SUAT GÜRBÜZER KARSIYAKA’DA ANILDI

Karsiyaka Spor Kulübü futbol takiminin efsane isimlerinden Kore Gazisi Suat Gürbüzer, vefatinin yildönümünde mezari basinda anildi.

Spor 30.07.2022 12:40:08 0
SUAT GÜRBÜZER KARSIYAKA’DA ANILDI

Karsiyaka Spor Kulübü futbol takiminin efsane isimlerinden Kore Gazisi Suat Gürbüzer, vefatinin yildönümünde mezari basinda anildi.

Sogukkuyu Mezarligi’nda dün yapilan anmaya Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, Karsiyaka Belediye Baskan Yardimcisi ve Karsiyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Baskani Ahmet Diker, CHP Karsiyaka Ilçe Baskani M. Serdar Koç, Gürbüzer’in yakinlari katildi.

Anmada konusan gazeteci, sair, yazar Okan Yüksel Gürbüzer’i daima hatirlayacaklarini vurgulayarak, “Sakin Suat Gürbüzer öldü sanmayalim, o sadece yorgunluk gideriyor ve biz onu yüregimizin sicakliginda sakliyoruz. Karsiyaka onun gibi nice degerler yetistirmistir ve yetistirmeye devam edecektir. Bilindigi üzere Türkiye’de ay-yildizi Mustafa Kemal Atatürk’ün armagan ettigi kulüp, Karsiyaka Spor Kulübü’dür” dedi.

“ÖRNEK INSANLAR”

Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay da Gürbüzer’i andigi konusmasinda sunlari söyledi: 

“Karsiyaka ve ülkemize hem futbolcu olarak hem de asker olarak verdigi hizmetler nedeniyle saygi ve hayranlik duydugum degerli büyügümüz Suat Gürbüzer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekani cennet olsun. Onu ve diger tüm diger büyüklerimizi anmak bizim önemli görevlerimizden biri. Karsiyaka’nin büyüklügünün temsili olan insanlar, bu topraklarin yetistirdigi insanlarin ne kadar vatansever ayni zamanda sanat yönleriyle, spor yönleriyle örnek insanlar. Onlarin isimleriyle beraber Karsiyaka hem Türkiye hem de dünya için özel bir yerdir. Diliyorum örnek alinsin ve onlarin yolundan yürümeyi herkes basarabilsin.”

“GURUR DUYUYORUZ”

Karsiyaka Belediye Baskan Yardimcisi ve Karsiyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Baskani Ahmet Diker, Karsiyaka Spor Kulübü’nün bir ferdi olmaktan gurur duydugunu belirterek, “Efsane 11 numaramizin efsane futbolcularindan bunlar hep önemli günler, önemli insanlar. Kurucularimizin, oyuncularimizin hepsi bu ülke için, bayrak için mücadele etmis insanlar. Kulübün, böyle bir yesil kirmizili formanin taraftari olmak, yöneticisi olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edecegiz” dedi.

“KARSIYAKA TÜRKIYE’NIN ÖNCÜ GÜCÜDÜR”

CHP Karsiyaka Ilçe Baskani M. Serdar Koç ise söyle konustu:

“Karsiyaka ve Karsiyaka’nin degerleri iç içe geçmis bir bütün, o kadar çok önemli isim var ki. Suat Gürbüzer de onlardan biri, benim babam da onun yaslarindaydi ve o da Kore Gazisi’ydi. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun. Karsiyaka’nin demokratik, laik, özgürlükçü yapisi Türkiye’ye daima öncü olmustur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de annesini bizlere emanet etmistir. Karsiyaka’nin önemli isimlerini yasatmak için mücadele edecegiz, onlari gelecek nesillere de anlatacagiz.”

1912 Karsiyaka Dernegi Baskan Yardimcisi Semih Türetken de Gürbüzer’in önemli bir deger oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:

“1912 Dernegi, dernek baskanim Cem Karagözlü ve dernek üyelerimiz adina Suat Gürbüzer’i saygiyla aniyorum. Yasim itibariyle Suat Gürbüzer’in sporculugunu izleyemedim ama çok dinledim. Beyefendi kisiligini, nezaketini çok iyi bilirim. Kendisi Kaf Sin Kaf’i bugüne getiren önemli izlerden biriydi. Karsiyaka’yi Karsiyaka yapan, o formayi giydikten sonra çikarmayan önemli bir degerdi. Kendisini bir kez daha saygiyla aniyorum.” 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °