AK Parti’den Izmir’de Ortak Bildiri

11 büyüksehir belediyesinin AK Partili grup baskanvekilleri geçtigimiz ay Ankara’da yapilan ortak bildirinin ardindan bir ortak basin bildirisi de Izmir’de gerçeklestirdi. AK Parti Istanbul Grup Baskanvekili Mehmet Tevfik Göksu’nun da imzaladigi ortak bil

Güncel 30.07.2022 13:06:48 0
AK Parti’den Izmir’de Ortak Bildiri

AK Parti Izmir Il Baskanligi’nda 11 büyüksehir belediyesinin AK Parti grup baskanvekilleri basin ile bir araya geldi. Ortak bildiriyi Izmir Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Özgür Hizal okurken CHP’li belediye baskanlarina yanitlamasi için sorular yöneltildi. Ayrica, birçok CHP’li belediye baskani ve CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun sik sik dile getirdigi ‘engelleniyoruz’ ifadeleri ile ilgili ‘Bu yalan artik bayatladi’ ifadeleri kullanildi.
CHP’li Büyüksehir Belediye Baskanlari için “Yönettiginiz sehirlerde belediye meclislerine herhangi bir proje getirdiniz de AK Parti Meclis Gruplari olarak hayir mi dedik ya da merkezi idareden gelen kaynaklarda tek bir kurusunuz eksik mi geldi? CHP’li 11 Büyüksehir Belediyesinin Baskanini, bu sorularin cevaplarini dürüst bir sekilde kamuoyuyla paylasmaya ya da kendi belirledikleri mecralarda milletimizin huzurunda tartismaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.
“TEK SOMUT PROJELERI YOK”

Halkin Istanbul, Ankara, basta olmak üzere bazi büyüksehirlerde kendilerine denetim yetkisi verdigini dile getiren Hizal, “Milletimizin verdigi karari bas taci ederek, yereldeki muhalefetimizde denetim emanetinin hakkini vermeye çalisiyoruz. 4’üncü yilina girdigimiz bu hizmet döneminde, bizler 11 Büyüksehir Belediyesi AK Parti Meclis Gruplari olarak, yönetimi elinde bulunduran CHP’li Belediye Baskanlarinin meclislerimize getirdigi dosyalarla ilgili,  yapici, yol gösterici ve halkimizin faydasina olan tüm konularda katki sunduk ve sunmaya devam ediyoruz” dedi.
Hizal, CHP’li Belediye Baskanlari tarafindan yönetilen 11 büyüksehirin her geçen gün geriye gittigini savunarak, “Seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getiremeyen CHP’li Büyüksehir Belediye Baskanlari, her seferinde bu beceriksizliklerini örtecek bir baska mazeret örtüsünün altina saklanmaktadir. CHP’li 11 Büyüksehir Belediye Baskaninin bir araya gelerek, belediyecilik adina bir tane somut projelerini kamuoyuna duyuramamis olmalari, hizmette birlik degil, algi, mazeret ve yalanda birlik motivasyonuyla hareket ettiklerini ortaya koymaktadir” diye konustu.
“MAZERET VE FIRSATÇILIK SIYASETI!”

Dünyada yasanan enerji fiyat artislari, tedarik zinciri sorunu, tahil krizi gibi pek çok konuda yasanan ve halka yansimalari olan ekonomik sorunlar karsisinda tedbirler alindigina dikkat çeken Hizal sunlari söyledi:
“Yerel yönetimlerimizin halka hizmet noktasinda sikinti yasamamasi için, hiçbir ayrim gözetmeksizin, tüm belediyelerimizin gelirlerini de çok ciddi oranda artirmistir. Örnegin; IBB’ye 2020 yilinda merkezi idareden ortalama aylik 1,4 Milyar TL gelmisken, 2022 yilinin Haziran ayinda 7,2 Milyar TL para gönderilmistir. Yani belediyelerimizin merkezi idareden aldiklari pay, ortalama yüzde 500 artmistir. Bu durum Izmir, Ankara basta olmak üzere diger Büyüksehirlerde de böyledir. Bu rakamlar bile tek basina CHP’li Belediye Baskanlarinin ardina sigindiklari ve bahane ettikleri ‘maliyet artisi’ yalanlarini çürütmektedir. Gerçek böyleyken, CHP’li Belediye Baskanlari,  vatandasin yükünü almak yerine, ya da bu konudaki çözüm önerilerini sunmak yerine, yapacaklari zamlarin mazeretini bildiri haline getirmektedirler. CHP’li Büyüksehirlerin temel yaklasimlari, zor günde vatandasin yaninda olmak degil, olan biteni seyredip, üstüne bir de bunu siyasi ve ekonomik firsata çevirmekten öteye geçmemektedir. Ama unutmamak gerekir ki; mazeret ve firsatçiligin gölgesinde ne siyaset, ne hizmet, ne de basari agaci yeserir. Bahanelerin gölgesinde sadece ve sadece ‘hayal kirikligi ve pismanliklar’ büyütülür. Yine unutmamak gerekir ki; hiçbir mazeret basarinin yerini tutmaz.”
“IZMIR 3. SINIF BELEDIYECILIKLE YÖNETILIYOR”

Hizal, CHP’li 11 Büyüksehir Belediye Baskaninin bugüne kadar defalarca bir araya geldiklerini dile getirerek, “Yayinladiklari acziyet deklarasyonlarinin hiçbirinde kendi yapabildikleri tek bir projeden bahsedemediler. Kamuoyunun önüne, yönettikleri sehirlerde uygulamaya koyduklari tek bir özgün projeyle çikamadilar. Iste bunun içindir ki, söz konusu baskanlar, yerel siyasetin gerçeklerinden kaçarak ülke siyasetinin üstlerine vazife olmayan konulari arasinda bogulup kalmaktadirlar. Bugün Ege’nin incisi ülkemizin güzel Izmir’indeyiz. Maalesef ve üzülerek ifade etmekteyiz ki, 3. sinif belediyecilik anlayisiyla yönetilen Izmir’de, sehrin gerçek ihtiyaç ve beklentilerinden uzak, idari ve mali disiplinden yoksun, liyakat ve ehliyetten nasibini almamis, partizanligin ve adam kayirmaciligin zirve yaptigi, seffafligin olmadigi bir yönetimle karsi karsiyayiz” sözlerine yer verdi.
“IZMIR KABILIYETSIZLIGE KURBAN GIDIYOR”
Izmir’de ve birçok büyüksehirde CHP’nin halka ‘engelleniyoruz’ ifadelerini kullandiginin altini çizen Hizal, “Belediyecilik öncelikle niyet ve kabiliyet isidir. Izmir bugün hem niyet, hem de kabiliyet yoksunlarinin kurbani olmaktadir. Diger büyüksehirlerde oldugu gibi, Izmir’de de tartismalarin ülke siyasetine dair yapiliyor olmasi, kamuoyunun ilgisini yerelden genel siyasete çekerek, yerel performans sorgulamasindan kaçma amaci tasimaktadir. AK Parti Meclis Gruplarinin temel misyonu, iste bu noktada dikkatleri yerele çekmek, seçmen adina hesap sormak, vaatlerin takipçisi olmak, algi-manipülasyon oyunlarina karsi uyanik olmak, kamuoyunu uyarmak ve halkimizin menfaatine olan projelerin ivedilikle halkimiza ulasmasidir” dedi.
“ENGELLEME DEGIL BECERIKSIZLIK!”
Hizal, Buca Metrosunun onayinin alinmasinin üzerinden üç yil geçmesine ragmen hâlâ yol alinmadigini söyleyerek, “Bu ‘engellenme’ degil, ‘yönetim beceriksizligidir’. ‘’Engelleniyoruz’’ diye algi olusturulan Çigli Tramvayinin hükümetimiz tarafindan yatirim planlarina alinmis olmasi, CHP’li Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin algisinin çöktügünün ispatidir. Sehrimiz için hayati önem tasiyan Karabaglar ilçemizdeki, ‘’Üniversite ve Toplu Konut’’ projesinin CHP’li belediye tarafindan yargiya tasinmasi, CHP’nin genlerinde var olan ‘takoz siyasetinin’ en önemli göstergesidir” diye konustu.
“REKLAM FILMI ÇEKMEKTEN BASKA ICRAAT YOK”

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e yönelik sert elestirilerde bulunan Hizal, sunlari söyledi:
“Izmir trafigini rahatlatacak projeleri hayata geçirmek zor, Atina’dan üstüne vazife olmayan siyasi demeçler vermek kolaydir. Opera binasini insa etmek zor, Izmirlinin parasini yandas sanatçilara dagitmak kolaydir. Buca-Otogar yolunu hizlandirmak zor, Izmir’e özel bayrak ve özel para hayalleri kurmak kolaydir. Yangin helikopteri almak zor, heykel yapmak ve heykel saydirmak kolaydir. Tire Süt Kooperatifi’ni gelistirmek zor, esinin basinda oldugu kooperatifi saibeli sekilde yandaslariyla paylasmak kolaydir. Diger tüm CHP’li büyüksehirlerde oldugu gibi Izmir Büyüksehir Belediyesi de kolay olani yani beceriksizligi tercih etmistir.  Ayni beceriksizlik ve hizmetsizlik Istanbul ve Ankara ve diger CHP’li belediyelerde de kendini göstermektedir. Tatilden kalan zamanlarinda, reklam filmi çekmekten baska hiçbir icraat yapmayan IBB Baskaninin, üç yil boyunca kapisina kilit vurup çürümeye terk ettigi Anka Park’ta sikilmadan basin toplantisi yapan ABB Baskanindan farki yoktur.”
“GERÇEKLERI MILLETIMIZLE PAYLASMAYA DEVAM EDECEGIZ”

CHP’li baskanlarin, asli görevlerinin disinda her konuda polemik üretme çabalari oldugunu savunan Hizal, “Gerçek maksadi biliyor ve bu gerçegi her mecrada milletimizle paylasmaya devam edecegimizin bilinmesini istiyoruz. Sehirlerimizde yasayanlarin hak ve hukuklarini, CHP’li baskanlarin algi-manipülasyon ve yalanlarina kurban etmeyecegiz. ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ siariyla ülkemizin her bir karis topraginda eser üreten AK Parti’mizin gönül belediyeciligini milletimize anlatmaya ve milletimizi bu sehirlerde ‘AK Belediyecilikle’ yeniden bulusturmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalismaya devam edecegiz” açiklamasini yapti.

KIMLER KATILDI?
Toplantiya su isimler katildi:  
Istanbul Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, 
Ankara Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Murat Köse,
Izmir Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Özgür Hizal, 
Adana Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Ozan Gülaçti, 
Antalya Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Ali Çetin, 
Eskisehir Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Murat Özcan, 
Mersin Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Ismail Yerlikaya, 
Hatay Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Bekir Altan, 
Aydin Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Ari, 
Mugla Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Hürol Önder, 
Tekirdag Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Cüneyt Yüksel.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °