BABACAN: “SU ANDA KOSKOCA EKONOMI TAMAMEN BILMEYENLERIN ELINDE”

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan ve esi Zeynep Babacan Ankara’nin Evren ilçesini ziyaret etti. Babacan, “Dolar kuru artinca bütün hesabi, kitabi dagitti. Biçerdöver, traktör avroyla; benzin, mazot dolarla. Gübre dolarla. Ne olu

Güncel 27.07.2022 22:25:00 0
BABACAN: “SU ANDA KOSKOCA EKONOMI TAMAMEN BILMEYENLERIN ELINDE”

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan ve esi Zeynep Babacan Ankara’nin Evren ilçesini ziyaret etti. Babacan, “Dolar kuru artinca bütün hesabi, kitabi dagitti. Biçerdöver, traktör avroyla; benzin, mazot dolarla. Gübre dolarla. Ne oluyor sonra ekmek yiyen vatandasin maasi dolarla artmadigi için bu sefer oradan tikaniyor sistem. Su anda koskoca ekonomi tamamen bilmeyenlerin elinde” dedi.

DEVA Partisi Genel Baskani Babacan ile esi Zeynep Babacan, Ankara’nin Evren ilçesinde 25 Temmuz'da esnaf, çiftçi ve vatandaslarla bulustu. Bir tarlayi gezdikten sonra vatandaslarla bulusan Babacan çifti esnafla da sohbet etti.

“SU ANDA KOSKOCA EKONOMI TAMAMEN BILMEYENLERIN ELINDE”

Ali Babacan, Evren’de gezdigi tarlada esi Zeynep Babacan ile traktör kullandi. Babacan, “Koskoca topraklarda üretemiyoruz, disaridan ithal ediyoruz” dedi. Bir çiftçi, “6 lira 80 kurusa mazot, 2 liraya gübre aliyorduk. Bu sene mazot ortalama 30 lira, gübremiz 17 lira. 110 liraya yem aliyorduk biz geçen sene. 48 liraya karkas kesim yaptiriyorduk. 320 liraya yem aliyoruz, 85 liraya karkas kesim yaptiriyoruz. Nasil çikabilecegiz, nasil yapacagiz bilmiyoruz” diyerek Babacan’a dert yandi.

“DOLAR KURU ARTINCA BÜTÜN HESABI, KITABI DAGITTI”

Babacan, çiftçiye, “Dolar kuru artinca bütün hesabi, kitabi dagitti. Biçerdöver, traktör avroyla; benzin, mazot dolarla. Gübre dolarla. Ne oluyor sonra ekmek yiyen vatandasin maasi dolarla artmadigi için bu sefer oradan tikaniyor sistem. Su anda koskoca ekonomi tamamen bilmeyenlerin elinde” karsiligini verdi.

“HÜKÛMET DÖVIZ KURLARI ÜZERINDEKI KONTROLÜNÜ TAMAMEN KAYBETTI”

Babacan tarladan sonra Evrenliler ile bir araya geldi. Babacan sunlari söyledi:

“Mazot, benzin fiyatlari artti. Hükümet, ‘Dünyanin her yerinde enflasyon var, dünyanin her yerinde petrol artti’ diyor. Ama hesap ortada. Evet petrol tüm dünyada artti. Petrol varili 70 dolardi, 100-110 civarina çikti. Bugünlerde herhalde 102-103 dolar. De ki 100. Yani petrol fiyati dünyada 70 dolardan 100 dolara çiktiysa, bizde de mazotun 7 liradan 10 liraya çikmasi lazim. Hesap basit. Bugün 10 lira degil de 22, 23, 25 lira olduysa en önemli sebebi döviz kurlarindaki artis. Hükümet döviz kurlari üzerindeki kontrolünü tamamen kaybetti.

“KOSKOCA ÜLKE SAMAN ITHAL EDER MI”

Tüm Türkiye için yazili söz verdik. Taahhüt… Sadece Ali Babacan degil, DEVA Partisi tüm kadrolariyla söz vermis oldu. Ve söz saglam bir söz. Biz çok sükür söz verdigimiz her seyi yaptik bugüne kadar. Söz verip de yapamadigimiz bir sey yok hamdolsun. Ama çok az söz veriyoruz. Ama ne yapiyoruz söz vermeden önce çok dikkat ediyoruz. Hesabimizi, kitabimizi yapiyoruz. Söz agizdan bir kere çikinca da yerine geliyor. Bunu da partinin kurumsal taahhüttü haline getirdik. Ne dedik, iktidarin ilk 5 yilinda tüm Türkiye’deki bütün tarim projelerini tamamlayacagiz insallah. Ondan sonra da Türkiye’de tarimda ithalat kalmasi mümkün degil. Bugday ithal ediyoruz ya. Pamuk ithal ediyoruz. Saman ithal ettik saman… Koskoca ülke saman ithal eder mi?

“SUYUN GITTIGI YERDE BIRDEN YESIL FISKIRIYOR, ÜRÜN FISKIRIYOR”

Ben üç gündür Erzurum’daydim. Bayburt’taydim, Gümüshane’deydim, Rize’deydim, Trabzon’daydim Artvin’deydim. Allah vermis. Bir tarafta yemyesil çay bahçeleri, dagin arkasina geçiyorsun genis tarim arazileri… Ama su yoksa bu arazilerden verim alamiyoruz. Suyun gittigi yerde birden yesil fiskiriyor, ürün fiskiriyor. Onun için bu konu çok önemli. Biz sadece Evren için degil tüm Türkiye için 5 yilda tüm projelerin tamamlanmayi sadece Ali Babacan olarak degil DEVA Partisinin kadrolari olarak söz vermis durumdayiz. Allah utandirmasin insallah…”

“KORKU IMPARATORLUGU KURDULAR”

Babacan vatandaslarla bir araya geldikten sonra esnafi dinledi. Babacan’in ziyaret ettigi bir bakkal ile aralarinda su diyalog geçti:

Bakkal: “Pankart asacagim buraya. Hiçbir AKP’li vekil buraya giremez, diyecegim. Samimi söylüyorum. Çünkü gerçekten bunalimdayim. Niye bunalimdayim? Bunlarin söyledikleri ile icraatlari tamamen yalan. Yani inan, ‘Yogurt beyazdir’ diyorsa, kesinlikle o yogurt siyahtir. Korku imparatorlugu kurdular. Bir sey dedigin zaman polis geliyor, bitti. Ondan sonra siz korkuyorsunuz, elestiremiyorsunuz. Ekonomi istikrardan… Tabiri caizse tren raydan çikmadan gittiyse sizin ekonomi bakani oldugunuz dönemdeydi. Siz nasil oraya terk ettiniz ondan sonra tren asagi inmeye basladi.

Babacan: Öyle, çünkü kadrolar yanlis. Düzgün kadrolar ayrildi, yanlis kadrolar geldi ve bozuldu.

Bakkal: Tabiri caizse, bizim Anadolu tabiriyle söyleyeyim: Kerli ferli insan kalmadi ki. Hep kelli kulli insanlar kaldi yanlarinda.

Babacan: Tespit dogru. Evren’de teshis konmus. Hastaligin teshis konmus. Esnaf hepsinin farkinda.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °