HÜSEYIN YILDIZ: “SUÇ ÜRETICIDE DEGIL, TOPRAK MAHSULLERI OFISI’NDE”

CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, çiftçinin hasada baslamasina ragmen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) depolari geç açtigini belirterek, “Burada kesinlikle suç üreticide degil, TMO’da. Ziraat Odasi defalarca iktidar vekillerini uyarmasina, hasadin 2

Güncel 30.07.2022 18:18:44 0
HÜSEYIN YILDIZ: “SUÇ ÜRETICIDE DEGIL, TOPRAK MAHSULLERI OFISI’NDE”

CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, çiftçinin hasada baslamasina ragmen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) depolari geç açtigini belirterek, “Burada kesinlikle suç üreticide degil, TMO’da. Ziraat Odasi defalarca iktidar vekillerini uyarmasina, hasadin 25 Mayis'ta baslayacagini bildirmesine ragmen maalesef 9 Haziran'da ofis açiliyor. Çiftçinin ürettigi hasadi bir yere depo etme sansi yoktur. Depolar da açik degil. Bunun sorumlusu hükümet” dedi.

CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, Aydin’in Söke ilçesinde Ziraat Odasi’ni ziyaret etti. Yildiz, çiftçilerin magduriyet yasamasinin sebebinin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) oldugunu ifade ederek, söyle konustu:

“SUÇ ÜRETICIDE DEGIL TMO’DA”

“Burada kesinlikle suç üreticide degil, TMO’da. Ziraat Odasi defalarca iktidar vekillerini uyarmasina, hasadin 25 Mayis'ta baslayacagini bildirmesine ragmen maalesef 9 Haziran'da ofis açiliyor. Çiftçinin ürettigi hasadi bir yere depo etme sansi yoktur. Depolar da açik degil. Bunun sorumlusu hükümet. Burada tamamen hükümetin hatasindan dolayi üreticimiz magdur olmus. Üretilen ürünlerin depolanacagi depolar da kapali oldugu için çiftçimiz ürünlerini tüccarlara vermek zorunda kalmis. Buna karsilik olarak üreticimiz fatura kesmis. Bu kesilen faturalara istinaden ödenmesi gereken 1 liralik primin, tesvigin üreticimize ödenmesini istiyoruz.

“AKP ÖDEMEZSE SENEYE IKTIDARA GELDIGIMIZDE BIZ ÖDEYECEGIZ”

Eger AKP bu parayi ödemez ise seneye iktidara geldigimizde bu parayi Millet Ittifaki olarak biz üreticimize ödeyecegiz. Buradan AKP milletvekillerine sesleniyorum. Bu bölgedeki sorunu bir an önce çözün. Çiftçinin magduriyetini giderin. Yeterli mi? Degil. Iktidara geldigimizde çiftçinin borçlarinin faizlerini sifirlayacagiz. Çiftçiler anaparayi ödeyecek. AKP hükümetinin 2006 yilinda çikardigi milli gelirin yüzde 1'i çiftçilerle prim olarak dagitilmasini saglayan kanundan dogan, yaklasik 250 milyar TL’yi bulan borçlarini gelir gelmez ödeyecegiz. CHP olarak her zaman üreticinin yaninda olacagiz. Bütün sorunlarinizi biliyoruz ve çözümleri ile birlikte geliyoruz.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °