılda gerçekleşti. Bunları sizler de görüyorsunuz' değerlendirmesini yaptı.

Malatya'ya yapılan yatırımlardan bahseden Elvan, Malatyalıların, Onkoloji Hastanesi talebini anımsatarak, kendisinin bu talebin arkasında olacağının, gerekli her türlü desteği vereceğinin sözünü verdi.

Elvan, Malatya kayısısının şöhretine işaret ederek, bu kapsamda meşhur olmasının ötesinde markalaşmanın öneminden bahsetti. Malatya kayısısının markalaşma çabalarını takip ettiğini belirten Elvan, bu çerçevede kendi üzerine düşen desteği de vereceğini kaydetti.

Türkiye'nin markalaşma çabalarının önemine ve ülke ekonomisine vereceği katkılara vurgu yapan Elvan, markalaşmaya katkı sağlayan, çabalayan herkese teşekkür etti.


-'Meclisimizin daha hızlı, daha etkin çalışmasını istiyoruz'


AK Parti Hükümeti olarak 1 Kasım seçimleri öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi kapsamında katılımcılara bilgi veren Elvan, şunları kaydetti:

'Şu anda vaatlerde gerçekleşme oranımız yüzde 100. Reformlara gelince, 21 Mart itibarıyla 3 aylık süreçte reformlarımızın yüzde 65'ini gerçekleştirdik. Sadece 7 eylemimiz kaldı, bununla ilgili yasa tasarılarımız hazır, önümüzdeki günlerde Meclise sevk edeceğiz ama Meclisimizin daha hızlı, daha etkin çalışmasını, yasalarımızın daha çabuk çıkarılmasını istiyoruz.

TBMM'nin kanun çıkaran bir Meclis olduğunu unutmamamız gerekiyor. Eğer Meclis Genel Kurulunda günlük 10 saatlik çalışmanın 8 saatini oyalama taktiğiyle, 'Bunlar mümkün olduğunca az kanun çıkarsın, bunları çalıştırmayalım' mantığı ile hareket ederseniz ülkenin önünü tıkarsınız.'

İş adamlarının her fırsatta, her platformda dile getirdiği 'Avrupa'ya vizesiz gitme' talebini anımsatan Elvan, bu kapsamda şu an yapılan çalışmalara dikkati çekerek, AB ile haziran ayında vizelerin kaldırılmasına yönelik sağlanan çalışmayı anımsattı.

72 maddelik yapılması gereken eylemin bugün itibarıyla 40'ının gerçekleştirildiğini dile getiren Elvan, muhalefet partilerine seslenerek, mayıs ayına kadar kalanının da gerçekleştirilebilmesi için destek verilmesi gerektiğini söyledi.

'Geceli gündüzlü çalışmamıza rağmen, eğer bir kanunu 10 günde zor çıkarıyorsak, bunun önüne engel koyuluyorsa, bu doğru bir yaklaşım değildir. Geliniz birlikte çalışalım, yasaların geçirilmesine sizler de katkı sağlayın, geçmesini engelleyici bir rol oynamayın' diyen Elvan, Meclisin açılış saatinden akşam 8-9 sularına kadar Meclis gündemine geçilemediğini, her partinin her gün grup önerisi verdiğini anlatıp, Meclisi yavaşlatan bu durumlardan duyduğu rahatsızlığı ve üzüntüyü aktardı.


-'Son terörist yok edilinceye kadar mücadelemiz devam edecek'


Birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ihtiyaç duyulan bir dönemde, muhalefet partilerinden daha fazla katkı beklediklerinin altını çizen Elvan, bölgede yaşananlara rağmen Türkiye'nin bir istikrar adası olduğunu söyledi.

Elvan, kararlı şekilde yürütülen terörle mücadele çalışmalarını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

'Ama Türkiye'nin önünü tıkamak isteyenler, gelişmesini, kalkınmasını istemeyenler, hele hele milletin kendi kararıyla bu ülkenin yönetilmesini istemeyenler, bu ülkenin önünü tıkamaya çalışıyorlar. Bu yüzden birlikte mücadele etmeli, birlikte çaba harcamalıyız. Hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.

Türkiye bir yandan terörle mücadeleye devam ederken, ki son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek, Güneydoğuyu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını birlikte gerçekleştireceğiz, kuşkunuz olmasın, kararlıyız.'

Bölgede yapılan yatırımlara ve çalışmalara değinen Elvan, 'Yaptığımız bölünmüş yollara maalesef bölücü terör örgütü patlayıcı maddeler, bombalar koydu. O bölgedeki vatandaşlarımıza zulmetmeye devam etmek istiyor ama buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. O bölgeyi ve ülkemizi huzura kavuşturacağız' diye konuştu.


(Sürecek)


Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °