CHP: “MUSUL BASKONSOLOSLUGUMUZA SALDIRIDA BULUNULMASINI ASLA KABUL ETMIYOR VE SIDDETLE KINIYORUZ”

CHP, Musul Baskonsoloslugu’na yapilan saldiriya iliskin açiklama yapti. Açiklamada, “Konsolosluk çalisanlarimizin saldiridan zarar görmemis olmalari tesellimizdir. Ancak temsilciligimize böyle bir saldirida bulunulmasini asla kabul etmiyor ve siddetle kin

Güncel 27.07.2022 22:28:00 0
CHP: “MUSUL BASKONSOLOSLUGUMUZA SALDIRIDA BULUNULMASINI ASLA KABUL ETMIYOR VE SIDDETLE KINIYORUZ”

CHP, Musul Baskonsoloslugu’na yapilan saldiriya iliskin açiklama yapti. Açiklamada, “Konsolosluk çalisanlarimizin saldiridan zarar görmemis olmalari tesellimizdir. Ancak temsilciligimize böyle bir saldirida bulunulmasini asla kabul etmiyor ve siddetle kiniyoruz. Irak makamlari ülkedeki diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin güvenligini saglamakla yükümlüdürler” denildi.

CHP, Musul Baskonsoloslugu’na yapilan saldiriya iliskin yazili açiklama yapti. Açiklama söyle:

“Irak’ta bu sabah Musul Baskonsoloslugumuza ait binanin yakinlarina bir roket saldirisinda bulunulduguna dair haberleri derin bir üzüntüyle ögrenmis bulunmaktayiz. Konsolosluk çalisanlarimizin saldiridan zarar görmemis olmalari tesellimizdir. Ancak temsilciligimize böyle bir saldirida bulunulmasini asla kabul etmiyor ve siddetle kiniyoruz.

“IRAK MAKAMLARI ÜLKEDEKI DIPLOMATIK VE KONSÜLER TEMSILCILIKLERIMIZIN GÜVENLIGINI SAGLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜRLER”

Irak makamlari ülkedeki diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin güvenligini saglamakla yükümlüdürler. Bu saldirinin faillerinin de yakalanarak adli makamlara teslim edilmelerinin yine Irak makamlarinin sorumlulugunda oldugunu düsünüyoruz ve söz konusu sorumlulugun en kisa zamanda yerine getirilmesini bekliyoruz.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °