TMMOB: “ANKAPARK AKP IKTIDARININ BASKENTE IHANETI VE KAMU KAYNAKLARININ NASIL ISRAF EDILDIGININ TEMSILIDIR"

Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi’ne (TMMOB) bagli meslek örgütleri, Ankapark’ta yaptiklari incelemenin ardindan “Atatürk Orman Çiftligi alaninda Atatürk’ün sartli bagisina, vasiyetine ve hukuka aykiri yapilan Ankapark’ta gördügümüz, Gökçek’in ve AKP

Güncel 28.07.2022 17:08:00 0
TMMOB: “ANKAPARK AKP IKTIDARININ BASKENTE IHANETI VE KAMU KAYNAKLARININ NASIL ISRAF EDILDIGININ TEMSILIDIR

Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi’ne (TMMOB) bagli meslek örgütleri, Ankapark’ta yaptiklari incelemenin ardindan “Atatürk Orman Çiftligi alaninda Atatürk’ün sartli bagisina, vasiyetine ve hukuka aykiri yapilan Ankapark’ta gördügümüz, Gökçek’in ve AKP iktidarinin yerel yönetimlerdeki vizyonsuzlugu, Baskent’e ihaneti ve kamu kaynaklarinin nasil israf edildiginin temsilidir” açiklamasi yapti.

TMMOB'a bagli meslek örgütleri, bugün Ankapark’ta yaptigi incelemenin ardindan basin açiklamasi düzenledi. Toplantiya Mimarlar Odasi Ankara Sube Baskani Tezcan Karakus Candan, Baskan Yardimcisi Ali Atakan, Sube Sekreteri Nihal Evirgen, Sehir Plancilari Odasi Ankara Sube Baskani Ceren Ilter Soy, Sube Sekreteri Ömer Dursunüstün, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasi Ankara Sube Baskan Yardimcisi Rümeysa Karatas, Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kukul ve uzmanlar katildi.

Incelemeden önce Ankara Büyüksehir Belediyesi Basin Danismani Volkan Memduh Gültekin ve ANFA Güvenlik Genel Müdürü Bektas Arslan ile son durumu degerlendirip bilgi alisverisinde bulunan meslek örgütleri, Ankapark'in 'milli ihanet' oldugunun altini çizdi.

Mimarlar Odasi Ankara Sube Baskani Tezcan Karakus Candan, sunlari söyledi:

“ANKAPARK MILLI SERVET DEGIL MILLI IHANETTIR”

“Atatürk Orman Çiftligi alaninda Atatürk’ün sartli bagisina, vasiyetine ve hukuka aykiri yapilan Ankapark’ta gördügümüz, Gökçek’in ve AKP iktidarinin yerel yönetimlerdeki vizyonsuzlugu, Baskent’e ihaneti ve kamu kaynaklarinin nasil israf edildiginin temsilidir. Ankapark’in yapildigi alan Atatürk Orman Çiftligi alanidir, nasil kullanilacagi Atatürk’ün sartli bagisinda belirlenmistir. Ankapark milli servet degil, rejime karsi islenmis milli ihanettir.  Ihaneti gerçeklestirenlerin Gökçek basta olmak üzere, yargilanmasi ve zararin tazmin edilmesi için mücadelemiz devam edecek. Gökçek benim de içinde oldugum oda baskanlari hakkinda Ankapark üzerinden, iftira atiyorlar diyerek dava açti, davadan beraat ettik ama itiraz etti. Simdi dava Yargitay asamasinda, bugün burada gördügümüz manzara ne kadar hakli oldugumuzu gösteriyor. Gökçek Ankapark’ta da iki asansörle çikilan giris kapisinin üstünde bulunan iki kümbetin altindaki katta, saltanat tahti gibi kendisine makam odasi yaptirmis. Saltanat makaminin kapisina dayandik ama kendisi yoktu. Tarihin hiçbir noktasinda da bir daha olmayacak. Fizan’a da gitse onu yargilatmak boynumuzun borcu.”

“ANKAPARK BIR ENKAZ ALANIDIR"

Sehir Plancilari Odasi Ankara Sube Baskani Ceren Ilter Soy, sunlari kaydetti:

 “Ankapark’ta gördüklerimiz, salt biz mücadele eden meslek örgütlerini degil, tüm kenti dehsete düsürecek talani gösteriyor. Bunun nedeni kentin plansiz ve akilciliktan uzak bir sekilde planlanmasi. Ankapark, Baskent’in ortasinda bir enkaz alanina dönüsmüstür. Bu alandaki enkazin giderilmesine yönelik çözümler Atatürk Orman Çiftligi’nin kurulus felsefesine göre yapilmalidir. Dogal ve kültürel miras alanina karsi yapilan ihanetin hesabinin verilmesi için meslek örgütleri olarak mücadeleye devam edecegiz.”

"ANKAPARK HALKIN DEGERLERINE KARSI BIR SUÇ GIRISIMI"

Basin açiklamasinda söz alan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasi Ankara Sube Baskan Yardimcisi Rümeysa Karatas ise Ankapark’ta görünen durumun çok vahim oldugunu, Atatürk Orman Çiftligi kanununa aykiri yapilan bu hukuksuzlugun ayni zamanda, halkin degerlerine karsi bir suç girisimi oldugunun altini çizerek, “Meslek örgütleri olarak mücadeleye devam edecegiz “dedi.  


Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °