VOLTRUN, EPDK’DAN SARJ AGI ISLETMECI LISANSINI ALDI

Elektrikli Araç Sarj Istasyonlari alaninda faaliyet gösteren Voltrun, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK) Sarj Agi Isletmeci Lisansi aldi.

Güncel 28.07.2022 17:01:20 0
VOLTRUN, EPDK’DAN SARJ AGI ISLETMECI LISANSINI ALDI

Elektrikli Araç Sarj Istasyonlari alaninda faaliyet gösteren Voltrun, Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK) Sarj Agi Isletmeci Lisansi aldi.

Türkiye’de 500 adet kadar sarj ünitesine sahip olan Voltrun’un Sarj Agi Isletmeci Lisansi almak üzere yaptigi basvuru EPDK tarafindan onaylandi. Voltrun Genel Müdürü Berkay Somali, EPDK onayinin ardindan açiklama yapti. Somali sunlari söyledi:

“SEKTÖRÜN ÖNÜNDEKI ENGELLERIN KALKMASINDA BÜYÜK BIR ADIM ATILMIS OLDU: EPDK Sarj Agi Isletmeciligi faaliyetlerini lisans almaya tabi tutmasi ile sektörün önündeki engellerin kalkmasinda büyük bir adim atilmis oldu. Sifir emisyon sifir karbon ile sürdürülebilir dünya hedefine bir adim daha yaklasilmis oldu.

ELEKTRIKLI ARAÇLARIN SAYISININ ARTACAGINI DÜSÜNÜYORUZ: Elektrikli araç sarj istasyonlarinin ülke çapinda yayginlasmasi mobilizasyon için önemli bir faktör.  Kanuni düzenleme ile elektrikli araçlarin sayisinin artacagini düsünüyoruz. Bununla birlikte lisans almamiz ile yükümlülüklerimiz daha da artti. Raporlama, müsteriye fiyat skalasi sunma gibi zorunluluklar geldi. Lisansa tabi olarak faaliyetlerimiz denetlenmeye basladi.

YATIRIMCILARIN SEKTÖRE ILGISINI DAHA DA ARTTIRACAGINI DÜSÜNÜYORUZ: Yönetmelikle birlikte kiloWatt saat bazli tarifeye geçildi. Kanuni bir düzenlemenin yürürlükte olmasinin yatirimcilarin sektöre ilgisini daha da arttiracagini düsünüyoruz. Sarj Agi Isletmeciligi Lisansi ile, kendi markalari ile operatörlük yapmak isteyen sarj agi isletmecilerine sertifika verme hakkina sahip olduk. Kendi bünyemizde gelistirdigimiz ve Voltrun agimizda kullandigimiz ‘ezOperator Yazilim Platformunu’, kendi markalariyla sarj hizmeti vermek isteyen tüm sarj agi isletmecilerine sunuyoruz.”


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °