ÖZEL: “BU CEMAAT YURTLARININ YOKSULLUKTAN ISTIFADE EDEREK ÖGRENCILERE YAPTIGI BASKI YETER!"

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, saglik çalisanlarinin basta siddet olmak üzere sorunlarinin çözülmesi amaciyla TBMM Genel Kurulu’nu olaganüstü toplantiya çagirmalari ile ilgili konustu. Gereken 200 milletvekiline az sayi kaldigini ifade eden Özel, “15 b

Güncel 28.07.2022 16:44:00 0
ÖZEL: “BU CEMAAT YURTLARININ YOKSULLUKTAN ISTIFADE EDEREK ÖGRENCILERE YAPTIGI BASKI YETER!

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, saglik çalisanlarinin basta siddet olmak üzere sorunlarinin çözülmesi amaciyla TBMM Genel Kurulu’nu olaganüstü toplantiya çagirmalari ile ilgili konustu. Gereken 200 milletvekiline az sayi kaldigini ifade eden Özel, “15 belki 20 milletvekilinin daha toplantiya katilmasi akisi tamamen degistirebilir” dedi. Üniversitelilerin sorunlarina da deginen Özel, ikinci ögretimlerden katki payi alinmasina tepki gösterdi. Özel, yurt yetersizligi nedeniyle ögrencilerin cemaat yurtlarina mecbur birakildigini söyleyerek, “Su akar, cemaat yurdunu bulur. Cumhuriyet yurtlarini insa edecegiz. Bu cemaat yurtlarinin yoksulluktan istifade ederek ögrencilere yaptigi baski yeter artik” dedi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, TBMM’de basin toplantisi düzenledi. Özel’in konusmasindan satir baslari söyle:

“15 BELKI 20 MILLETVEKILININ DAHA TOPLANTIYA KATILMASI AKISI TAMAMEN DEGISTIREBILIR: Her ne vesileyle olursa olsun, saglik emekçilerinin sorunlarinin oldugunun tüm siyasi partiler tarafindan teyit edilmesi kiymetlidir. Hayatlari tehdit altindadir, özlük haklari yeterli degildir, isçi sagligi ve is güvenligi açisindan gerekli tedbirler alinmamistir. Bu konuda bugüne kadar yapilanlarin yeterli olmadigi konusunda mutabakat olusmustur. Herkes bu sorunu teyit ediyor. Çagrimiza, su ana kadar; IYI Parti’nin, Türkiye Isçi Partisi’nin, Memleket Partisi’nin milletvekillerinin olumlu cevap vermesi bizi memnun etti. Az bir rakamin kalacagi anlasiliyor. 15 belki 20 milletvekilinin daha toplantiya katilmasi akisi tamamen degistirebilir. Bu noktada saglik meslek örgütlerinin ve mensuplarinin siyasi partilere yaptiklari çagrilardan memnuniyet duyuyoruz ve bu meselenin siyaset üstü bir sekilde ele alinmasi gerektigini düsünüyoruz. Biz pazartesi günü çok özel mazereti olan saglik mazeretli arkadaslarimiz disinda tam kadro burada olacagiz. Tüm milletvekillerini bekliyoruz.

TTB’YI HEDEF ALIYORSANIZ BU HAZIMSIZLIKTIR: Bir açiklama bir degerlendirmeyi de MHP Grup Baskanvekili Levent Bülbül’den, üzüntüyle okuduk. Gazi Meclis’imizi ihanete tesne olanlarin propaganda alani haline getirmekle suçluyor, bizi. Bu neymis? TTB’yi ihanetle suçluyorlar. Kendilerini yönetecek tabip odalarini ve delegelerini seçtiler. Onlar da gelip burada TTB’yi seçti ve hekimlerden güven tazeledi. Buradan sonra tartisma bitmistir. Bundan sonra siz hâlâ TTB’yi hedef aliyorsaniz bu hazimsizliktir. Ayrica da çok ciddi tutarsizliklar var. Simdi sayin Ali Muhittin Tasdogan. Kendisi gurur duyarak TTB üyesi oldugunu yazmis. Bence dogru bir sey. Ama Levent Bülbül'ün söyledigi ihanete tesne bir örgüt ise MHP’nin aktif milletvekili bunu niye övünerek yaziyor? Sefer Aycan, ‘TTB ve tabip odalarinin yönetimlerine milliyetçi hekimler olarak talibiz’ demisti seçimden önce. Seçimleri kazanamayinca ‘kapatalim gitsin.’ ‘Ihanet çetesi’ bilmem ne diyeceksiniz? Bu dogru degil. Levent Bülbül de Özgür Özel de Devlet Bahçeli de mesruiyetini sandiktan, oydan aliyor. Meslek örgütleri de buradan aliyor. Siz seçilmisleri kendi kafaniza göre ‘kötü’ derseniz cezalandirmaya kalkarsaniz kendinizi inkar etmeye baslarsiniz. Siz seçilene saygisizlik ederseniz esasinda annenizi, babanizi, çocugunuzu, kendinizi emanet ettiginiz, onlari seçen doktorlarin saglik emekçilerine hakaret ediyorsunuz. Bu kafa ile giderse MHP, kaybedeceklerini anladilar, 2023 seçimlerinden sonra ‘parlamento kapatilsin’ da derler. Çünkü kaybettigi her yerin kapatilmasini istiyor, bu anlayis. Demokrasi böyle bir sey degil.

GENEL GÖRÜSMENIN ETKISIZ OLDUGUNU DÜSÜNÜYORSANIZ NIYE 20 TANE KENDINIZ VERIYORSUNUZ: Ayrica degerlendirmeler var. ‘Genel görüsme ile çözülmez’ diyenler var. Ben baktim onlar 27. yasama döneminde, 20 adet genel görüsme talep etmisler. Yani bunun etkisiz bir sey oldugunu düsünüyorsaniz niye 20 tane kendiniz veriyorsunuz? Madem veriyorsunuz bizim talep ettigimiz genel görüsmeyi degersizlestirmeyin. Ayrica dikkatli okunursa CHP sahada genel görüsme istemiyor Meclis’e tam 10 saglik emek örgütü katildi. Daha genis bir mutabakat olsun, daha genis katilim olsun. O Saglik Komisyonu’nda olabilir. Adalet Komisyonu’nda olabilir. Örnegin veterinerlerin biz saglik emekçileri olarak görülmeleri sayilmalari gerektigini hep söyledik. Veterinerlerin de buraya çagrilmasi lazim. Eczacilarin katilmalari lazim, bütün meslek örgütleri. Bütün siyasi partilerin de bu konuya saygili davranmalari gerektigini düsünüyoruz… Ümidimizi kesmiyoruz. Biz pazartesi gününe kadar akli selimin, vicdanina hâkim olacagini, bazi inatlasmalarin ve bazi bosa tedirginliklerin ortadan kalkacagini ve bu görüsmelerin yapilabilecegini ümit ediyoruz.

SUSUYORLAR, AÇIKLAMAYI KIM YAPACAK: Dün Mamak Belediyesi'ne iliskin bir rüsvet dosyasi açikladik. Mamak Belediye Baskani demis ki ya ‘bunlar iftira pesine takilmayin.’ Bagimsiz yarginin bunun pesine takilip, inceleyip, arastirip, delilleri toplayip kamu adina bir karar vermesi lazim. Mamak Belediye Baskani, görevden el çekmeyi birakin, Ankapark güzellemeleri ile dinozorlarin arasinda geziyor. Olacak is degil. Ömer Çelik susuyor, AK Parti Grup Baskanvekilleri susuyor. Cumhurbaskani susuyor. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi susuyor. Bu Mamak Belediyesi Miçotakis’in Yeni Demokrasi Hareketi'nden mi seçildi kardesim? Yunanistan’dan mi bekleyecegiz açiklamayi, elbette sizden bekleyecegiz. Suriye’nin belediyesi mi bu? Iran’in, Irak’in mi? Putin mi yapsin açiklamayi? Macron mu söyleyecek? Dis güçler, dis güçler, dis politika, dis politika gözünüzün önünde neler oluyor ve bu kadar açik, bu kadar net, bu kadar ciddi iddialar var. Ihbarda bulunan kendini de ihbar ediyor. Öyle çamur at izi kalsin degil. Bu konuda AK Partililer konusmayacak da kim konusacak kardesim? Olacak is degil. Bu isin pesinde olmaya devam edecegiz.

BUNLARDAN HÂLÂ DAHA NIYE KATKI ALINIYOR: Üniversite yerlestirmeleri yapildi, kayitlar yapiliyor, üniversiteler tercih ediliyor. Burada iki önemli sorun var. Bir tanesi ikinci ögretimdeki katki payi. Biliyorsunuz, 2011’e kadar üniversitelerde ögrenciden katki payi alinirdi. CHP buna itiraz ederdi. Ögrenciler itiraz ederdi. ‘Parasiz egitim’ pankarti açanlari yaka paça toplanirlardi. Zaman zaman gözaltina zaman zaman tutuklayip hapse koyarlardi. 2011’de bu büyük toplumsal talep karsilik buldu ve örgün ögretimde, birinci ögretimde katki payi kalkti ve övünüyorlar. Ögrenciler kaldirtti. Muhalefet kaldirtti. Ama ikinci ögrenimde katki payi duruyor. Dün aksam o katki paylarina yüzde 36 daha zam yaptilar. Bakin ikinci ögretim dediginiz su, daha düsük puan almis ögrenci. Belki dershaneye gidememis, kendisi hazirlanmis, imkânlari zayif veya gece okumayi tercih etmis. Niye? Gündüz çalisacak, aksam okuyacak. Bunlar öyle zengin insanlar falan degil. Yoksul ailelerin çocuklari, ailesinin okuyamadigi çocuklar. Bunlardan hâlâ daha niye katki aliniyor? Ve bunlar az kisi degil, 434 bin kisi. Olmaz dogru degil. Bunu mutlaka kaldirilmasi lazim. Bu konuda bir kanun teklifini güncelledik, hazirladik. Meclis’e sunuyoruz. Bunun da bir an önce görüsülmesi ile ilgili gayret gösterecegiz.

SU AKAR CEMAATINI BULUR: Ayrica bu ögrenciler gidiyorlar ve geçen sene çok konusulan barinma sorunu yasanacak, bütün ögrenciler açisindan. Kredi Yurtlar Kurumu’na bagli 774 yurt, 724 bin yatak kapasitesi var. 8 milyon ögrencimiz var yüzde 19’una devlet barinma imkani saglayabiliyor. Gerisinin Allah yardimcisi olsun. Hele hele Istanbul'da üniversitelerin çogu orada yurt imkani saglayanlarin orani iyice düsük. Yüzde 61 artti özel ögrenci yurtlari. Ama bunlarin 4 bin 406 yurdun 3 bin 331 vakif ve derneklere ait. Ve bunlar özellikle devlette vergi muafiyeti taninan, kamu yararina çalistiklari Cumhurbaskani tarafindan o yetki verilen Türgev, Tügva ve çesitli vakif ve derneklere ait. Burada amaci görüyoruz. Beton ekonomisiyle övünen, her yere insaatlarla övünenler ve Toki'ye daglarin basina binlerce bir sürü de bos duran ev yaptiranlar, üniversitenin yaninda yurt yaptirmayi akil edememisler. Niye? Su akar cemaatini bulur. Su akar, cemaat yurdunu bulur. Bir kanun teklifi daha hazirladik. CHP iktidara gelecek. Konu ile ilgili bakanimiz, Cumhurbaskanimiz, yetkili kisi, ilk TOKI’nin baskaninin çagiracak. Cumhuriyet yurtlarini insa edecegiz. Bu cemaat yurtlarinin yoksulluktan istifade ederek ögrencilere yaptigi baski ve orada yasananlar yeter artik.

EY DIYANET ISLERI BASKANI FUZULI ISLER YERINE BU INADINDAN VAZGEÇ: Halil Konakci’nin Cumhuriyete yakismayan, devlete yakismayan, imamlik yapacagi yerde, sosyal medya trollügü ile bu toplumun çok önemli bir kesimine, giyimine kusamina yasam tarzina saldiran, o nefret dolu, kin dolu söylemleri; hala onu o camide tutan Diyanet Isleri Baskani ve onu atayan Cumhurbaskani… Sosyal medyadan açiklama yapiyor. Allah'tan baska kimseden korkmazmis. Ne Cumhurbaskani ne Diyanet Isleri Baskani'ndan… Demokrasilerde, inanç olarak Allah'tan baskasindan korkmaz; ama sirali amirlerin var, onlar seni denetlemekle yükümlü. Sen onlara meydan okuyorsan onlar da susuyorsa, senin cumhuriyete meydan okuyun, insanlarin ailelerine, çocuklarina yaptigin bu hadsiz saldirinin ortagi olduklari içindir. Milletimiz, giyimine kusamina çolugunun çocugunun basinin açik olmasina üstündeki kiyafete, nefret kusan bu anlayisi o koltukta tutanlari not ediyor. Notu nerede verecek? Sandikta verecek. Diyorlar ki, Diyanet Isleri Baskanligi, bütün devlet, bütün devletteki memurlar maaslarini alirken banka seçiyorlar. Bankalar da promosyon yapiyor. Bir rekabet ortami var. Bu da devlet memurunun isine geliyor, ona promosyon ödeniyor. Bu iyi bir sey. Ama bizim Diyanet isleri Baskani bize diyor ki, ‘siz katilim bankalarina gitmeniz lazim, normal bankaya gidemezsiniz.’ Neden? Normal banka faizi, normal banka faizi de bu Meclis’teki AK Parti Grubu, Cumhurbaskanligi'nin hepsi seni atayan Cumhurbaskani, bu faizi düzenden maaslarini aliyorlar, ama Diyanet almasin. Siz katilim bankasindan alin, bunlarda faiz yok, kar payi var ama ne tesadüf faize denk geliyor. Oradan alacaksin deyince katilim bankalari promosyon veremiyor. Rekabet ortami yok. Böyle olunca Diyanet personeli o da devlet memuru ama maasini bunlarin dedigi yerden aliyor, promosyon alamiyor, buna itirazlari var. Ey Diyanet Isleri Baskani fuzuli isler yerine bu inadindan vazgeç kardesim.

ÖZRÜ KABAHATINDEN BÜYÜK: Mustafa Varank, ‘gençler soruyor, hangi meslegi seçersek issiz kalmayiz, istihdam odakli bakmayin.’ Özrü kabahatinden büyük… Diyor ki, ‘ben sunu demek istemistim, istihdam odakli bakmayin biz size destek veririz, kendi isinize sahip olursunuz.’ Kardesim kimi kandiriyorsunuz? Özrü kabahatinden büyük. Söyledigin söz bir kisiye degil, bütün gençlere, ondan isyan ettiler, ondan seni linç ettiler, ondan çildirdilar. Küfürle cevap veriyor. Sonra da bir sürü edep disi bir sürü siyasi ahlaka etige uymayacak göndermeler, hatirlatmalar, saçmalamalar bilmem neler? AK Partililer… Hangi hatipler AK Parti için iyi? Hangi hatipler sikintili? Mesela önceki Tarim Bakani sikintiliydi. Orada konusuyor, burada konusuyor, orada saçmaliyor, burada saçmaliyoruz, orada hakaret, burada siyaset. Adama Sanayi Teknoloji Bakanligi diye bir imkan çikmis, bu görevi yapmak varken. Örnegin Mehmet Mus'a Ticaret Bakanligi ile ilgili bir imkan dogdu. Tikir tikir yapiyor isini, bir sürü elestiride bulunabilirim ama siyasetin sicak polemiklerin içine girmek yerine görevini yapiyor. Bir kisi dönüp laf ediyor mu? Bu devletin uçagina biniyor. Özel uçagi bir de tarifeli uçak kullanan yabanci bakanlarla da alay ediyor. Hepimizin parasiyla gidiyor. Gittigi yerde ana muhalefet liderine, diger muhalefet liderlerine hakaret ediyor. Anadolu Ajansi yaninda gir gir. Konus ben Mustafa Varank'i destekliyorum. AK Parti’de bence sözcüsü Varank olsun, biz de oturdugumuz yerden seçim kazanalim.

BALYOZLA OTOBAN GISELERINE GIDECEGIZ: Efendim ‘biz yapariz, bunlar yikar, yikacak.’ Açiklik getirelim. CHP iktidara geldiginde, ne köprü ne tünel ne otoban ne yikmasi yenilerini yapacagiz. Elimizde balyozla neyi yikacagiz? Otobanlarin giselerini gidecegiz. Allah izin verirse. Öyle para mi olur? 10 kat fark var. Günü gelince böyle balyozlarla kiracagiz. O gisedeki kardeslerimi de müzelerde görevlendirecegiz."


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °