Genç sanatçılara sergi fırsatı

MAP'ın seçiçi kurulu tarafından 2016 yılı için bine yakın başvuru arasından seçilen 52 genç sanatçıya ait eserler, 1417 Nisan tarihlerinde Küçük Çiftlik Park'ta sergilenecek

Güncel 8.03.2016 18:42:02 0
Genç sanatçılara sergi fırsatı

İSTANBUL (AA) - Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mamut Art Project (MAP), bine yakın başvuru arasından 52 genç sanatçının eserlerinin sergilenmesine karar verdi.

MAP'tan yapılan açıklamaya göre, Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşen MAP'ın seçiçi kurulu tarafından 2016 yılı için bine yakın başvurudan 52 sanatçının eserlerinin sergilenmesi kararlaştırıldı.

Her yıl baharla birlikte genç sanatçılara imkan sağlayan MAP, gelecek vadeden isimlerin farklı disiplinlerden özgün çalışmalarını bir araya getirmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAP Direktörü Seren Kohen, projenin, katılımcılara daha geniş bir kitleye ulaşabilme fırsatı sunduğunu belirterek, 'MAP'te yer almak, sanat piyasasının üretim ve sergileme koşullarındaki engellere takılan kimi genç yetenekler için önem arz ediyor' dedi.

Genç sanatçıların, farklı alanlarda yeni teklifler alabilmesi ve eserlerini sergilemesi için projenin büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Kohen, tüm katılımcıları takibe gayret gösterdiklerini ve her birinin daha ileriye gidebilmesi için çaba sarf ettiklerini aktardı.

Projenin 2016 yılı jurisi, Banu Gündoğdu, Ömer M. Koç, Erinç Seymen, Ali Şimşek ve Fatoş Üstek'ten oluştu.

Seçilen eserler arasında yeni medya, enstalasyon, performans, illüstrasyon, fotoğraf, ses yerleştirme, sokak sanatları, heykel, video, baskı, resim, bio-art işlerle dijital ve interaktif projeler de yer aldı.

Projeye Türkiye dışından bu yıl ABD, İran, Almanya, İsveç, İngiltere, Polonya ve Ukrayna'dan da başvuru gerçekleşti.

MAP, bu yıl ayrıca hem 2 günlük bir workshopa sahne olacak hem de etkinlik bünyesinde bir dizi özel performans gerçekleşecek.

Jürinin başvurular arasından seçtiği sanatçıların yapıtları, 14-17 Nisan tarihlerinde Küçük Çiftlik Park'ta sergilenecek.





Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °